Top 5 ROI ICO’s van 2017

2017 was het breakout jaar voor de cryptocurrency, het jaar waarin ICO’s evolueerden van iets dat alleen bekend is bij mensen in bepaalde donkere uithoeken van het internet naar een onweerstaanbare beleggingsopportuniteit voor zowel casual individuen als grote kapitaalbedrijven.

In het eerste kwartaal van 2017 werden in totaal zeven ICO’s geïntroduceerd, waarmee ongeveer $28 miljoen werd opgehaald. In het volgende kwartaal zagen we een verviervoudiging aangezien het aantal geïntroduceerde ICOs naar vijfentwintig sprong, met een fundraising totaal van $680 miljoen.

In het derde kwartaal verdubbelde het aantal lanceringen opnieuw, en de marktwaarde van deze ICO’s stuitte op de grens van $1 miljard.

De trend zette zich voort in het vierde kwartaal en tegen het einde van december was er in de loop van een jaar een totaal van $4,9 miljard opgehaald en de cryptocurrency was nu goed in kaart gebracht.

De meeste projecten die aan deze ICO’s zijn gekoppeld, zijn ofwel verdwenen of hebben nog geen merkbare invloed op de markt gehad.

Maar welke van die ICO’s heeft zijn investeringspotentieel ook daadwerkelijk waargemaakt? Hier is een lijst van de top vijf van meest winstgevende ICO’s van 2017, beoordeeld op basis van rendement op investeringen (ROI).

NR.1 Aeternity - 7803%

Aeternity (AE) neemt de eerste plaats in op vlak van ROI onder de ICO’s die in 2017 op de markt werden gebracht en in de 13 maanden sinds de lancering van Aeternity is de waarde van de AE-token met 7803% gestegen.

AE-tokens begonnen tegen een prijs van $0,043, en staan nu tegen een eenheidsprijs van $3,41. De Aeternity steeg snel naar een marktkapitalisatie die goed was voor de top 30, waar het nu concurreert met 0x en Bitcoin Gold.

De hoogste marktwaarde van Aeternity kwam niet in januari tijdens de piek, maar begin mei, toen één AE-token een prijs van $5,00 bereikte. Van april tot mei 2018 groeide Aeternity met 381% in waarde.

Aeternity maakt gebruik van een soort off-chain technologie die bekend staat als State Channels om directe transacties tussen gebruikers te vergemakkelijken zonder dat het nodig is om door de main blockchain te gaan. Op deze staatskanalen kunnen smart contracts werken en transactiegegevens hoeven alleen via de main-chain te worden doorgegeven bij onenigheid tussen de afhandelende partijen.

Off-chain oplossingen lossen het typische schaalbaarheidsprobleem in de blockchain op, omdat transacties kunnen plaatsvinden buiten de main blockchain, waardoor de doorlooptijden worden verkort.

Aeternity maakt gebruik van een hybride consensusalgoritme dat aspecten van zowel Proof-of-Stake (PoS) als Proof-of-Work (PoW) combineert. Het beschikt over een Oracle-systeem dat werkelijke gebeurtenissen volgt die van invloed kunnen zijn op de handelsmarkte, en wordt geleverd met een geïntegreerd stemsysteem waarbij iedereen met AE-tokens zijn stem kan uitbrengen op het netwerk.

De groei van AE is tot nu toe allemaal vóór de lancering van Aeternity’s mainnet, die binnekort gepland is op 30 juni 2018.

NR.2 Populous - 4529%

Populous is een peer-to-peer blockchain platform dat directe toegang biedt tot de markt voor factuurhandel.

De praktijk voor het verhandelen van onbetaalde facturen is nu al een bloeiende markt die verborgen zit in de technische uithoeken van de financiële sector. Schuldeisers zullen hun oninbare vorderingen graag tegen een lagere prijs verkopen als dat betekent dat ze sneller zijn betaald. Beleggers krijgen de kans om geld te verdienen door bij te dragen aan de betaling van die schulden en vervolgens de winst aan het eind te innen wanneer de schuld volledig is betaald.

Toen Populous in juni 2017 op de markt kwam, werden hun PPT tokens verkocht voor een waarde van $0,278. Minder dan twaalf maanden later is diezelfde token $12,871 waard, een gemiddelde winst van meer dan 400% op maandbasis.

Het marktaandeel van de tijd van het schrijven is ongeveer $480 miljoen. Terwijl Populous tijdens de korte piek van januari een waarde van $2,2 miljard had, toen was een enkele PPT token een waarde van $72 dollar.

NR.3 QTUM – 4497%

Qtum (QTUM) gelanceerd in april 2017 met een initiële coin prijs van $0,292. Nu, iets meer dan een jaar later, staat de eenheidsprijs op $13,425. Voor degenen onder u die geen rekenmachines hebben, is dat een rendement van 4497%.

Qtum neemt een unieke plaats in binnen de crypto-gemeenschap, omdat het een hybride platform is dat de beste eigenschappen van Bitcoin en Ethereum combineert tot één efficiënt systeem.

Oorspronkelijk gemaakt door een fork van de Bitcoin blockchain, beschikt Qtum ook over een aangepaste versie van de EVM (Ethereum Virtual Machine). Dit geeft Qtum de mogelijkheid om smart contracts en decentrale applicaties uit te voeren zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid van de originele, vertrouwde blockchain.

Het project is ook compatibel met reeds bestaande Bitcoin gateways en Ethereum smart contracts, en dit kan een manier zijn om uit te leggen hoe Qtum in staat is geweest om zo’n impact te maken in zo’n korte tijd.

NR.4 OmiseGo - 4338%

Toen OmiseGo (OMG) in juli 2017 op de markt kwam, deed het beloften voor een project dat het ongelijksoortige aanbod van financiële diensten over de hele wereld zou verenigen in één gemakkelijk toegankelijk, op ethereum gebaseerd platform.

Met een eerste coin offering prijs van $0,244, kwam OmiseGo op de voorgrond terecht in de komende tien maanden. Op dit moment zit een OMG token rond een waarde van $10,653. Dat is een ROI winst van 4338%.

OmiseGo bewoog zich naar de hogere echelons van de marktkapitalisatie top 100 waar het nu rond de 20e plaats zweeft, strijdend met de stijgingen van Qtum en Lisk.

Het is interessant om de gelijkenissen tussen OmiseGo en Qtum te zien, ze begonnen allebei met bijna identieke coin prijzen, hebben allebei vergelijkbare coin circulations en nu vechten ze beide voor de 20ste spot in de top 100.

OmiseGo levert diensten aan de financiële industrie en wil een digitale infrastructuur bieden voor alledaagse functies zoals payroll beheer, business-to-business transacties en zelfs pensioen- en loyaliteitsprogramma’s.

Digitale activa kunnen direct worden verhandeld op de OmiseGo’s on-chain exchange en het ontwikkelingsteam hoopt hun Plasma-netwerk in de komende jaren uit te breiden, wat volgens hen in staat zal zijn tot miljoenen transacties per seconde.

NR.5 Neblio - 3693%

Neblio is al negen maanden actief en heeft al een waardestijging van 3693% doorgemaakt. Of anders gezegd, indien u negen maanden geleden tijdens de ICO van Neblio $200 had geïnvesteerd dan zou u op dit moment op een bedrag van $7.368 moeten zitten.

Bij de lancering van de ICO was een NEBL coin $0,207 waard en nu, minder dan een jaar later verkoopt het op populaire exchanges voor $7.853 per coin.

Neblio richt zich op de industriële schaal decentrale applicatiemarkt en biedt handige toolsets voor het maken van apps direct op hun blockchain netwerk. De apps van Neblio zijn compatibel met bijna elke programmeertaal en het bedrijf heeft bewezen dat als u een nuttig product kunt leveren, klanten altijd zullen meegaan hierin.

Neblio gebruikt proof-of-stake voor zijn consensusalgoritme en laat elke wallet in het netwerk als node fungeren. Neblio verkondigt oneindige schaalbaarheid, omdat het netwerk organisch kan groeien wanneer een nieuwe gebruiker zich aanmeldt, simpelweg door een andere node te openen.

De Neblio-roadmap loopt tot 2019, maar het netwerk is al operationeel en kan worden uitgebreid door NEBL-coins te kopen van een bestaande investeerder.

Bijkomende vermeldingen – Ox, Etheroll, Methal, EOS

Al deze altcoins zijn in 2017 p de markt gekomen en hebben evenzeer bewonderenswaardig gepresteerd, allemaal boekten ze een ruime winst van 1000%.

Met name 0x miste de top 5 slechts net, na een groei van 2669% sinds de lancering in augustus vorig jaar.

EOS is misschien wel de best gepositioneerde in termen van marktkapitalisatie, maar is pas met 1241% gegroeid sinds de introductie ervan, minder dan een zesde van de groei die Aeternity in ongeveer hetzelfde tijdsschema liet zien.

Uiteindelijk was 2017 een mijlpaaljaar voor de cryptocurrencies. NXT en IOTA hebben de hoogste ROI-groei aller tijden neergezet, maar deze projecten zijn respectievelijk in 2013 en 2015 van start gegaan.

Alle ICO’s op deze lijst zijn zo snel gegroeid dat men verwacht dat zij de komende jaren beter zullen presteren dan sommige van de meer gevestigde coins.

What's your reaction?

Leave a comment