Trade zoekt mensen, meld u aan bij ons en help de community!!

Bitcoin is gewoon één groot monopolyspel.

Het financiële en vastgoed gerelateerde bordspel is uitgegroeid tot één van de meest populaire spellen ter wereld. Elke speler krijgt een vast bedrag op zijn bankrekening om te starten. Iedereen neemt dan om de beurt de dobbelstenen, neemt investeringsbeslissingen en voert transacties uit tussen zichzelf en andere spelers of de bank.

Je had waarschijnlijk nooit gedacht dat het leuke spel zou dienen als voorloper van de meest ontwrichtende technologie binnen de financiële wereld….maar het is wel zo. De sleutel om het spel te laten werken is dat iedereen elkaars bankrekeningen transparant kan zien, wat uiteindelijk leidt tot vertrouwen via verificatie.

Transparantie

Denk er maar eens over na. Als u Monopoly speelt, dan legt u al uw geld voor u op tafel. Elke andere speler doet hetzelfde. De bank is ook transparant aanwezig. U kunt ieders rekening zien. Zij kunnen de jouwe zien. Je kunt ook elke transactie zien die gedaan wordt.

De bank betaalt iemand $200 voor het passeren van de start? Iedereen ziet het. Iemand koopt een hotel voor 300 dollar? Iedereen ziet het. Iemand verkoopt een huis voor 200 dollar? Iedereen ziet het. Geld wordt uit de bank gehaald? Iedereen ziet het.

Als iemand zijn geld onder de tafel zou houden, dan zou je onmiddellijk wantrouwig worden. Het kan zelfs zo ver gaan dat je ze niet meer vertrouwt of dat je weigert om het spel verder te spelen. Als iemand de bank wil controleren, maar dit op een manier doet die niet transparant is, dan zullen er in elke speler’s hoofd alarmbellen afgaan.

De transparantie en de mogelijkheid om de geldstromen te controleren is de belangrijkste reden waarom Monopoly werkt. Dit is ook een van de belangrijkste elementen voor het succes van Bitcoin. Elke gebruiker op het netwerk kan in elke andere gebruikersaccount kijken en heeft de mogelijkheid om elke transactie die zich voordoet te verifiëren.

Decentralisatie

Dit volledig transparante systeem is gebaseerd op de mogelijkheid dat iedereen het kan controleren, in plaats van te vertrouwen op een gecentraliseerd bedrijf. Dat is echter niet de enige overeenkomst tussen Monopoly en Bitcoin – ze zijn beide gedecentraliseerd.

Geen enkele persoon of organisatie heeft controle over Bitcoin. Het is niet nodig om de overeenkomst af te sluiten of om de goedkeuring van een derde partij te vragen. Het systeem wordt bestuurd door de deelnemers. Monopoly is identiek.

De spelers (marktdeelnemers) beheren gezamenlijk het systeem (spel). Zij houden overzicht over hun eigen acties, ondertekenen de acties van anderen en werken samen om de “bank” te beheren.

Eenvoud

Hoe meer ik de analogie van Monopoly gebruik als een elementair voorbeeld van Bitcoin, hoe meer mensen de digitale valuta lijken te begrijpen.Ik weet niet of de nostalgie van hun kindertijd helpt of dat de directe vergelijking tussen verschillende aspecten de doorslag geeft. Hoe dan ook, ik zal het blijven gebruiken zolang het maar werkt.

Velen van vragen ons voortdurend of wij een manier kunnen bedenken om de werking van Bitcoin eenvoudig uit te leggen aan vrienden die de financiële en technologische aspecten ervan niet begrijpen. Bijna iedereen heeft Monopoly gespeeld, dus nu heb jullie een goed voorbeeld om het te gebruiken.

Laat ons weten hoe het gaat als u het gebruikt. We hebben zoveel mogelijk nieuwe mensen nodig om mensen te informeren over de structuur van Bitcoin en de voordelen die daaruit voortvloeien.Dus meld u aan bij ons en help onze community groot worden!

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment