Trade’s crypto-introductie deel 1

Het idee om te investeren voor de gemiddelde persoon kan vaak een ontmoedigend vooruitzicht lijken. Veel mensen worden afgeschrikt door het idee om hun zuurverdiende centen te beleggen. Niet alleen dat, maar de toename van digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum voegt verder verwarring toe over de vraag of dit een goede plek is om een ​​portfolio te starten.

Laten we even kort overlopen

Het begin van 2017 was een ongelooflijke start voor Bitcoin. In maart steeg hij naar een recordhoogte van $ 1.350, de oorzaak was de SEC-beslissing van de Securities and Exchange Commission dat ging over het eerste Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Echter, als maart eindigt, zit de Bitcoin prijs onder $ 1.000, volgens coinmarketcap. De prijswaarde daalde door de afwijzing van het ETF door de SEC en de verkoop van investeerders omdat er voortdurend wordt gecommuniceerd over een mogelijke Bitcoin-hardfork. Enkele maanden geleden heeft Bitcoin zijn hoogste punt ooit bereikt van $20.000. Nu staat Bitcoin momenteel op een waarde van $8800 na in een lange bear market te hebben gezeten, door een samenloop van verschillende omstandigheden maar de belangrijkste was de reguleringen rond cryptocurrencies.

Maar hoewel de valuta vatbaar is voor schommelende prijzen, kunnen sommigen het nog steeds als een interessant actief beschouwen voor investeringen. Ondanks opgewonden posts van Bobby Lee, de medeoprichter en CEO van BTCC, die in 2020 een bitcoin-prijs van tussen de $ 25.000 en $ 50.000 voorspelde, is investeren in Bitcoin niet voor kleine zielen. Weten wanneer je moet kopen, is cruciaal omdat je laag wilt kopen en vervolgens hoog wilt verkopen, wees voorbereid op enorme schommelingen in waarde.

Hoewel het misschien te laat is om een ​​significant rendement te zien met Bitcoin zijn er ook nog andere coins op de markt die veelbelovende bewegingen laten zien en mogelijk de weg kunnen volgen die Bitcoin heeft afgelegd.

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency na Bitcoin, met een marktwaarde van $ 55 miljard. 1 Ether is net geen $570 waard, aanzienlijk goedkoper dan Bitcoin, en heeft nog zeer veel groeipotentieel.

Ripple, de derde grootste cryptocurrency met een marktwaarde van $ 27 miljard, is momenteel gewaardeerd rond $ 0.70. Zeker niet slecht om in te kopen, aangezien de coin begin januari op $2.34 zat en dat het twee maanden ervoor rond de $0.20 stond. Zoals u ziet is deze markt zeer volatiel.

Wanneer moet u investeren

Regel nummer 1 is dat het nooit te laat is om te investeren, wat zeker kan worden toegepast op de crypto-wereld.

Gezien de relatief korte levensduur, kunnen nieuwe investeerders alleen maar cryptocurrencies ontdekken en de mogelijke voordelen ervan zien, evenzeer wat de risico’s ervan kunnen zijn en waar ze op moeten letten.

Aangezien er honderden altcoins (alternatieve coins) beschikbaar zijn die wachten op je fiatgeld om mee te traden, raden crypto-experts u aan ‘een spons te worden en zo veel mogelijk over de ruimte te leren’.

“Omdat het zo nieuw is, is het heel gemakkelijk om te geloven in beloftes van niet zo bekende bedrijven vanwege een gebrek aan kennis of omdat het met niets anders te vergelijken valt,”.

Als er coins zijn waarin je denkt te investeren, dan moet je hun whitepaper lezen om te ontdekken/begrijpen wat ze precies doen en wat ze van plan zijn te doen zodat je weet waar je je geld insteekt. Hiervoor hebben jullie ook trade.be zodat wij voor u deze tijd kunnen besparen. Ons doel is het delen van de interessantste projecten waarvan wij overzichtelijke analyses van maken.

Belangrijke aspecten

Vragen die je jezelf moet stellen bij het overlezen van whitepapers:
  • Hoe willen ze een snelle adoptie door consumenten mogelijk maken?
  • Hoe is hun technologie?
  • Hoe ervaren en groot is hun achterliggend team?
  • Hoe is hun Initial Coin Offering (ICO) verlopen?
  • Hebben ze de juiste stappen gevolgd en een openbare escrow gebruikt?
  • Gebruiken ze een mijnbouw- of uitzetproces?

Als je je gelukkig voelt met wat je in de whitepaper hebt gelezen en nog steeds graag verder gaat, begin dan klein en investeer slechts een klein deel van je geld. Dit geeft je een idee hoe cryptocurrencies werken, hoe je het moet verhandelen en hoe je veilig met een wallet moet omgaan. Alleen omdat een cryptocurrency het nu goed doet, betekent nog niet dat dat altijd zo is. Ga voorzichtig te werk en vermijdt grote sommen geld.

Hoe te kopen?

Om cryptocurrency te kopen, doet u dat via online exchanges en platforms. Als u geïnteresseerd bent in Bitcoin, kunt u de valuta in fracties of ‘bits’ kopen in plaats van een hele bitcoin, met een investering vanaf slechts $ 10 op sommige exchanges. Enkele voorbeelden hiervan zijn BTCDirect, Bitmymoney, Litebit, Coinbase, LocalBitcoins,Bitstamp, Kraken, Blockchain.info ect…

Aangezien Bitcoin een beperkte voorraad heeft, 21 miljoen Bitcoins, zal het systeem stoppen met produceren van nieuwe coins in het jaar 2140. Om de vier jaar halveert het aantal Bitcoins. Het is echter niet bekend welke invloed dit zou kunnen hebben op de waarde van de valuta.

In de “whitepaper ‘Bitcoin: A Disruptive Currency’ zei Chris Burniske van ARK Investment Management, de eerste publieke fondsbeheerder die in Bitcoin investeerde:

Gezien de voorspelbare groei en het uiteindelijke vaste aanbod, zou Bitcoin op lange termijn een waardeobject kunnen worden dat superieur is aan fiat-valuta’s. Het traject van de toevoer van Bitcoins zal niet veranderen, tenzij de economische meerderheid ermee instemt.

Investeren?

De cryptocurrency-ruimte is nog steeds ‘erg jong’ en deze markt heeft een enorm potentieel om te groeien’.

Hoewel Bitcoin niet kan worden gehackt (voor zover wij weten), gemanipuleerd of gewijzigd, is het nog steeds kwetsbaar door exchanges of wallets.

Als u geïnteresseerd bent in crypto en op zoek bent naar een manier om uw portfolio te starten, kan het doen met cryptocurrency een haalbare optie zijn. Zoals het gezegde luidt, leg niet al je eieren in één mand; diversificatie is de sleutel. Wil je u de investering minder in het oog houden en het gewoon beleggen en laten staan dan kan je ook altijd in ons achterliggend fonds (https://www.iconomi.net/dashboard/#/daa/TRADE) beleggen dat verdeeld is in verschillende soorten gedecentraliseerde assets waarvan elke share aan bepaalde normen moet voldoen voor ons.

Onderzoek de markt of beleg het in ons fonds en wij doen het voor u, weet waar je aan begint en stop je levensbesparingen niet in iets dat mogelijk net zo gemakkelijk zou kunnen instorten als toen het begon.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment