Trade’s crypto-introductie deel 2

In deel 2 vertellen wij van trade.be hoe je nu begint met traden en welke exchanges daarvoor het meest compatibel zijn. Weet dat beleggen altijd op eigen risico is en dat je er ook verlies mee kan maken. Wij leggen u de belangrijkste aspecten uit om ermee te beginnen.

De algemeenheden van trading

Cryptocurrency-handel kan zeer winstgevend zijn als u weet wat u doet, maar het kan ook in de andere richting werken en tot een ramp leiden. Hoewel de meeste beleggers besluiten om met fiat of bitcoin te gaan, kunnen ook andere cryptocurrencies inkomstenbronnen leveren, zolang u maar voorzichtig bent en begrijpt wat u doet. Deze gids is voor diegenen die willen beginnen met cryptocurrency beleggen.

Dat gezegd zijnde, nadat je geleerd hebt hoe je cryptocurrencies moet verhandelen, onderzoek dan diegenen die je gaat verhandelen voordat je daadwerkelijk investeert. Sommigen spelen een voortrekkersrol bij innovatie en vormen een veilige manier om geld te verdienen, terwijl anderen misschien gewoon falen. Zoals bitcoin ons heeft laten zien, soms is het misschien beter om je coins vast te holden.

Lees ook: https://www.trade.be/trades-crypto-introductie-deel-1/ om meer info te verzamelen over hoe je nu eigenlijk een goede portfolio samen stelt.

Waar moet ik nu traden ?

Het eerste wat u nodig heeft, is een beveiligd platform om uw cryptocurrencies te verhandelen. Terwijl fiat-valuta’s gerenommeerde (beroemde) financiële instellingen zijn waar je in kunt handelen, hebben de meeste cryptocurrencies niet zoveel geluk. Het is echter mogelijk om bitcoin, de nummer één cryptocurrency, te verhandelen met behulp van gerenommeerde instituten.

Een paar handelsplatformen hebben Bitcoin , sommige bieden zelfs Contracts For Differences (CFD’s*) aan. Hiermee kun je bitcoin inruilen zonder het daadwerkelijk te gebruiken, omdat ze een contract vormen tussen jou en de uitwisseling. Bij dit hebben de twee partijen ‘een akkoord’  dat het verschil tussen de entry en exit prijs uw winst of verlies zal bepalen. CFD’s zijn een flexibele optie, maar ze hebben nadelen die het waard zijn om te bekijken.

Wat zijn CFD’s*: 

 • Door middel van een CFD kan de belegger handelen op de aandelen, indexen, grondstoffen of valuta zonder ze effectief te bezitten.
 • Door een CFD positie te openen koopt de belegger deze positie dus virtueel. Voordeel is dat hij de de totale som niet dient te te betalen. De belegger dient wel altijd een minimale dekking op rekening aan te houden. Dit noemt men de “margin” of de borg.

Om andere cryptocurrencies te verhandelen, moet u cryptocurrency exchanges gebruiken. Volgens CoinMarketCap zijn er meer dan 100 actieve exchanges, dus we hebben ze gefilterd voor u. De beste manier om dit te doen, is door om te gaan met mensen met het grootste handelsvolume, omdat ze de best mogelijke kansen bieden. Volgens gegevens zijn dit de 20 grootste exchanges die u kunt gebruiken:

 1. Binance
 2. Upbit
 3. OKEx
 4. Huobi
 5. Bithumb
 6. Bitfinex
 7. Kraken
 8. GDAX
 9. Bit-Z
 10. bitFlyer
 11. Bitstamp
 12. Bittrex
 13. HitBTC
 14. Lbank
 15. BTCBOX
 16. BTCC
 17. Gemini
 18. Poloniex
 19. CoinBene
 20. WEX

Ander bekende zijn:

 1. Qryptos
 2. Cryptopia
 3. Korbit
 4. KuCoin
 5. TIDEX
 6. Livecoin
 7. Liqui

De grootte van het handelsvolume op een exchange wil niet zeggen de deze betrouwbaar is. Controleer voordat u er één kiest door middel van online beoordelingen. Een geweldig hulpmiddel om te gebruiken is Web of Trust, want het stelt gebruikersrecensies samen en kan als een plug-in in uw browser worden gedownload.

Er zijn ook andere exchanges waarbij je geen account hoeft aan te maken, zoals Shapeshift.

De volgende principes blijven geldig bij exchanges, hoewel gebruikersinterfaces en andere aspecten kunnen variëren. Als voorbeeld zullen we Binance gebruiken om uit te leggen hoe je kunt beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies.

Laten we beginnen met de 5 stappen

1.Registreren

Het eerste dat u hoeft te doen, is om u via e-mail (Binance) aan te melden en uw account te bevestigen. Zorg er voor dat u tijdens het instellen van uw account een veilig wachtwoord gebruikt dat cijfers, letters en symbolen bevat. 2-factor-authenticatie kan ook de moeite waard zijn om te overwegen. Er is een variërende mate van verificatie vereist, dus zorg ervoor dat u een betrouwbare exchange kiest.

2. storten/opvragen

Zodra u zich heeft aangemeld, moet u geld overmaken naar de site. Bij Binance krijgt u nu de algemene voorwaarden. Nadat u akkoord bent gegaan, selecteert u de valuta waarin u wilt handelen en klikt u op “Storten / opnemen” (deposit/withdrawel). Bij sommige exchanges is het ook mogelijk om via bankoverschrijving te storten.

3. Adressen

U krijgt een adres waarop u uw geld moet overmaken. Nadat je dit gedaan hebt, zou je toegang moeten hebben tot de aanbetaling die in behandeling is. Afhankelijk van de valuta, zou het niet lang moeten duren voordat uw geld beschikbaar is. Vergeet niet dat je bitcoin nodig hebt om te kunnen handelen op een cryptocurrency-uitwisseling, aangezien ze het meeste fiat-geld niet accepteren (als je geen andere cryptocurrencies hebt).

4. De juiste exchange zoeken

Kopen en verkopen

Nu hoeft u alleen nog maar uw gewenste markt te vinden, waarin u een bepaald bedrag wisselt voor een cryptocurrency. Voordat u een order plaatst, moet u de markt correct analyseren en akkoord gaan met de huidige beste prijs. Als er voldoende tokens beschikbaar zijn voor uw gevraagde prijs, wordt het sell-order onmiddellijk afgehandeld. Als dit niet het geval is, wacht u tot iemand uw sell-order tegen de gewenste prijs vult.

5. trading op Binance

Cryptocurrencies zijn volatiel en kunnen 24/7 worden verhandeld. Het is belangrijk om het nieuws van dichtbij te volgen en te begrijpen hoe de markt kan omgaan met bepaalde soorten informatie – u moet de ins en outs weten. Algemene handelsprincipes zijn van toepassing, en onthoud altijd: koop laag, verkoop hoog.

Sommigen geloven dat het geen goed idee is om geld voor een lange periode op een exchange te laten staan. De Bitcoin geschiedenis werd gekenmerkt door de ineenstorting van Mt. Gox, een exchange vertrouwd door gebruikers die de grootste bitcoinhack ooit heeft gehad.

Lees ook: Hoogwaardige cryptocurrency hacks

Linker afb. buy en sell VeChain | Rechter afb. voor stop loss in te stellen

 

 

What's your reaction?

Leave a comment