Trade’s crypto-introductie deel 4

Vandaag hebben we de 4 editie uitgewerkt van trade’s crypto introductie. Hierin wordt uitgelegd hoe je kan handelen met BTC zoals je dat zou doen op Ebay. indien u vragen heeft kan u altijd contact opnemen met het team van trade.

Stap per stap een peer-to-peer trade maken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een LocalBitcoin trade maakt.

Als je net begint met Bitcoin te traden of u hebt Bitcoin gewoon al in uw bezit , is er één ding waarvan je bewust moet zijn. Stel uzelf voor dat Bitcoin zoals cash geld is en dat je het constant in het oog moet houden, en dat de meeste plaatsen waar je dit geld kunt uitgeven, van de ene op de andere dag kan verdwijnen. Dit wil zeggen dat het risico van oplichterij in Bitcoin groot is. In peer-to-peer handel is het in de loop der tijd gedaald, maar het is nog steeds heel actief.

Dit is de reden waarom:

Wanneer je je eerste munten gaat kopen op LocalBitcoins (in latere artikelen zullen we andere aanbevolen peer-to-peer sites behandelen) moeten de verkopers een sprong van vertrouwen op je nemen. Als je een gloednieuw account hebt, heb je geen feedback en is dus de beste keuze klein te beginnen.

Opmerking: u heeft een LocalBitcoins-account nodig om uw eerste transactie te maken.

1. Bepaal uw betaalmethode

In dit geval geeft de gebruiker de voorkeur aan PayPal en als tweede aan Bitcoin. Het is de gemakkelijkste en in sommige opzichten de veiligste manier om fiat-valuta over het web te verzenden. Op LocalBitcoins kunt u vrijwel elke betaalmethode gebruiken die mensen accepteren. Alles van Google Play Store-tegoed, iTunes-cadeaubonnen, Wal Mart-cadeaubonnen, prepaid-betaalpassen, noem maar op. Maar de meest bloeiende markten zijn contant geld, PayPal en bankdeposito’s, evenals Western Union en Money Gram.

Als koper is de kans altijd groter dat de transactie sneller met succes worden afgesloten. De meeste verkopers willen alleen hun coins laten uitbetalen, dit is niet om op te lichten. Het gebruik van een omkeerbare betaalmethode verhoogt uw veiligheid verder, maar het feit is dat als u aan LocalBitcoins zelf kunt bewijzen dat u de fondsen hebt verzonden, zij de vrijgave van de borg zullen afdwingen. Dit is de reden waarom de persoon in dit artikel persoonlijke contante transacties niet zal aanbevelen, omdat er problemen zijn geweest met in het verleden. Dit is niet bedoeld om iemand die veilig is in persoon te ontmoedigen en uiteraard kan je hierin ook een goede trade doen. Het is eerder voor de algemene veiligheid en dat is van groter belang voor de nieuwe mensen waardoor we voorstellen om digitale methoden te gebruiken, tenminste in het begin.

In deze tutorial gaan we een Paypal maken voor Bitcoin-trade op LocalBitcoins. Het kan net zo goed een bankdeposito zijn, of een Western Union / Moneygram-handel, of een andere vorm van handel.

Opmerking: je hebt altijd ook de mogelijkheid om Bitcoins te kopen door een van de verkopers te bezoeken die een transactie hebben geplaatst. Door uw eigen handel te creëren, heeft u echter de mogelijkheid om uw prijs en extra kosten in te stellen.

Hieronder zie je een geopende profiel dat je kan bekijken hoe betrouwbaar deze persoon is om je trade mee te doen. Aan de informatie kan je herkennen dat deze persoon bekend is bij LB en dat je er goed zaken mee kan doen.

2. Plaats uw trade

Als eerst zoals hieronder weergegeven, klikt u op ‘post a trade’.

Begin het formulier in te vullen. Het is nogal vanzelfsprekend, maar er zijn enkele onderdelen die uitleg nodig hebben. In het veld “price equation” moet u aangeven wat u bereid bent te betalen. dit kan bijvoorbeeld een korting van 20% op de coin zijn, om de trade sneller te laten verlopen. Dit doen we dan door BTC_in_Euro * 0.8 in het veld in te voeren. De prijs van Bitcoin in Euro maal 0.8, of 20% minder dan de eigenlijke prijs van de coin.

Maak een Bitcoin-advertentie

We beperken ook de bedragen die mensen kunnen betalen en stellen een hoog minimum- en maximumaantal transacties vast. Hoewel dit er eigenlijk voor zorgt dat niemand de voorbeeldhandel wil aannemen, zijn deze hulpmiddelen handig om hoofdpijn te beperken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat het maximale bedrag per transactie in het begin $ 100 is, en dit zal je helpen vertrouwen en feedback op te bouwen door meerdere transacties te doen met een bepaald bedrag om te investeren.

Vul de voorwaarden van de transactie in. Je kunt hier alles zeggen wat je wilt, en tijdens elk geschil zullen de medewerkers van LocalBitcoins deze voorwaarden overwegen bij het nemen van een beslissing. Je kunt besluiten om alleen te handelen met mensen die bijvoorbeeld een 100% feedbackratio hebben, of een bepaald handelsvolume. In Paypal omvatten de typische voorwaarden het type betaling dat de koper naar de verkoper stuurt. Goederen/diensten en familie/vrienden hebben verschillende betalingsstructuren binnen Paypal. Sommige kopers besluiten om zelfs die score te halen door hetzelfde percentage in mindering te brengen voor degenen die het nodig hebben als familie/vrienden. Dit is niet de meest vriendelijke benadering, maar het punt is dat je hier behoorlijk creatief kunt zijn.

We vullen ook het tijdvak voor het “betaalvenster” in. Dit is de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om de transactie af te sluiten (100-1000 EUR) voordat deze in geschilmodus kan gaan. Sommige mensen geven zichzelf zes uur, anderen geven zichzelf 30 minuten. Als u de betaling niet als voltooid in dat venster markeert, wordt deze automatisch door het systeem geannuleerd. Je hebt ook de mogelijkheid om om wat voor reden dan ook een trade te annuleren.

De volgende optie is “restrict amounts to”. Hiermee kunt u alleen uw investeringsbedrag verhandelen, in plaats van continue transacties met dezelfde voorwaarden toe te staan. Daarna kunt u enkele identificatievereisten en andere toeters en bellen aan het einde van het formulier instellen.

3. Publiceer uw Aankoopadvertentie

Als je klaar bent, post het dan.

Nu uw advertentie is gepubliceerd, kunt u deze bewerken terwijl de markt verandert. Om bovenaan de lijst te komen, wil je hogere bedragen en meer betaalmethoden aanbieden. Dit hangt helemaal af van hoe graag je bent om meer Bitcoins te krijgen.

In onze volgende editie zullen we de do’s en do’s van peer-to-peerhandel bespreken. In latere artikelen bespreken we andere methoden van peer-to-peerhandel, waaronder de welke die minder gebruikt worden maar nog steeds nuttig zijn.

Is het nog niet helemaal duidelijk dan kan je hieronder een tutorial bekijken waar alles nog een uitgelegd wordt.

 

What's your reaction?

Leave a comment