Trade’s crypto introductie deel 5

Wij zijn voor u enkele alternatieven voor LocalBitcoins gaan opzoeken en we kwamen op de volgende 2 uit, deze zijn ook zeer betrouwbaar voor peer-to-peer handel. Lees alvast onze conclusie over deze sites.

Paxful

Een site die in populariteit groeide is Paxful dit gebeurde tijdens de eerste aanvallen door de regering op de geclassificeerde advertentiesite Backpage.

Kopers op LocalBitcoins leken te slapen, dus checkte wij Paxful. Er waren een aantal geadverteerde prijzen. Sommige van deze gunstige prijzen leken echter een beetje te mooi om waar te zijn. Toen we een koper vonden die aanzienlijke goede feedback had op de site, opende hij een trade om het te laten annuleren. Vervolgens vroeg de gebruiker om een ​​andere te openen en later opnieuw te annuleren zonder uitleg. Dit zijn precies de soorten dingen die worden afgeraden in een van onze vorige trade introductie-artikelen.

Paxful heeft een mooiere gebruikersinterface en schijnbaar beter ondersteunend personeel. Zoals hierboven vermeld, was een van de belangrijkste stijgingen van de populariteit het aantrekken van adverteerders op Backpage.com, die alleen de betalingskeuze van Bitcoin overhielden, om eenvoudig Bitcoins te kopen om hun advertenties te plaatsen. Hun doel was om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Vermoedelijk hebben ondersteuningsmedewerkers in de tussenliggende maanden oplichters actief verwijderd en is de omvang van de community verder gegroeid.

Een bijkomend voordeel is dat veel van dezelfde mensen die handelen op LocalBitcoins ook handelen op Paxful. Het probleem met de bevestigingstijd dat het Bitcoin-netwerk zo laat heeft beïnvloed, maakt het verplaatsen tussen sites, voor de verkoper een beetje moeilijker (en potentieel duurder). In dit opzicht is het raadzaam open te staan ​​voor het gebruik van een alternatieve sites voor escrow als de verkoper aandringt. Verstuur echter geen betaling zonder ergens een escrow in te hebben, want dat wordt niet verhandeld, het wordt een donatie aan een oplichter genoemd, vooral als dit geld via Western Union of MoneyGram wordt verstuurd.

Alle regels die van toepassing zijn op LocalBitcoins, zijn ook van toepassing op Paxful, wat een toegewijde koper ertoe kan aanzetten om een ​​site te kiezen en zich eraan te houden, om de feedbackscore te consolideren. Je kunt nog steeds een aanbieding plaatsen en vervolgens de gebruiker aanmoedigen om naar degene te gaan waar ze meer feedback hebben gegeven, of gewoon op een of andere verifieerbare manier naar die feedback linken, zodat de verkoper beter weet met wie hij te maken heeft . Voor zover de servicevoorwaarden dit toestaan, is het duidelijk voor verkopers dat u duidelijk bent over uw geschiedenis als een Bitcoin-handelaar

Bitcoin OTC (Over-the-Counter)

Bitcoin-OTC is een van de oudste manieren om bitcoins peer-to-peer te verhandelen. In uitvoering vertrouwt het nog meer op feedback en verificatie van gebruikers, maar biedt het ook een live interactie en het vermogen van mensen om te strijden voor verkoop/aankopen.

Bitcoin-OTC gebruikt IRC als primaire handelswijze. IRC is misschien nieuw voor velen afkomstig uit de financiële wereld, maar het is in feite een zeer stabiel, universeel bruikbaar chatprotocol. Bitcoin-OTC biedt de gebruikers de meeste vrijheid en vereist de minste moeite om aan de slag te gaan. Er is geen identificatie vereist en daaraan voorafgaand is alleen verantwoording verschuldigd aan de gemeenschap. Elke koper en verkoper kan het gewenste proces uitvoeren.

Als je van IRC of live-interactie houdt, is Bitcoin-OTC wellicht iets voor jou. Het lijkt meer op een actieve marktplaats dan een statische website. Realtime feedback op gedrag uit het verleden van gebruikers kan aan het licht worden gebracht, want het enige dat kan worden gezegd over de Bitcoin-community, is dat we snel scams ontdekken. In het algemeen probeert de gemiddelde gebruiker hieraan mee te helpen en anderen te waarschuwen hiervoor.

Er zijn ook anderen sites op het gebied van peer-to-peer handel, maar velen zijn vastgelopen in de vooruitgang van de ontwikkeling. Bitcointalk.com kwalificeert zich ook als peer-to-peer-handel, maar het is moeilijk te zien welke voordelen het biedt ten opzichte van deze 2 of LocalBitcoins.

What's your reaction?

Leave a comment