Trade’s crypto-introductie deel 6

Vandaag maken we een algemeen overzicht van een flashcrash en wat je er tegen kan doen. Bij vragen, neem contact op met ons team en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Hoe kan je nu eigenlijk profits halen uit een flash crash

Gezien de gebeurtenissen van 10 maart 2017 toen de Winklevoss-twins hun Bitcoin ETF hadden ontkend waardoor er paniekaanvallen volgden of een recenter voorbeeld is de crash die begon in januari tot eind maart. Is het goed om te praten over wat te doen als de prijzen scherp dalen in een korte tijdsperiode. Bitcoin zat 9 maart 2017 op bijna $ 1300 en was binnen enkele uren gedaald tot onder de $ 1000.

Indien je dit financieel bekijkt, zie je al een opportuniteit. Als je bijvoorbeeld toen iemand zover had kunnen krijgen om zijn bitcoins aan u te verkopen rond de $ 1000 dan had je al meer dan $ 100 winst per Bitcoin. Dat is een zeer snelle winst. De echte Bitcoin-handelaren houden van de marktvolatiliteit .

Hoewel we af en toe lijden zoals onlangs of toen de prijs zo laag stond zoals in 2015, of 2013, is de beste reactie bij deze crashes het holden van de coins totdat het tij keert. Omdat Bitcoins geen aandelen in een bedrijf zijn die echt waardeloos kunnen worden, maar eerder tokens zijn van een valuta die toekomstgericht is en grotendeels immuun is voor overheidsinterventie. Er wordt sterk van uitgegaan dat alle regeringen van de wereld zouden moeten samenzweren om het netwerk daadwerkelijk te saboteren of te wissen.

Kopen of verkopen ?

Er zijn veel redenen om te verkopen wanneer de prijs stagneert of daalt, maar indien Bitcoin niet je hele winkelmandje vult, zijn er veel meer redenen om het vast te houden. Je kunt er zeker van zijn dat er mensen waren die blij waren toen de prijs gisteren daalde, want deze mensen konden nog meer Bitcoins verwerven dan ze eerder hadden willen doen. Veel van de mensen die ze verkochten, hadden hun hoop gevestigd op het besluit van de ETF en misschien zijn zij de enigen die verantwoordelijk zijn voor de verliezen die ze hebben geleden.

De manier om winst te maken tijdens de vele volatiele tijden van Bitcoin is simpelweg om dieper te gaan wanneer de prijs lager is. In plaats van een vast prijsdoel te hebben dat u koopt en verkoopt, heeft u een bereik voor beide. Bepaal dat je niet meer dan een bepaald bedrag uitgeeft. Bepaal dat u X% winst wilt maken op uw geld en koppig wilt wachten op die dag.

Bitcoin biedt voordelen die geen andere investering kan bieden. Met welke andere investering kunt u gaan winkelen bijvoorbeeld? Een manier om zich te beschermen tegen verliezen is om andere dure items te kopen tijdens hoge prijzen, zoals goudstaven en/of sieraden of andere dingen die een blijvende waarde hebben en als de prijs van Bitcoin tuimelt, is het zo dat u in staat zal zijn om wat te herstellen van de verliezen door de verkoop van deze.

Onthoudt

Investeren in Bitcoin is riskant, maar elke high return investering heeft deze eigenschap. Waar het op neer komt is dat de stille stier zijn tijd afwacht, eerder zal profiteren van iets dat nog niet eens volwassen is. Het is echt niet te voorspellen wat de prijs van een coin in de toekomst zal zijn als de miningrewards veranderen, maar het lijkt erop dat in die tijd meer en meer mensen de markt met belangstelling en kracht zullen betreden. Die mensen zullen helpen bij het verhogen van de prijs maar ook bij het stabiliseren ervan dit doordat een veel groter aantal mensen kunnen beslissen wanneer Bitcoin waarde verliest.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment