Tron

Sinds het begin van de allereerste Bitcoin in 2008 en direct na de snelle prijsstijging van Bitcoin, zijn tal van andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum, Litecoin, Monero, Ripple, enz. gelanceerd en geïntroduceerd op de gigantische markt van de cryptocurrency trading. Bij de duizenden op dit moment beschikbare cryptocurrencies heeft TRON de afgelopen maanden een grote populariteit verworven. Deze cryptovaluta werd voor het eerst op de markt gebracht als ICO op 9 september 2017, door een in Singapore gevestigde non-profit organisatie.

TRON is wereldwijde marktleider in de content-entertainmentindustrie met een gedecentraliseerd protocol dat gebaseerd is op de blockchain. TRON heeft tot doel een wereldwijd gratis content-entertainmentsysteem te bouwen op basis van de blockchain- en gedistribueerde opslagtechnologie. Het protocol stelt elke gebruiker in staat om gratis content te publiceren, op te slaan en te bezitten. De gedecentraliseerde autonome structuur beslist over de distributie, abonnementen en het pushen van inhoud en zo stelt het content-makers in staat om digitale middelen vrij te geven, te circuleren en ermee om te gaan, waardoor een gedecentraliseerd content entertainment-ecosysteem wordt gevormd.

Concept

Het internet is niet meer volledig gedecentraliseerd, het is zelfs meer gecentraliseerd dan de oude diensten zoals dagbladen en tijdschriften. TRON wil het internet terugbrengen naar de oorspronkelijke gedecentraliseerde staat. Dit willen ze bereiken door gebruikers in staat te stellen om volledig eigenaar te blijven van hun gegevens die zij online delen, dit willen ze doen door een blockchain gebaseerd inhoudsmonetiseringssysteem te ontwikkelen.

TRON verwijst per definitie naar een protocol op basis van een open-sourceblockchain dat specifiek is ontworpen voor de wereldwijde digitale entertainmentindustrie. Het biedt een gedecentraliseerd platform dat verschillende entertainment inhoud deelt door gebruik te maken van een blockchain en peer-to-peer (P2P) netwerk technologie.

Met zijn officiële cryptocurrency Tronix (TRX) wil dit gedecentraliseerde platform de plenaire controle van het internet door een beperkt aantal bedrijven zoals Google, Facebook en Amazon beperken. Dit willen ze bekomen door de eigendomsrechten van de datapool (teksten, foto’s, video’s en uitzendingen)  over te dragen aan de gebruiker.

Het probleem

In de moderne wereld van vandaag wordt bijna alle internetcontent beheert door gigantische conglomerate bedrijven zoals Google, Youtube, Apple, Spotify, etc. Als je een creatieveling bent en geld wilt verdienen aan je website, video’s, muziek, blogs, enz. moet je dit doen via deze gigantische bedrijven, die dienen als “middle men”. Ze bieden een platform voor uw inhoud, maar nemen ook een percentage van de winst die uw inhoud genereert door te klikken, te liken, te bekijken, te streamen, te beluisteren. Zij hebben volledige controle over hoeveel ze u willen betalen voor de inhoud die u hebt gemaakt. Bovendien controleren deze bedrijven niet alleen hoeveel u verdient voor uw inhoud, ze hebben ook de mogelijkheid om te censureren en te controleren wat u maakt.

Dit probleem met censuur is een gigantische kwestie geworden binnen de Youtube-gemeenschap, aangewakkerd door Youtube-demonetiserende video’s die niet voldoen aan hun “advertentievriendelijke” richtlijnen.

Technologie

De technische componenten van het platform

 • Protocol voor bestandsopslag.
 • Opslagnetwerk voor automatische gegevensverwerking.
 • Het opzetten van netwerken voor de inhoud van het platform.
 • Autorisatie van transacties en community governance.

Het platform zal over de volgende infrastructuren beschikken

 • Content platform.
 • Sociaal netwerk.
 • Digitale currency bridge.
 • Betaalnetwerk en autonoom ecosysteem.
Het platform

Op zijn eenvoudigst zullen ontwikkelaars van inhoud in staat zijn om deze op het TRON-platform te rangschikken en beschikbaar te stellen voor aankoop; dit kan muziek, films, beelden, enz. zijn. Deze transacties worden uitgevoerd met behulp van het TRX-token en zonder kosten. Fan-gebruikers betalen met de TRON-coin voor aantrekkelijke inhoud.

Het TRON-systeem geeft contentproducenten invloed en kracht waardoor ze inhoud van hogere kwaliteit creëren. Hierdoor krijgt de contentproducent TRX-beloningen die door het systeem worden toegekend. Door dit soort van systeem kunnen ze het TRON-netwerk bevorderen.

De miner verdient TRX door opslag te bieden voor klanten en de klanten spenderen TRX om inhoud op te slaan op hun storage-data. TRON geeft positieve medewerkers het recht om advertenties te versturen naar het gehele netwerk  (beperkt in aantal).

Andere crypto-platforms zullen ook op het TRON-platform kunnen hosten en tegelijkertijd hun eigen tokens kunnen aanbieden.

Gebruikers zouden in de toekomst deze tokens met TRX als overbruggingsvaluta in andere delen van het platform kunnen omzetten.

Proof of Repetition consensus

In tegenstelling tot proof-of-work of proof-of-stake, die in de meeste blockchain projecten worden gebruikt werkt de TRON-blockchain met een uniek consensusalgoritme, genaamd Proof of Repetition of “PoRep”. PoRep is vergelijkbaar met het proof-of-work concept, maar in plaats van een valuta te ontginnen door blokken aan te maken, meet het concept hoeveel ‘uw opslagruimte’ bijdraagt aan het TRON-netwerk voor de decentrale opslag.

Het is veel energiezuiniger dan proof-of-work, maar de resultaten zijn vergelijkbaar: accounts worden beloond voor de opslag die ze bijdragen met een evenredig bedrag aan TRONIX ($TRX), TRON’s digitale valuta. TRX wordt ook gebruikt om te betalen voor entertainment op het TRON-netwerk.

Basiseconomie van het systeem: u wordt betaald voor uw opslagruimte in TRX en u besteedt TRX aan het consumeren van content (zoals het bekijken van een video).

Het wordt echter iets ingewikkelder, omdat gebruikers niet alleen TRX kunnen uitgeven, maar ook hun TRX kunnen “vergrendelen”. Vergrendelde TRX geeft een gebruiker TRON Power (TP) in verhouding tot de hoeveelheid TRX die hij bezit en de duur van de periode waarvoor hij is vergrendeld. Hoe meer TP een TRON-gebruiker heeft, hoe meer stemrechten hij heeft op het TRON-netwerk, zodat de TRON in die zin kan worden “ge-staked” op een manier die vergelijkbaar is met een proof of stake coin.

Gebruik

Het TRON-platform maakt gebruik van 3 verschillende munten om de waarden onderling uit te wisselen:

 1. TRONIX (TRX): De basiseenheid van de TRON-blokketting.
 2. TRON Power (TP): Gebruikers kunnen TP verkrijgen door hun TRX te vergrendelen. TP heeft stemrecht, wat betekent dat TP-houders meer privileges hebben in het ecosysteem. Na verloop van tijd, zullen er meer TP beloningen worden gegeven, maar het is niet verhandelbaar.
 3. TRON 20 Token: Eigenaars van content kunnen hun digitale activa vrij uitgeven, terwijl anderen deze digitale activa kunnen kopen en kunnen profiteren van de voordelen en diensten die de constante groei van data-inbreng met zich meebrengt. Op basis van de TRON’s blockchain zal de gemeenschap ook de ontwikkeling van DAPPs, de gedecentraliseerde exchange, marktvoorspellingen, digitale bronnen en andere ecologische projecten ondersteunen.

TRON ondersteunt verschillende soorten blockchainnetwerken en smart contractsystemen, waaronder Bitcoin, Ethereum, EOS, Qtum en andere smart contracts in het kader van de publieke blockchain.

Beschikbaarheid en prijs

Circulerende aantal coins – 65.748.111.645 TRX

Totaal aantal coins beschikbaar – 100.000.000.000 TRX

Tron is al gelist op de populairste exchanges, Upbit is met 24% aan handelsvolume de nummer 1, met daarop volgend Binance die goed concurreert met Upbit. Binance exchange zit zo aan iets minder dan 24% handelsvolume. Bithumb zit rond 15% en Bit-z rond de 8% volume. De rest van de exchanges die TRON al gelist heeft zit onder de 5 procent en dan spreken we over een Bittrex, Huobi, Okex.

Ontwikkelings-fases

Net zoals bij Ethereum heeft TRON ook verschillende fases waarin ze willen werken komende jaren. Het bevat verschillende stappen of fasen bij de implementatie van meerdere technologieën uit de blockchain. Het is momenteel in het Exodus stadium, maar in de komende jaren, is deze cryptocurrency verondersteld om nog vijf andere fasen te incorporeren:

1.Exodus – De werkwijze van deze eerste stap lijkt sterk op die van IPFS (een peer-to-peer hypermedia platform dat in staat is om websites sneller te maken). Zoals eerder vermeld, is TRON momenteel in deze fase, de belangrijkste doelstelling van Exodus is het verstrekken van een eenvoudige gedistribueerde file sharing faciliteit. In deze periode kan TRON geen gebruik maken van blockchaintechnologie op zijn huidig platform.

2.Odyssee – Dit is de tweede fase van TRON en het is van plan om de creatie en vroege goedkeuring van een welwillende gemeenschap van entertainment te stimuleren. De Odyssey periode zal vergelijkbaar zijn met het proof of stake paradigma. In deze fase is de omvang van de vergoeding voor creatie gekoppeld aan een metriek die een kantelschema volgt in plaats van weergaven of klikken. De reden waarom het klik- of weergavesysteem wordt verwijderd, is om de authenticatie te garanderen. Als er sprake is van een klikbedrijf of geautomatiseerd orgaan, kan er in bulk worden gewerkt. In deze exploitatiefase zullen de gebruikers van TRON transacties kunnen verrichten door TRX te gebruiken via eenrichtingsbetaalkanalen die vergelijkbaar zijn met Raiden.

3.Great Voyage – De derde fase van TRON zal een eigen ICO zijn dat gebaseerd is op de voordelen van een netwerk met een blockchain. Inkomstenuitkeringen, dividendbeheer en het beheer van aandeelhouders zouden de drie belangrijkste doelstellingen moeten zijn van deze fase. Great Voyage zou deze cryptocurrency kunnen transformeren van “fan economy” naar “fan finance”. Om deze doelstelling te bereiken, zou in deze stap een gepersonaliseerd blockchainplatform van TRON worden gecreëerd.

4.Apollo – Deze fase zal ook gelijkaardige karakteristieken vertonen als Great Voyage. Net als de derde fase zou Apollo ook een individuele ICO aanbieden aan zijn gebruikers in combinatie met een Ethereum-achtig platform. In deze periode kan TRON eigen tokens lanceren die gebruikers kunnen inzetten voor decentrale handel. Door deze gedecentraliseerde handel zal de economische vitaliteit van het gehele systeem waarschijnlijk aanzienlijk toenemen. Er is echter ook een mogelijkheid voor een lichte vertakking, waarbij het netwerk niet in staat zal zijn om de uniciteit van elk token afzonderlijk te valideren. Om dit te voorkomen zal TRON waarschijnlijk een geavanceerd beveiligingssysteem introduceren waarmee kwaadaardige websites, Sybil-aanvallen en hackaanvallen met succes kunnen worden gebannen.

5.Star Trek – De vijfde fase of de Star Trek fase is eigenlijk heel erg vergelijkbaar met de technologie van Augur die in feite een spelplatform is. In deze fase zou het contentplatform van TRON worden omgevormd tot een gedecentraliseerd gamingplatform met zowel autonome gaming als voorspellende functies. Aangezien de huidige waarde van de globale gokmarkt meer dan $450 miljard bedraagt, zal dit TRON waarschijnlijk de stimulans geven tot een wenselijke marktkapitalisatie.

6.Eternity – Als zesde en laatste stadium van deze cryptocurrency, zou de Eternity zich hoofdzakelijk met de fondsenwerving bezig houden en geld verdienen afhankelijk van de groei van zijn gemeenschap. In deze stap zouden de investeerders hun geld kunnen steken in wereldwijde populaire spellen.

Roadmap

Terwijl het eerste TRON-platform momenteel in gebruik is, verwachten zij 8-10 jaar nodig te hebben om het volledige TRON-systeem te implementeren, een groot programma in zes stappen:

1. Gegevensvrijstelling: Een mechanisme voor uploaden, opslaan en distribueren dat gebaseerd is op peer-to-peer en gedistribueerde inhoud. (8-2017 t/m 12-2018)

2. Content Empowerment: Economische stimulansen, empowerment, inhoudsecologie en blockchaintechnologie zullen leiden tot een volledig concurrerend economisch mechanisme met een eerlijk rendement voor het creëren, distribueren en verspreiden van inhoud. (1-2019 tot 6-2020)

3. Persoonlijke ICO: Gebruikers moeten de optie hebben om “digitale activa vrij te distribueren in de vorm van een ICO”. Hierdoor kunnen andere platformgebruikers profiteren van de voordelen en diensten die worden geleverd via de “voortdurende ontwikkeling van datacontribuanten door digitale aankoop”. (7-2020 tot 7-2021)

4. Vrij verkeer van waarde: Om het doel te bereiken dat elke contentproducent in het TRON-systeem zijn eigen tokens kan uitgeven, moet het systeem een complete oplossing hebben voor decentrale handel en daarmee de waarden realiseren. (8-2021 tot 3-2023)

5. Gaming van decentralisatie en marktvoorspelling: Verkeer op het TRON-netwerk zal het mogelijk maken om een online gamingplatform voor decentralisatie te bouwen. Ontwikkelaars kunnen via TRON vrij online gaming platforms bouwen, volledig autonome games aanbieden en marktfuncties voorspellen. (4-2023 tot 9-2025)

Team

Wat is de TRON Foundation?

De Stichting TRON is gevestigd in Singapore en volgt de beginselen van Sir Tim Berners-Lee. Hij pleit ervoor dat het protocol moet worden gebruikt om mensen te helpen in plaats van winst te maken voor kleinere groepen. De Stichting TRON is een non-profitorganisatie die het TRON-netwerk exploiteert volgens de belangrijkste beginselen van transparantie, eerlijkheid en openheid. De “winst” die de stichting behaalt, wordt beschouwd als een overschot en wordt aangehouden voor later gebruik in de vorm van evenementen en activiteiten. Leden nemen nooit deel aan de winstuitkering en profiteren daar ook nooit van.

JUSTIN SUN —  Founder

De CEO van Tron is Justin Sun, die door Forbes Asia werd gekozen voor hun 30 onder 30 lijst. Hij richtte de chat app Peiwo op en was ook de voormalige vertegenwoordiger van Bitcoin settlement platform Ripple in China. Justin is ook de protege van Jack Ma, de oprichter en uitvoerend voorzitter van Alibaba.

Velen willen de relatie tussen Justin Sun en Jack Ma minimaliseren als die van een student en leraar. Als je echter uitgebreider onderzoek zou verrichten naar de Hupan University, zou er een veel persoonlijkere en meer wederzijds stimulerende band gevonden zijn tussen de oprichters en studenten van de Hupan University.

Lucien Chen -CTO, Technisch directeur/hoofd van het team

 • Beroemde ‘Big Data’ expert, heeft gewerkt voor Tencent en Alibaba.
 • Diende in veel eersteklas internetbedrijven, zoals Netease (NASDAQ:NTES), Youdao, Tencent (00700.HK), Qihoo 360(NASDAQ:QIHU) en SM zoeken (Alibaba P8 +).
 • Heeft de capaciteiten om een systeemarchitectuur op miljoenen niveaus te ontwikkelen, heeft een rijke ervaring in big data, advertentiealgoritmen, DMP-systemen, BT systemen, CTR-platforms en ontwerpen voor systemen met een hoog concurrentgehalte.

Het Team achter TRON is echter nog veel groter dan de mensen hier rechts op de afbeelding, voor meer informatie klik op de link TRON Team

Investeerders

Weixing Chen

 • Hupan Alumni Universiteit.
 • Oprichter van Kuaidi, een ruite-share service, vernoemd naar als de ” Chinese Uber”.
 • Kuaidi had vroege investeringen van Jack Ma en de Groep Alibaba.
 • “Hij is zeer ambitieus. Uit China’s top 500 van bedrijven hoopt hij dat op een dag ongeveer 200 bedrijven geassocieerd zullen worden met de Hupan University. Chen, sprekend over Jack Ma.
 • Kuaidi heeft een bedrijfswaarde van rond $100 miljard dollars, als het aan TRON protocol zou worden toegevoegd, zou het TRON direct in de globale media schijnwerper zetten.

Wei Dai

 • CEO van oFo, een Bike Sharing bedrijf met een waarde van 3 miljard dollar.
 • is actief op het gebied van fietsverkeer met meer dan 10 miljoen geelgetinte fietsen in 250 steden en 20 landen.
 • In juli 2017 ontving oFo 700 miljoen dollar extra financiering van investeerders, waaronder de Alibaba Group.
 • Heeft meer dan 62,7 miljoen maandelijkse actieve gebruikers.

Shuoji Zhou

 • Oprichtende partner van FBG Capital – een van ’s werelds grootste ondernemingen voor digitaal vermogensbeheer.
 • Wordt beschouwd als één van de meest ervaren en visionaire beheerders van crypto hedgefondsen in Azië.

Xu Yiji

 • Één van de oprichters van Antshares, momenteel bekend als NEO.
 • Voormalig hoofd van Ant Financial Services – (de financiële vennootschap van Alibaba).
 • Lid van voormalige Google Anti-Cheating Group.

TradeView

Score

Conclusie

Hoewel het nog maar de begindagen zijn, heeft TRON’s inheemse Tronix token een grote belofte gedaan om een levensvatbare cryptovaluta van de toekomst te worden. De recente grote waardestijging wijst erop dat TRX een centrale rol zou kunnen spelen in de totale markt.

TRON is één van gewaagdste projecten voor de toekomst dan om het even welke crypto coin. Deze visie op de toekomst kan vaak worden afgedaan als gek of onmogelijk, aangeduid met een “shill” coin, totdat ze werkelijkheid wordt. In minder dan 5 maanden heeft TRON al deze partnerschappen, investeerders en vooruitgang vergaard die wij in dit artikel heb meer gedetailleerd hebben bekeken. Dit alles hebben ze bereikt terwijl ze voortdurend in contact blijven met investeerders en de gemeenschap, ondanks taalbarrières tussen Chinese en International/Engelse investeerders. Ze bevinden zich nog in de allereerste ontwikkelingsfase en het TRON-team zelf probeert dit niet te verbergen.

Samengevat, TRON is een crypto met een aantal “zeer gekke” doelen, maar als er een team in de crypto ruimte net gek genoeg is om dit te verwezenlijken dan is het TRON.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment