Waarom zou je cryptocurrencies gebruiken?

Cryptocurrencies staan bekend als veilig en anoniem. Transacties daarin kunnen niet worden vervalst of teruggedraaid en er zijn meestal lage kosten, waardoor het betrouwbaarder is dan conventionele valuta. Door hun gedecentraliseerde karakter staan ze voor iedereen ter beschikking, waar banken exclusief kunnen zijn in wie ze rekeningen zullen verhuren.

Als een nieuwe vorm van contant geld, zijn de cryptocurrency markten bekend om plotseling te stijgen, wat betekent dat een kleine investering een grote som kan worden overnacht. Dit heeft geleid tot een aansporing in professionele en amateur speculanten die investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies (altcoins) en deze zien als een snelle manier om rendement te behalen of als onderdeel van een beleggingsportefeuille.

Maar hetzelfde werkt andersom. Mensen die willen investeren in cryptocurrencies moeten zich bewust zijn van de volatiliteit van de markt en de risico’s die zij nemen bij het kopen.

Vanwege de mate van anonimiteit die ze bieden, worden cryptocurrencies vaak geassocieerd met illegale handelingen, vooral op het donkere web. Gebruikers moeten voorzichtig zijn met de connotaties wanneer ze ervoor kiezen om de valuta’s te kopen.

What's your reaction?

Leave a comment