Wat is een online-wallet?

Omstreeks 2010/2011 raakten de mensen moe van deze onhandige papieren portefeuilles en creëerden ze wallets die altijd online waren. Dit werden soft(ware)-wallets genoemd.

Wat zijn soft-wallets?

In een soft-wallet wordt de private sleutel gecodeerd met een wachtwoord op een computer of app, waarna men geld kan ontvangen en versturen via deze applicatie zonder de omslachtige import- en executiefunctie van offline-wallets. Zulke soft-wallets zijn uiteraard niet zo veilig als papieren wallets, omdat alles wat met een computer en vooral met het internet is verbonden vaak wordt gehackt. (Vergeet niet, het is niet de blokketting die wordt gehackt, maar uw apparaat). Maar toch, ze zijn veel handiger, en als je ervoor zorgt dat je een moeilijk wachtwoord hebt en je kopieert nooit ergens de private-sleutel, zijn ze heel goed.

BELANGRIJK: Nooit digitale kopieën of schermafbeeldingen maken van uw persoonlijke sleutel. Je moet deze sleutel als geld behandelen, want dat is wat het is.

Om het beste uit beide werelden te halen (offline beveiliging en online gemak) zijn twee bedrijven – Ledger en Trezor – gestart met het maken van hard-wallets.

Wat zijn hard-wallets?

Hard-wallets zijn als een USB-stick, maar met een zeer belangrijke functie: Ze slaan de prive-sleutel op de USB-stick, maar het kan niet worden benaderd vanaf een computer en dus ook niet via het internet. Dit is echt belangrijk, want een paar oplichters proberen mensen gewone USB-sticks te verkopen (die natuurlijk vanaf de computer toegankelijk zijn) voor de prijs van deze hard-wallets. Wij gebruiken deze specifieke hard-wallets, en raden u ook aan om de 80-100 USD te investeren voor dit apparaat als u wilt beginnen te investeren in cryptocurrencies.

De reden dat hard-wallets zo goed zijn is dat uw prive sleutel altijd offline blijft. U hebt alleen toegang tot de prive-sleutel met een PIN-code die u fysiek op het apparaat moet invoeren. Als u het apparaat ooit kwijtraakt, kan niemand het gebruiken, omdat hij of zij de pincode niet kent.

What's your reaction?

Leave a comment