Wat zijn de bekendste cryptocurrencies?

Bitcoin: Bitcoin was de eerste en is de meest verhandelde cryptocurrency tot nu toe. De munt werd ontwikkeld door Satoshi Nakamoto in 2009, een mysterieuze figuur die zijn blokketting ontwikkelde.

Ethereum: Geheel ontwikkeld in 2015, ether is het valutateken dat gebruikt wordt in de etherische blockchain, de op één na populairste en meest waardevolle cryptocurrency. Na een grote hack in 2016 splitst het zich op in twee valuta’ s, genaamd Ethereum en Ethereum Classic. Ethereum is enorm populair gebleken als lanceerplatform voor andere cryptocurrencies in 2017, die gebruik maken van de Ethereum blockchain.

Ripple: Ripple is een ander gedistribueerd ledger systeem dat in 2012 werd opgericht. Ripple kan worden gebruikt om meer soorten transacties te volgen, niet alleen van de cryptocurrency. Het is gebruikt door banken zoals Santander en UBS.

Litecoin: Deze valuta is het meest vergelijkbaar in vorm met Bitcoin, maar heeft zich sneller ingezet om nieuwe innovaties te ontwikkelen, waaronder snellere betalingen en processen om veel meer transacties mogelijk te maken.

What's your reaction?

Leave a comment