Unicef goes crypto!! waarom dit een mijlpaal voor de cryptowereld is!

Unicef, het fonds van de Verenigde Naties dat zich inzet voor hulp aan kansarme kinderen over de hele wereld, accepteert nu donaties in Bitcoin en Ether.

Het United Nations Children’s Fund (UNICEF) heeft onlangs een nieuw fonds gelanceerd, het ‘Cryptocurrency Fund’ (zeer originele naam!). Het doel van het fonds is om de non-profit organisatie in staat te stellen om donaties van Bitcoin en Ether te accepteren, en die donaties ook in crypto op te slaan, en vervolgens de organisatie in staat te stellen om Bitcoin en Ether te sturen naar mensen in nood.

Het nationale comitƩ van het fonds in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Australiƫ en Frankrijk accepteert nu de nieuwe donatievorm, waarbij de Ethereum Foundation haar eerste bijdrage aan de Fransen heeft geleverd.

Aya Miyaguchi, directeur van de Ethereum Foundation zegt dit:

“De Ethereum Foundation is enthousiast om de kracht te laten zien van wat Ethereum en blockchaintechnologie kan doen voor samenlevingen wereldwijd. Samen met Unicef ondernemen we actie met het Cryptofund om de toegang tot basisbehoeften, rechten en middelen te verbeteren.

De donatie van de Stichting zal ten goede komen aan drie begunstigden van het Unicef Innovation Fund, evenals aan een project dat wordt gecoƶrdineerd door het Giga initiatief, dat tot doel heeft om scholen in de hele wereld die offline zijn, op het internet te krijgen.

Henrietta Fore, de uitvoerend directeur van Unicef, zegt het volgende hierover:

“Dit is een nieuwe en spannende uitdaging voor UNICEF. Als digitale economieĆ«n en valuta’s de mogelijkheid hebben om vorm te geven aan de levens van de komende generaties, dan is het belangrijk dat we de mogelijkheden die deze economieĆ«n en valuta’s bieden, onderzoeken.Ā Daarom is de oprichting van ons Cryptocurrency Fund een belangrijke en welkome stap voorwaarts in het humanitair ontwikkelingswerk“.

Rekening houdend met

Hoewel het misschien onconventioneel lijkt voor een non-profit organisatie om een fonds op te richten dat mogelijke complicaties rond anonimiteit, volatiliteit van assets en financiƫle rapportering introduceert, lijkt het erop dat UNICEF goed heeft nagedacht over de manier waarop elk van deze problemen kan worden opgelost.

  • Anonimiteit: Elke donateur die ervoor kiest om in cryptocurrency te sturen, moet zich houden aan het strikte KYC-beleid van UNICEF. Er is geen echte anonimiteit toegestaan bij de donaties.
  • Volatiliteit van assets: De non-profit organisatie bewaart alle donaties in de cryptocurrency waarin ze zijn gedoneerd en stuurt die cryptocurrency ook naar de geadresseerden. Dit betekent dat UNICEF nooit de USD-waarde hoeft te zien, maar in plaats daarvan alles in BTC- of ETH-termen moet berekenen. (Aka 1 BTC = 1 BTC)
  • FinanciĆ«le rapportage: De UNICEF-balans zal de waarde van hun financiĆ«le valuta’s blijven vermelden, maar voortaan zal er in de financiĆ«le verslagen ook BTC en ETH worden opgenomen. Dit is een grote stap voor een organisatie van deze omvang en het zal op termijn een mooi voorbeeld zijn voor vele anderen.

Het is geweldig dat UNICEF oplossingen heeft bedacht voor deze problemen, maar het geeft nog steeds geen antwoord op de vraag – waarom start UNICEF een cryptocurrency fonds?

Gelukkig ging cryptomediabedrijf CoinTelegraph met Sunita Grote, Program Funding Manager for UNICEF Innovation, aan tafel zitten om antwoorden te krijgen. Hier waren twee interessante opmerkingen:

Afbeeldingsresultaat voor sunita grote unicef

CoinTelegraph: Zal de opbrengst van het Cryptocurrency Fund naar de algemene operaties van UNICEF gaan of zal deze naar een specifiek project gaan?

Sunita Grote: Op dit moment is de toepassing van cryptodonaties beperkt tot ons Cryptocurrency Fund en worden de bijdragen gebruikt ter ondersteuning van bedrijven bij de uitbreiding van hun blockchain-oplossingen. Op dit moment worden cryptocurrency donaties niet gebruikt om de traditionele services van UNICEF voor kinderen te ondersteunen. UNICEF selecteerde en financierde deze bedrijven op basis van hun vermogen om services en technologieƫn te leveren die wereldwijd waarde en welzijn creƫren voor mensen in nood.

Ons innovatiefonds heeft meer dan 70 investeringen gedaan, waaronder een paar blockchain- en crypto-georiƫnteerde bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten. Drie van deze bedrijven hebben een subsidie ontvangen van het cryptofonds en zullen deze gebruiken om hun platforms uit te breiden en te verfijnen.

De begunstigde bedrijven zijn Atix Labs in Argentiniƫ, Prescrypto in Mexico en Utopixar in Tunesiƫ.

CoinTelegraph : Welke mogelijkheden ziet u, afgezien van cryptografie als bron van inkomsten, voor de blockchain-technologie zelf om bij te dragen aan UNICEF’s missie ?

Sunita Grote: Bij UNICEF’s Office of Innovation onderzoeken we verschillende technologieĆ«n om te zien of en hoe verschillende toepassingen ten goede kunnen komen bij kinderen. We onderzoeken al een paar jaar het gebruik van de blockchain en er zijn drie belangrijke voordelen:

  • Het stelt ons in staat om een nieuwe bron voor UNICEF aan te boren en ons netwerk uit te breiden om bijdragen te ontvangen.
  • De blockchain kan de efficiĆ«ntie en transparantie verbeteren door de stroom van financiĆ«le middelen en transacties op een meer transparante manier te volgen. Blockchain maakt ons meer controleerbaar en heeft het potentieel om de omvang van de middelen die we nodig hebben om ons werk te doen te verminderen. Wij zijn een wereldwijde organisatie van 7 miljard dollar die veel transacties uitvoert tussen verschillende afdelingen van onze organisatie, dus we kijken ernaar uit om te zien hoe de blockchain ons kan helpen deze op een efficiĆ«ntere manier te beheren en te volgen.
  • We zijn aan het onderzoeken hoe blockchain kan bijdragen aan het verbeteren van systemen die zich richten op het leveren van programma’s voor kinderen. Blockchain kan ons in staat stellen om betalingen op een nieuwe manier uit te voeren en de manier waarop cash betalingen worden uitgevoerd te verbeteren.

UNICEF is in staat om deze exploraties uit te voeren en het ‘Cryptocurrency’ Fund op te richten door de samenwerking tussen verschillende teams, waaronder financiĆ«le, juridische en andere technische teams, over de hele wereld. Op deze manier onderzoeken en benutten we de voordelen van de blockchain voor de hele organisatie en hopen we dat ook het grotere VN-systeem van deze inspanningen kan profiteren.

De mening van Trade.be

Naar onze mening is de huidige focus slechts het topje van de ijsberg van wat er mogelijk is voor non-profit organisaties, omdat ze gebruik maken van blockchain-technologie en cryptocurrencies. Hier zijn een paar voorbeelden van dingen die ze in de toekomst kunnen doen:

  • Digitale wallets zou iedereen in staat kunnen stellen om een adres te creĆ«ren, ongeacht of ze van oorsprong een bankrekening hebben of niet. Non-profits zoals UNICEF zouden dan in staat zijn om rechtstreeks cryptocurrencies naar de digitale wallets van de ontvanger te sturen. Dit zou veel kwesties rond corruptie of “belastingen” die door overheden in de ontvangende gebieden worden geheven, omzeilen. Non-profits zouden precies weten wie de fondsen ontvangt en zouden ervoor kunnen zorgen dat snode actoren ze niet stelen.
  • Het publieke grootboek van cryptocurrencies zouden de non-profits in staat stellen om ervoor te zorgen dat de steunbedragen die naar de ontvangers worden gestuurd ook daadwerkelijk gebruikt worden voor de juiste doeleinden. Er is veel corruptie in deze traditionele betalingssituaties, maar cryptocurrencies kunnen deze problemen drastisch verbeteren. Als u zegt dat het om voedsel gaat, zorg er dan voor dat er voedsel wordt gekocht. Als je zegt dat het voor medische benodigdheden is, dan kan de non-profit organisatie daar ook voor zorgen.
  • Non-profits zoals UNICEF kunnen de snelheid van hulpverlening aan gebieden in nood drastisch verhogen. EĆ©n van de grootste problemen in tijden van crisis is dat het weken, zo niet maanden, kan duren voordat de hulp er is. Door gebruik te maken van digitale valuta kunnen organisaties het oude banksysteem omzeilen, inclusief het vermijden van de overbodige administratieve rompslomp en de mogelijk ongeorganiseerde financiĆ«le dienstverleners tijdens deze kostbare dagen na een incident.
  • Mijlpaalgebaseerde hulp is niet erg populair in de non-profit wereld, maar dat is vooral te wijten aan (a) een gebrek aan vertrouwen tussen de partijen en (b) de moeilijkheid om de overeenkomst van beide kanten van de transactie af te dwingen. Smart contracts in combinatie met cryptocurrencies zouden dit probleem kunnen oplossen, wat unieke hulpaanbiedingen zou creĆ«ren die afhankelijk zijn van ontvangers die bepaalde taken moeten verrichten om de hulp te ontgrendelen of specifieke progressiepijlers moeten halen.

Er zijn tal van andere manieren waarop cryptocurrencies kunnen helpen om non-profit organisaties effectiever te maken. Corruptie bestrijden en ervoor zorgen dat er kapitaal wordt besteed aan de beoogde toepassingen zijn zeker twee van de belangrijkste zaken. UNICEF moet worden gecomplimenteerd met zijn vooruitstrevende benadering van nieuwe technologieƫn.

Unicef ontvangt twee derde van zijn donaties van overheden. De VS, het VK en Duitsland zijn de drie grootste publieke donoren.Ā Ik zou graag van jullie willen horen wat nog andere manieren zijn waarop deze non-profits deze technologie kunnen gebruiken om een effectievere invloed op de wereld te hebben!

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onzeĀ Telegram groepĀ en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment