UPbit en Mt. Gox veroorzaken een serieuze daling in de cryptomarkt, maar na de regen komt zonneschijn.

Na de daling van meer dan $40 miljard op 11 mei is de cryptomarkt de afgelopen 24 uur blijven dalen. De bitcoinprijs zakte tot $8250, terwijl de meerderheid van de tokens verliezen registreerden van rond de 20 procent.

UPbit + Mt. Gox

Op 11 mei deelde CCN mee dat UPbit, de grootste Zuid-Koreaanse exchange van cryptomunten, werd onderzocht op fraude door de plaatselijke politie, de Korean Financial Intelligence Unit (KIU) en de Financial Services Commission (FSC).

Deze tweedaagse inval bij het hoofdkwartier van UPbit leidde tot paniekverkopen van lokale beleggers in de Zuid-Koreaanse cryptomarkt, wat uiteindelijk van invloed was op de wereldwijde cryptomarkt.

De UPbit-zaak viel samen met het versluizen van meer dan 8.000 bitcoins vanaf de adressen die gekoppeld zijn aan Mt. Gox. Mt. Gox verklaarde eerder dat hij pas in september van dit jaar nog fondsen zou verkopen. De plotselinge verkoop van deze fondsen en het onverwachte onderzoek naar UPbit leidden op 24 uur tijd tot een verlies van $30 miljard in de gehele cryptomarkt. De waarde zakte van $400 miljard tot $370 miljard.

Vorige week bereikte de cryptocommarkt een piek van $470 miljard. Tokens zoals Ziliqa (ZIL) en 0x (ZRX) konden zelfs winsten optekenen tot zo’n 40 percent. Sindsdien heeft de cryptomarkt een verlies van $100 miljard opgetekend, binnen een periode van zeven dagen. De markt heeft de afgelopen week meer dan 20 procent van zijn waarde verloren.

Grootschalige beleggers en analisten, waaronder Fundstrat’s Tom Lee en CNBC (Fast Money) Brian Kelly, hebben hun optimisme laten merken over de trend op korte termijn van de bitcoinprijs. Deze positieve evolutie zou plaatsvinden vanaf het begin van de blockchainweek in New York. Deze week gaat deze van start met de opening van Consensus 2018, de grootste conferentie over de cryptocurrency waarin institutionele beleggers, starters in crypto, ontwikkelaars en handelaren samenkomen.

Eerder deze week, zei de oprichter Brian Kelly van BKCM op CNBC (Fast Money) dat hij geschokt was dat investeerders niet de waarde van de cryptomarkt naar boven duwden nadat de rapporten over de start van de New York Stock Exchange (NYSE) werden vrijgegeven.

De termijncontracten die momenteel worden aangeboden op CME en CBOE worden uiteindelijk in fiat afgehandeld. Kelly benadrukte dat de suggestie van het NYSE’s moederbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) om crypto-swapcontracten af te handelen in BTC een belangrijke mijlpaal kan zijn voor de adoptie van crypto binnen Wall Street.

Brian Kelly
Brian Kelly

Kelly verklaart: “Ik ben eigenlijk een beetje geschokt dat de markt dit niet heeft omarmd. Dominic Chu van CNBC zei dat investeerders fysieke levering van bitcoin zullen krijgen. Dat klinkt niet zo super interessant, behalve dat het betekent dat de ICE Exchange een bewaaroplossing (cold storage) heeft gevonden. Geen bewaaroplossing was tot nu toe een groot obstakel. Hoe deze activa vastgehouden kon worden, was dan ook de grote vraag. Meestal gaat het om instrumenten aan toonder, net zoals obligaties in goud aan toonder. Eindelijk is er nu een grote doorbraak. ICE exchange heeft een bewaaroplossing voor institutionele houders bedacht.”

Op korte termijn verwachten de beleggers dat de markt terug zal opleven mede door de blockchainweek die vanaf 15 mei van start gaat. Ook het intrede van Goldman Sachs, NYSE en de toenemende belangstelling van institutionele beleggers voor cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zullen hieraan bijdragen.

Waar gaat de markt heen?

De cryptocommarkt is de afgelopen week met meer dan 20 procent gezakt. Maar gezien de komende gebeurtenissen, waaronder de blockchainweek in New York, is het waarschijnlijk dat het volume bij de grote exchanges terug zal toenemen, waardoor de markt gaat herstellen.

What's your reaction?

Leave a comment