Upfiring (UFR)

Upfiring is een peer-to-peer (P2P) gedistribueerd bestandsoverdrachtsplatform dat in de kern ontworpen is om de manier waarop bestanden worden gedeeld tussen gebruikers te verbeteren. Door het proces van bestandsdeling te decentraliseren, verwijdert Upfiring de tussenpersoon volledig en stelt gebruikers in staat om direct informatie uit te wisselen via het blockchainnetwerk.

Concept

Upfiring heeft als doel om de eerste incentive-gedreven site voor het delen van bestanden aan te bieden waar gebruikers geld kunnen verdienen door eenvoudigweg hun bestanden te delen met anderen.

Gebruikers verdienen cryptocurrency in de vorm van Upfiring tokens (UFR) door bestanden te plaatsen. Het verplaatsen van UFR en bestanden op het netwerk wordt mogelijk gemaakt door middel van smart contracts, zodat betrouwbare gegevensuitwisselingen mogelijk zijn. Ze zijn een alternatief voor de traditionele torrent toepassingen.

Upfiring had een ICO waar ze in oktober 2017 ongeveer 258k mee ophaalden.

Technologie

Encryptie Protocol

Het coderen van bestanden heeft twee belangrijke doelen. Ten eerste, het werkt effectief om uw bestanden privé te houden voor iedereen die niet betrokken is bij uw transacties. Bestanden die over het netwerk worden verzonden, zullen onleesbaar zijn voor andere personen dan de betreffende downloaders en seeders. Een ander voordeel van het encryptieprotocol is dat downloaders de UFR-vereiste niet kunnen omzeilen door andere P2P sharing-toepassingen te gebruiken. Als een bestand buiten de Upfiring-toepassing wordt gedownload, blijft het versleuteld en is het dus nutteloos voor de downloader. Dit zorgt ervoor dat seeders beloond worden voor hun werk.

Broncode, grafische vormgeving, ontwikkelings-frameworks

Op basis van het huidige ontwikkeltraject is een deel van de broncode en grafieken van de applicatie beschikbaar en klaar om tegen begin februari met de community te worden gedeeld. In het begin van maart zullen er nog meer code en grafisch ontwerpen worden gedeeld met de community voor de ontwikkeling en verbetering ervan. Onze huidige schatting is dat de eerste versie van de applicatie eind maart 2018 beschikbaar zal zijn om te downloaden.

Ontwikkelingen

De applicatie wordt momenteel ontwikkeld met het Electron Javascript framework. Hierdoor kan de applicatie op verschillende platformen worden gebruikt en functioneren op Windows, MacOS en Linux omgevingen. ElectronJS is open-source evenals enkele van de applicaties die erop gebouwd zijn (je gebruikt er waarschijnlijk zelfs enkele). Voor meer info klik hier.

Gebruik

Om de bestanden te kunnen verplaatsen over het netwerk is UFR (de native token) nodig.

Wanneer een seeder een bestand uploadt en op het netwerk plaatst, stelt hij een aangepaste UFR-eis in voor dat bestand. U krijgt een link en via deze link kunnen anderen het bestand direct van u downloaden, dit zal enkel mogelijk zijn wanneer de gebruiker aan de UFR-eisen van het smart contract voldoet. Zo zal de gebruiker de seeder vergoeden voor het aanbieden van dat bestand aan het netwerk. Als oorspronkelijke seeder heeft u de garantie dat u 50% van de totale UFR-inkomsten van uw bestand ontvangt. Als anderen beginnen met het downloaden van uw bestand en het voor dezelfde prijs seeden, dan zullen zij de overige 50% van de UFR inkomsten evenwichtig verdelen. Dit verhoogt het aantal peers voor een bepaald bestand, waardoor het stabieler wordt en snellere downloadsnelheden mogelijk zijn. Meer seeders/peers op uw bestand betekent dat uw bestand aantrekkelijker wordt voor downloaders (leechers).

Hierdoor ontstaat er een concurrerende marktplaats die de kosten van bestanden laag houdt. Het platform probeert het vrije verkeer van UFR tussen gebruikers te bevorderen.

Dit is één van de aspecten die Upfiring zo waardevol maakt in vergelijking met elke andere bestaande P2P file-sharing applicatie. Een artiest kan bijvoorbeeld zijn origineel.mp3-bestand uploaden op Upfiring en de originele seeder worden, waardoor hij zichzelf 50% van de totale inkomsten kan garanderen. Ze kunnen dan hun link promoten, zodat anderen het bestand gemakkelijk kunnen downloaden. Als anderen het bestand voor dezelfde prijs hebben ingezonden, worden zij ook de seeders van dat bestand van die artiest. Als gevolg hiervan zullen deze nieuwe seeders profiteren van alle promotie-inspanningen die de artiest levert en UFR verdienen wanneer het bestand wordt gedownload. Op zijn beurt profiteert de artiest van meer peers en snellere (steeds hogere) downloadsnelheden.

Beschikbaarheid en prijs

Bitcoin is de meest populaire koppeling, maar upfiring is ook gekoppeld met ETH. Op dit moment zijn er 24M van de ongeveer 19,5M aan tokens in omloop, dus er zullen nog meer tokens in omloop worden gebracht.

UFR is alleen genoteerd op kleinere exchanges:

  • YoBit (40% van het volume)
  • COSS (38%)
  • STEX (9%)
  • RightBTC (6%)
  • CoinExchange (4%)

maar het volume is zeer laag met een totaal van ongeveer 26k in 24 uur.

UFR heeft sinds januari vorig jaar een aanzienlijke hoeveelheid waarde verloren, maar presteerde beter dan Bitcoin en Ethereum en doet het eigenlijk heel goed voor een altcoin. De ATH is $2.86.

Andere aspecten

Het team is anoniem en klein, maar dit is te wijten aan het feit dat het project bestaat uit het delen van bestanden, wat juridische implicaties met zich meebrengt.

De founder is wel gekend. De grootste concurrent is het TRON-project Atlas en hun Bittorrent token genaamd BTT. Dit is een enorme concurrentie aangezien Bittorrent al miljoenen gebruikers heeft. Het grootste verschil is dat het systeem van BitTorrent, inclusief het gebruik van een BTT-bewuste client, optioneel is. Bij Upfiring is dit een vereiste om het systeem te kunnen gebruiken. Het kopen van UFR is echt nodig . je kunt natuurlijk proberen je eerste tokens te verdienen door simpelweg de bestanden te plaatsen.

Community

Telegram - 418 leden
Facebook - 1.607 volgers
Twitter - 2.899 volgers

Roadmap

De Upfiring v1.0.28 app is live en operationeel maar kan worden beschouwd als een beta versie. Dit betekent ook een use case voor UFR-bestanden, waarbij gebruikers de tokens al verdienen en uitgeven voor bestanden. Dus over het geheel genomen is de applicatie al operationeel.

De officiële release van de Dapp zou op 6 februari live gaan, samen met een nieuwe website. Dit zal ook gevolgd worden door een nieuwe roadmap en documentatie. Wij hebben het gevoel dat het team zich moet richten op het aantrekken van gebruikers en het toegankelijker maken van de app.

Score

Conclusie

Hier moeten we het eigenlijke project onderscheiden van de token. Het project op zich is een perfecte use case voor crypto en ook voor de blockchain. Maar de waardebepaling van het token is moeilijk te realiseren omdat het token functioneel is en gebruikt wordt om aan smart contractvoorwaarden te voldoen.

Zelfs het team gaf aan dat het niet bedoeld is om als investering te worden behandeld. Houd er wel rekening mee dat als het project populair wordt, het verstandig zou zijn om aan te nemen dat de vraag naar tokens zal toenemen. Vergeet niet dat de marktkapitalisatie super laag is en dat de tokens niet op grotere exchanges staan, wat de waarde altijd doet dalen.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |

What's your reaction?

Leave a comment