Van steenkool tot crypto mining

Veel van Amerika’s kleine steden en gemeenschappen zitten in de problemen.

De kleine Texaanse stad Sandbranch is al lang afhankelijk van gulle donaties van flessenwater, aangezien er al meer dan drie jaar geen stromend water meer is.

Zelfs als de steden over een adequate infrastructuur beschikken, neemt de bezorgdheid over de economische zekerheid op lange termijn toe. Aangezien de mensen weggaan uit de kleinere gemeenschappen, stijgen wel de tarieven van de nutsvoorzieningen, vooral voor elektriciteit, dit omdat er minder mensen zijn die rekeningen betalen.

Aangezien de elektrische centrales en andere nutsbedrijven volledig worden stilgelegd, neemt het aantal arbeidsplaatsen af en worden de landschappen van kleine steden bezaaid met verlaten infrastructuren die moeilijk verkocht worden.

Voor de kleinere gemeenschappen die elektriciteitscentrales hebben die verlaten zijn of op het punt staan te worden stilgelegd, is er een nieuwe optie. Het verkopen aan een cryptocurrency bedrijf.

Onlangs heeft de Federal Energy and Regulatory Commission een plan van Rocky Mountain Power in Montana goedgekeurd om een problematische kolencentrale te verkopen. De koper was Big Horn Datapower Holdings LLC, één van de vele cryptocurrency bedrijven die geïnteresseerd was in de centrale.

Het dreigde te worden stilgelegd door een gebrek aan klanten, maar de grootste nutsvoorziening van Montana weigerde de activiteiten over te nemen.

Rocky Mountain Power bood tours aan naar crypto mining bedrijven alvorens hetzelfde te doen met Big Horn Datapower. Hardin Montana Burgemeester Joe Purcell zei het crypto bedrijf 50-60 banen in het gebied kon creëren.

Cryptocurrency mining heeft sinds begin 2018 een grote klap gekregen door de dalende prijzen.

Maar kleine gemeenschappen zoals Hardin lijken nog steeds geïnteresseerd in het aantrekken van crypto bedrijven in de hoop op een economische ommekeer, zelfs als de dingen riskant zijn.

Het “plaatje”.

Sommige van deze kansspelen kunnen meer pijn doen dan ze kunnen helpen. Bitmain, een mining gigant, haalde de krantenkoppen toen ze een mining operatie aankondigden in het kleine Rockdale Texas.

De situatie was erg vergelijkbaar met het verhaal in Montana.

Bitmain is in de zomer van 2018, enkele maanden na de sluiting van de kolencentrale en mijncentrale in Rockdale te midden van een periode van onrendabel zijn, ingestort. Het gebrek aan banen en de sterk verminderde belastinginkomsten zorgden voor een zware druk op de gemeenschap.

Het optimisme over de toekomst werd begin januari opgeschrikt toen Bitmain de plannen van de Rockdale-industrie in de ijskast stak.

Milam County-rechter Steve Young sprak teleurstelling uit in het nieuws

“Dit was enorm, we hebben hier behoefte aan positief nieuws. We moeten hier banen creëren. We hebben hier een fiscale basis nodig en dit was een stap in de goede richting.

Bitmain verklaarde dat de plannen met een minder ambitieuze schaal zullen worden voortgezet. De verandering was grotendeels een reactie op de grote prijsdaling van Bitcoin.

De elektriciteitscentrales in de meer landelijke delen van de Verenigde Staten hebben aangetoond dat ze tot nu toe populaire keuzes zijn voor ijverige cryptocurrency bedrijven.

Redenen hiervoor zijn onder andere de toegang tot goedkope stroom en de basisinfrastructuur ter ondersteuning van mining of andere activiteiten.

Veel kleine steden hebben grote beloften gedaan aan crypto bedrijven en hun inwoners. Het kan heel moeilijk en potentieel kostbaar zijn om uit te leggen waarom de situatie niet zo goed is verlopen als verwacht.

Er blijven vragen komen over de verschillende belastingvoordelen die Bitmain kreeg toen ze besloten zich in Rockdale te vestigen.

De overeenkomsten hadden bepaalde resultaten die gericht waren op banen en investeringsaantallen, maar deze cijfers moeten misschien “opnieuw worden besproken of teruggevorderd als het bedrijf de doelstellingen niet haalt”.

Bitmains beslissing om in te krimpen houdt waarschijnlijk in dat het tijd wordt om terug te keren naar de plan fase.

Gemeenschappen die bankierden op crypto-bedrijven om de economische transformatie te stimuleren, zouden een korte-termijn boost te zien kunnen krijgen als ze in staat zijn om een korte-termijn ramp af te wenden door de lokale energiecentrale te verkopen.

Maar in regio’s die enige vorm van stabiliteit nodig hebben, blijft de vraag of crypto bedrijven (en wispelturige markten) de beste manier zijn om dit probleem op te lossen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment