Vastgoed en Crypto! Wat zijn de voordelen?

Iedereen met gigantische wil om vastgoed te bezitten, moet zeker de tijd nemen om de nieuwe combinatie van vastgoed en cyptocurrency te verkennen.

Hier is waarom

Voor de gemiddelde koper is de prijs van een huis gestegen met ongeveer 1,72% per jaar in de afgelopen 10 jaar. Dat is net iets meer dan het cijfer van 1,49 procent voor de Amerikaanse economie. De laatste tijd zijn de zaken enigszins veranderd. Als we de  Case Shiller prijs index bekijken, zien we dat het percentage zelfs tussen de 5 en 7% ligt.

Voor beleggers in bitcoin, is de actie ergens anders in de vastgoed wereld. Het is in de wereld van het super high-end vastgoed waar BTC en andere cryptos een rol kunnen spelen.

Wat is er nu juist zo nieuw aan de connectie tussen crypto en vastgoed? Het antwoord is arbitrage. Nooit eerder waren de vastgoedprijzen in het topsegment zo hoog en de cryptoprijzen zo laag. Het zou een klassieke arbitrage zijn om high-end vastgoed te verkopen en bitcoin te kopen.

Kopers voor bitcoins

Er zijn veel statistieken over huisvesting en veel openbare documenten waaruit men kan aflezen wie er juist eigenaar is van een bepaald stuk vastgoed. De Amerikaanse regering beweert dat 9,6 miljoen Amerikanen een tweede woning hebben en misschien wel 16% een belegging in vastgoed.

Maar als het gaat om de echte wereldtop van de high-end vastgoedmarkt, ligt dat bedrag zeker rond miljarden. Neem nu dit voorbeeld om een idee te krijgen van de bedragen waarover we spreken. Een penthouse in 432 Park Ave in New York dat, als het nieuw is, wordt verkocht voor meer dan $100 miljoen in cash. Dit is een markt waar anonimiteit wordt gerespecteerd en beschermd. Dat is een “no brainer” om bitcoin als betalingsmiddel te gebruiken. En het beste van al, het is legaal om dit op deze manier te doen.

Voer Propy (PRO) in

Propy heeft het mensen gemakkelijk gemaakt door een wereldwijd vastgoedtransactiesysteem te bedenken dat wordt aangedreven door een betrouwbaar, geautomatiseerd registratie- en transfersysteem. Het is het enige platform dat vastgoed advertenties heeft verenigd en gestandaardiseerd in wereldwijde steden. Dit betekent dat, ongeacht waar u zich bevindt, u daadwerkelijk vastgoed kunt bezitten in één van uw favoriete landen. Er bestaat geen twijfel over dat Propy een “game changer” in de vastgoedsector zal zijn.

Propy.com is een fanatieke voorstander van het vinden van een oplossing voor de complexe grensoverschrijdende aankopen van eigendommen. Zij beweren de eerste internationale markt ter wereld te zijn. Het PRO-token is een ERC-20 token. Propy heeft afgelopen september 15,4 miljoen dollar opgehaald met hun ICO. De waarde van het bedrijf ligt hierdoor rond de 100 miljoen dollar.

Het verschil tussen de prijs van ultra high-end vastgoed en bitcoin is nog nooit groter geweest dan nu. Dit gecombineerd met de permanente behoefte aan anonimiteit, bevindt het team bij PRO uiterst gunstige positie.

De eerste grote crypto-test was in Rome op 28 juni

CCN.com meldde eerder dat het PRO gelukt is om samen te werken met de vastgoedmakelaar Hilton & Hyland. Een Romeinse villa genaamd het Palazetto Mansion met een vraagprijs van 38 miljoen dollar wordt In een veiling aangeboden. Er zal naar verluidt alleen USD of cryptocurrency geaccepteerd worden tijdens de biedingen. Voor de gehele veiling zijn de data vastgesteld van 27 juni tot en met 28 juni (15.00 uur oosterse tijd). Rekening houdend met volatiliteit, verklaarde Hilton dat hij zich zal houden aan het aanvaarde bod. Dit is niet de eerste keer dat zo’n verkoop doorgaat, maar nog nooit was er zoveel kapitaal in het spel.

De steun van Hilton is als volgt,

“De veiling toont het groeiende vertrouwen van vastgoed in de blockchain en biedt crypto-beleggers de kans om hun portefeuille te diversifiëren en te verrijken met een nieuw asset.

Arbitrage hangt in de lucht

De gebeurtenissen in Rome op 28 Juni zullen het interessantst zijn zowel voor bitcoin als voor PRO.  Dit wil niet zeggen dat bitcoin de enige crypto ter wereld is, alleen de grootste en bekendste. Toch is de totale waarde van bitcoin nu net iets meer dan $ 114 miljard, dus elke miljard van de toekomstige vastgoedtransacties zal een verschil maken op dit niveau.

Misschien is dit allemaal wishful thinking van de kant van iemand die noch PRO noch BTC bezit, maar een aantal dingen mag u niet over het hoofd zien. Personen die hun verborgen miljarden in vastgoed zetten met behulp van bedrijfsidentiteiten zijn geen doorsnee investeerders, maar slimme spelers met veel dure adviseurs.  Arbitrage verspreid tussen ultra high-end vastgoed en crypto biedt een vrij onweerstaanbare aantrekkingskracht.

 

What's your reaction?

Leave a comment