Vechain brengt de oplossing voor één van de grootste problemen van de blockchain 

Iedereen die cryptomunten verhandelt kent het maar al te goed, de befaamde transactiekosten. Bij elke transactie die we doen, moeten we een bijkomende vergoeding betalen aan de blockchain. Dit is niet het geval bij een creditcard en werkt dus nadelig voor het beeld van de cryptocurrencies.  Dit is ongetwijfeld een van de grootste belemmeringen voor een algemene adoptie van dApps.  

Tekorten van dApps 

Één van de populairste dApps van vandaag zijn de verzamelobjecten zoals Crypto Kitties. Dat is logisch, want als je er één vindt die je leuk vindt, heb je Ethereum nodig om deze te kunnen kopen. Je gaat al de moeite doen om Ethereum te kopen, dus dat klein beetje aan transactiekosten kan er nog wel vanaf. Maar hoe zit het met bedrijfsapplicaties waarvan de toegevoegde waarde “vertrouwen” is? Hoe zit het met situaties waarin we enkel gegevens willen opslaan op de blockchain?   

Stelt u zich een gedecentraliseerde eBay voor. Een bieder moet telkens wanneer hij een nieuw bod uitbrengt een vergoeding betalen aan de blockchain. Dit zullen de meeste er wel voor over hebben, maar telkens u overboden wordt en dus een nieuw bod moet plaatsen, betaalt u weer een vergoeding. Uit onderzoek blijkt dat de pijn van een verlies moeilijker te verdragen is dan de vreugde van een winst en dus daalt de kans dat mensen meermaals een bod gaan doen. 

Denk nu eens aan een wijnproducent die informatie over zijn producten op de blockchain wilt plaatsen, samen met informatie over de authenticiteit ervan. Telkens als een klant een fles wijn koopt, kan de klant het hele traject traceren van deze fles om er zeker van te zijn dat de fles echt is en niet vervalst. Dat is een leuk voordeel, maar zowel de koper als de verkoper moeten in bezit zijn van cryptocurrencies om dit project te laten werken. 

In onze huidige economie neemt de verkoper meestal de transactiekosten op zich. Bij cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum is dit nog niet mogelijk en dit is de belangrijkste belemmering voor de invoering van gedecentraliseerde toepassingen. 

Gelukkig is er Vechain 

Vechain is ondertussen al enkele jaren bezig met de creatie van private blockchain oplossingen voor bedrijven. Het heeft zich al meermaals bewezen en doet dit nu weer door met realistische oplossingen te komen voor de barrières die grote bedrijven weerhouden om in te stappen op de blockchaintechnologie. Één van die oplossingen werd vorige week aangekondigd: het Vechain Multi-Party Protocol (MPP). 

Multi-Party Protocol is ontworpen om transacties beter te doen verlopen tussen partijen die niet in het bezit zijn van cryptocurrencies. Bij elke verrichting moet er een vergoeding betaald worden aan de blockchain, maar vermits niet iedereen cryptocurrencies bezit en hier effectief gebruik van wilt maken, vormt dit natuurlijk een belemmering voor veel bedrijven om hun intrede te doen tot de blockchain. 

Vechain nam dit probleem onder de loep en bedacht een nieuwe multi-layer betalingsmethode die ervoor zorgt dat vergoedingen betaalt kunnen worden door 3 verschillende partijen. De zender, de ontvanger en de sponsor van het contract. Met deze methode kan een bedrijf kiezen of ze al dan niet instaan voor de transactiekosten van een smart contract. Hiermee zorgen ze dat de gebruikservaring voor de consument niet verschilt met die van een gewone app. 

In essentie willen ze de huidige machtsstructuur van de wereld verstoren, zonder enige verstoring te veroorzaken, zodat de huidige krachten zich niet zullen verzetten. Door oplossingen zoals MPP toe te passen op het gebruik door ondernemingen, kunnen we de rechten van alle gebruikers beschermen op een manier die niet mogelijk is met de huidige systemen. 

Het doel van Vechain is altijd al geweest om de processen op de blockchain eenvoudiger te maken voor de gewone mens. Met MPP komen ze met een vernieuwend systeem dat oplossingen bied voor zowel bedrijven als mensen die niet actief willen participeren in de blockchain. Dit is precies de innovatie die dApps nodig hebben voor een globale adoptie. Uiteindelijk kan dit concept in de toekomst ook geïmplementeerd worden op andere netwerken zoals Ethereum, maar voorlopig staat Vechain ruim op de 1e plaats.

 

What's your reaction?

2 Comments

 • Vincent
  Posted 2 mei 2018 17:03 0Likes

  ik volg jullie artikelen vaak op maar ik mis de resources vanwaar de info vandaan komt, kan je deze erbij zetten ? thnx

  • Anthony
   Posted 8 mei 2018 09:06 0Likes

   Beste Vincent,

   Onze bronnen zijn heel erg verspreid, maar altijd heel grondig gecontroleerd 😉

   Mvg.
   Anthony

Leave a comment