VeChain – Thor Power

VeChain wil het ‘X Nodes Incentive Program’ lanceren. VeChain ofwel toekomstige VeChain Thor houders krijgen hiermee een extra kans om bijkomende bonussen te claimen. Het vasthouden van VeChain tokens wordt hiermee nog aantrekkelijker voor vroege investeerders. Alleen is de tijd beperkt. Wie voor 20 maart geen 6000 VeChain tokens of meer in zijn bezit heeft, kan deze extra bonussen niet claimen.

DISCLAIMER: Het X Node programma staat los van het reeds bestaande VeChain node programma.

Het X node programma geeft ‘vroege vogels’ de kans om te profiteren van een voorraad van 50 miljoen VeChain tokens, welke op hun beurt weer extra Thor kunnen produceren. VeChain token houders moeten ten minste 6000 VeChain tokens in hun wallet hebben staan op 20 maart ten laatste om van deze bonus te kunnen genieten. Dit kan in MEW (MyEtherWallet). Een exchange account TELT NIET.

VeChain Thor: Het Economisch Model

VeChain token houders krijgen een bonus om hun tokens te ‘holden’ ofwel in hun wallet te laten zitten en niet te gebruiken op exchanges of te laten uitbetalen. Iedereen die VeChain tokens houdt, krijgt hiervoor in de nabije toekomst (Q2 2018) Thor. Thor is het dividend dat wordt gecreëerd door het holden van VeChain tokens. Vergelijk het met NEO en GAS. Om 1 Thor per dag te ontvangen heb je een 2400 VeChain tokens nodig (https://thorcalculator.com/). Houders van grote aantallen krijgen echter wel een extra procentje op de conventionele nodes:

  • 10.000 VeChain tokens = Strength Node (100% Thor-bonus)
  • 50.000 VeChain tokens = Thunder Node (150% Thor-bonus)
  • 150.000 VeChain tokens = Mjolnir Node (200% Thor-bonus)
  • 250.000 VeChain tokens = Thrudheim Masternode (200% Thor-bonus + 30% alle geconsumeerde tokens)

VeChain X Nodes Als Bonus

Deze bonussen waren reeds bekend en hiervoor werden maar liefst 150 miljoen tokens bewaard (pool 1). Maar er komt nog een reden om VeChain te holden. Wie op 20 maart 2018, 6000 of meer VeChain tokens in zijn wallet (MEW zoals eerder aangehaald) heeft, heeft recht op een “X Node”. Hiervoor worden 50 miljoen tokens bewaard (pool 2). Je kan echter geen conventionele node en een X Node bezitten. Dus er zal een keuze moeten gemaakt worden.

Om een X Node op te zetten heb je dus een aantal VEN nodig:

  • 6000 VeChain tokens = VeThor X Node (25% Thor-bonus)
  • 16.000 VeChain tokens = Strength X Node (100% Thor-bonus uit pool 1, 100% Thor-bonus uit pool 2)
  • 56.000 VeChain tokens = Thunder X Node (150% Thor-bonus uit pool 1, 150% Thor-bonus uit pool 2)
  • 156.000 VeChain tokens = Mjolnir X Node (200% Thor-bonus uit pool 1, 200% Thor-bonus uit pool 2)
  • Géén Thrudheim X Masternode beschikbaar

Belangrijke regels

De deadline is 20 maart 2018 om je VeChain tokens in een traceerbare wallet te hebben. Als je niet voldoet aan deze criteria op 20 maart 2018, ga je nooit naar een X Node kunnen upgraden. Alleen een traditionele node. In het X Node systeem kun je alleen upgraden, nooit terugvallen naar een eerdere X Node. Dit wil dus zeggen dat, als je een Thunder Node X hebt met 56k tokens en besluit om er 6000 minder te houden, je terug valt naar een Thunder Node. Wil je achteraf terug 6000 tokens bijvoegen, kun je de status X Node niet meer verkrijgen.

In X Node status kun je alleen upgraden naar een andere X Node. Indien je dus 56k tokens hebt en besluit om deze naar 151k tokens te verhogen, blijft de status Thunder X Node actief. Het minimum aantal tokens voor Mjolner X Node = 156k.

Eens het getraceerde VeThor X Node aantal onder 6000 VeChain tokens komt, zal de X Node status onherroepelijk vervallen, samen met de mogelijkheid om uit te breiden naar een grotere X Node.

Maturiteits periode

Indien je 156k VeChain tokens houdt in een traceerbare wallet nabij de deadline, dan zal de maturiteitsperiode onmiddellijk beginnen af te tellen, zelfs vóór de lancering van het mainnet. Indien je VeChain tokens toevoegt na de deadline, bv. op 27 april, zal de maturiteitsperiode niet onmiddellijk starten. Deze zal starten op de mainnet launch en duurt 180 dagen. Je kan dus eerst Strenght X, Thunder X en dan Mjolner X bereiken, maar indien de balans van VeChain tokens onder de minimumgrens komt van 6k tokens, vervalt de X node status onherroepelijk. Indien je voor de mainnet release de X status verliest, dient u de 10-20-30 dagen maturiteitsperiode te doorstaan om de conventionele node status te verkrijgen.

Besluit:

Het stake-mechanisme, dat mensen stimuleert door een uitbetaling in een soort van dividend, is heel aantrekkelijk en werkt positief zoals te zien is bij NEO/GAS. Het kan dus enorm lonend zijn om op lange termijn in VeChain te investeren, mits je er een budget voor kunt uittrekken en je het karakter hebt om je VeChain tokens te holden door weer en wind.

What's your reaction?

Leave a comment