Vechain update

Onze “Quick Coin update” |

De kern van de zaak

Opgericht door de voormalige CIO van Louis Vuitton China, Sunny Lu, hoopt VeChain de eerste te zijn die “real business” applicaties op een publieke blockchain zet. Om schaalbaarheidsproblemen op te lossen, maakt VeChain gebruik van een twin token systeem, vergelijkbaar met Neo en Ontology, waarin haar VET-activum fungeert als waardeopslag en de VeThor token de onderliggende kosten van het gebruik van de blockchain representeert.

VeChain probeert de barrières aan te pakken met publieke blockchains zoals Ethereum en Bitcoin (namelijk vermeende bestuurlijke inefficiëntie, economische modelproblemen en ontwerpmoeilijkheden), en werkt aan oplossingen zoals Hyperledger die tot nu toe de go-to-platforms voor het bedrijfsleven zijn geweest.

Recente gebeurtenissen

  • VeChain’s publieke blockchain wordt gebruikt om de betrouwbaarheid van in China geproduceerde KN95-maskers te garanderen. In samenwerking met de productiefabrieken in zowel China als Seattle wordt elke doos KN95-maskers verzonden met een twee-factor authenticatie QR-code die op de blockchain is vastgelegd. De winkeliers kunnen de code vervolgens met een smartphone scannen om de authenticiteit van het product te verifiëren.

Bijkomend: Real Items is het in San Francisco gevestigde bedrijf achter dit 2fa-QR-code-initiatief, dat VeChain gebruikt om de echtheid van de items te verifiëren. Hun Shopify plugin, die non-fungible records (NFR’s) genereert (het vermijden de term “token” zodat banken hun rekeningen niet afsluiten door te denken dat ze gebruik maken van ICO’s) zijn gekoppeld aan items zodat consumenten kunnen scannen, dit heeft oneindig veel toepassingsmogelijkheden in de booming e-commerce markt van vandaag de dag.

De Toegang is ook gemakkelijk gemaakt, aangezien het team de behoefte aan wallets voor gebruikers wegneemt: “Net als bij Coinbase is de wallet niet nodig om te kunnen starten. Gebruikers kunnen hun digital assets naar hun wallets sturen vanuit het real items platform”.

  • Op 31 maart, Shanghai Gas een partnerschap aangegaan met Vechain om een vertrouwensvrij “Energy-as-a-Service” ecosysteem op te bouwen dat een meer transparante en veilige oplossing voor de energiehandel biedt.

Negatieve elementen hiervan

De keerzijde: Oude en ontoereikende regelgeving vertraagt de adoptie. De FDA heeft nog steeds een verificatiesysteem nodig om aan te tonen dat KN95-maskers die in China zijn gemaakt, geauthenticeerd zijn en heeft nog geen blockchain als officiële oplossing geaccepteerd.

What's your reaction?

Leave a comment