Veelgemaakte fouten die je kan voorkomen!

Er zijn veel beginnersfouten als het gaat om trading en beleggen. Bijna iedereen maakt ze en voor sommigen duurt het jaren voordat ze het spel doorhebben (degenen die het spel niet serieus nemen, leren het soms nooit). Als u zelf een beginnende trader bent, kan het leren van deze lessen u mogelijk veel geld en frustratie besparen gedurende uw weg naar een winstgevende trader.

1. Posities houden die u ergeren?

Als u ooit een slechte investering heeft gedaan, dan weet u waarschijnlijk hoe gemakkelijk het is om uw positie vast te houden ondanks het feit dat deze daalt en blijft dalen. Je geest vertelt je dat de trend op het punt staat om te keren en je belooft jezelf om te verkopen op het moment dat je weer break-even bent. De enige manier om met dit probleem om te gaan is door jezelf af te vragen “zou ik deze positie nu weer gekocht hebben of zou ik het geld liever aan iets anders uitgeven? Als het antwoord “nee is, ik zou het vandaag niet kopen”, dan zou u uw positie onmiddellijk moeten verlaten.

2. Ooit al geprobeerd om een vallend mes te vangen?

Koop niet alleen iets omdat het gedaald is. Je moet wachten op de bevestiging van de markt dat de trend is veranderd. Deze bevestiging moet komen in de vorm van het doorbreken van een Moving Average, een inverse head & shoulder patroon, of een andere beweging in de prijs die gemakkelijk en objectief kan worden geïdentificeerd.

3. Ben je nerveus over uw trades?

Als u posities opent in de markt die u ’s nachts wakker houdt, dan trade u ofwel met te veel kapitaal of u bent niet zelfverzekerd genoeg van uw trade. Als het risico u omhoog houdt, verklein dan uw trade volume. Als u niet zeker bent van uw trade, neem er afstand van en wacht op een betere kans.

4. Kopen op geruchten of aanbevelingen van vrienden?

Het is niet moeilijk om trading aanbevelingen te vinden, we publiceren ze zelfs hier op Trade.be! Voel je vrij om ze allemaal te lezen en ze te behandelen als input wanneer je je eigen trading beslissingen neemt. Ten slotte is het uw geld op het einde van de rit. Je weet nooit of de persoon die je een aanbeveling geeft zelf geld investeert of niet. Als u de aanbevelingen van iemand anders gaat opvolgen, moet u ook hun tijdsbestek, stop-loss, koersdoel en het totaal aan trading kapitaal dat aan de trade moet worden toegewezen, weten.

5. Focus niet op winst & verlies.

Te veel gericht zijn op winst en verlies in termen van monetaire waarde is een vanzelfsprekende manier om de verkeerde stop-loss in te stellen of om een mooie trend te missen. Zoek in plaats daarvan naar levels in de grafiek zoals vraag- en aanbodzones en observeer de prijsactie in die zones. Persoonlijk vind ik het leuk om mijn stop-loss aan te scherpen als de prijs een dergelijk niveau nadert. Op die manier kun je de trend blijven volgen als de prijs door het level heen schiet, terwijl je je op die manier je keerzijde kunt beschermen als dat niet zo is.

6. Hoop is geen strategie!

Als je jezelf zegt: “Ik hoop dat deze omhoog schiet”, dan ben je aan het gokken, niet aan het traden. Je zou er beter aan doen om naar het casino te gaan, wat in ieder geval enige entertainmentwaarde oplevert. Je moet kunnen zeggen: “Ik verwacht dat dit omhoog schiet omdat…..”.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment