Viberate : the live music ecosystem

Viberate wil een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop muzikanten worden gepresenteerd en geboekt. Het is een live muziek ecosysteem en een blockchain-based marktplaats waar muzikanten in contact komen met boekingsbureaus en organisatoren van evenementen. Viberate zet profielen op een rij van meer dan 250.000 artiesten, 2.000 boekingsbureaus, 60.000 locaties en 500.000 evenementen.

Concept

Muziek kan grofweg in twee delen worden verdeeld: opgenomen en live muziek. De opgenomen muziek is met Itunes, Spotify, Tidal,… uitgegroeid tot het uitstalraam van de digitale muziekeconomie. De markt voor livemuziek is ongeveer hetzelfde gebleven. Viberate wil dit veranderen, net zoals Uber taxi’s verandert, Airbnb verandert kamer verhuur en Netflix verandert TV. De live muziek industrie is sterk gecentraliseerd en wordt bestuurd door een paar grote talentbureaus, die voor professionele muzikanten zorgen. Hun agenten verkopen prestaties van hun klanten aan organisatoren van evenementen. Het hebben van een agent is een cruciaal onderdeel van elke professionele muzikant carrière en zijn rol als verkoopmedewerker is om zoveel mogelijk goede optredens te verkopen en zorgen dat de muzikant betaald wordt.

Zo’n hoge mate van centralisatie genereert slechts winst voor een kleine groep mensen, terwijl de meerderheid die betrokken zijn bij de live muziekindustrie, het moeilijk hebben. Dit is een doemscenario voor de culturele diversiteit van de mensheid. Het behoud van onafhankelijke creatieve engagementen is een cruciale drijvende kracht voor het behoud van onze creatieve geesten die ons definiëren als mensen. De vraagzijde van de live muziekmarkt wordt vertegenwoordigd door de organisatoren van het evenement, terwijl de aanbodzijde wordt vertegenwoordigd door muzikanten.

Viberate is erop gefocust om elke muzikant op de planeet een gelijke kans te geven, of het nu gaat om een garageband of een rockster in het stadion. Goede muzikanten hebben een goede vertegenwoordiging nodig en Viberate wil dit leveren.

Technologie en team

Viberate maakt gebruik van smart contracts waarbij iedere artiest zijn eigen boekingswensen en voorkeuren stelt. Als de voorwaarden eenmaal zijn overeengekomen, worden ze opgenomen in een smart contract, dat dan met een tijdstempel wordt verzegeld en op de blockchain wordt geplaatst. Eventuele toevoegingen of wijzigingen zullen tot gevolg hebben dat het oude contract nietig wordt verklaard en door een nieuw wordt vervangen, op voorwaarde dat beide partijen de wijziging op de blockchain bevestigen.

Dit is enkel een voorbeeld van hoe boekingen zullen verlopen. Het platform is veel groter dan dit.

Gebruik

Viberate is enorm uitgebreid :

 • Fans zullen de kans hebben om een crowdfund te organiseren om bepaalde artiesten naar hun evenement te halen.
 • Het zal mogelijk zijn om tickets te kopen voor evenementen met viberate tokens.
 • Nieuwe artiesten kunnen rekenen op hun fans om reclame te maken en te stijgen in de charts.
 • Je kan constant nieuwe artiesten ontdekken via genre, subgenre, locatie,…
 • Nieuwe artiesten, clubs of evenementen kunnen door iedereen worden toegevoegd.
 • Organisatoren kunnen artiesten boeken door middel van smart contracts en reviews geven achteraf.
 • Gebruikers kunnen vib verdienen door geslaagde contributies aan het platform.
 • Vib tokens kunnen gebruikt worden om merchandising aan te kopen.
 • Viberate zal veel goedkoper zijn dan boekingskantoren die een fee van 10 tot 20% nemen.

Beschikbaarheid en prijs

 • De ATH werd bereikt op 14 jan 2018 tijdens de bull-run met een prijswaarde van $0.66.
 • De populairste exchange voor Viberate is Okex met een handelsvolume van 57% waarvan BTC uiteraard de populairste pairing is. Gevolgd door Binance met een volume van 29%. HitBTC draait een kleiner volume van ongeveer 9% en de andere exchanges met zeer kleine percentages zijn Bittrex, Upbit en Livecoin.

Viberate is beschikbaar op vele exchanges :

● BITTREX
● BINANCE
● OKEX
● BANCOR
● HITBTC
● LIVECOIN
● UPBIT
● CHANGENOW

Roadmap

TradeView

Score

Conclusie

Viberate is een prachtig concept. Het is een waar voorbeeld van hoe de blockchain technologie machthebbende derden kan uitschakelen. Op de roadmap zie je ook dat 2018 het jaar wordt waar hun platformen online komen en het een echt werkend product wordt. Het ontdekken van nieuwe muziek wordt nog dichter gebracht bij de mensen en organisatoren kunnen makkelijk nieuwe artiesten boeken zonder agentschappen te moeten contacteren. Indien Viberate kan waarmaken wat ze beloven worden ze groot !

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment