Vier belangrijke toekomstgerichte investeringen voor uw portfolio!

Als de obligatiemarkten een indicatie zijn van waar de economie naartoe gaat, dan kan een zware recessie om de hoek komen kijken. Twee weken geleden nog werd voor het eerst in 12 jaar een nauwgezette rentecurve omgekeerd, één van de grootste waarschuwingssignalen dat het economische herstel zich in zijn laatste fase bevindt. Voeg daar de recordniveaus van de schuldenlast en een gesynchroniseerde vertraging van de wereldwijde groei aan toe en je hebt het recept voor een ramp.

Ongeacht wanneer de crisis toeslaat, is een toekomstige recessie zeer waarschijnlijk. Tenzij je het absoluut moet doen (d.w.z., door werknemers gesponsorde pensioenrekening), is het spelen op de beurs in zijn geheel waarschijnlijk niet de beste keuze.

In het volgende artikel gaan we het hebben over vier toekomstbestendige investeringen die u kunnen helpen om door de volgende bearmarkt heen te kijken. Deze asset classes hebben verschillende inherente voordelen die nu en in de toekomst waarschijnlijk een dividend zullen uitkeren.

Samenvatting

De vier toekomstbestendige investeringen/investeringsideeën zijn:

  • Bitcoin
  • Goud
  • Cannabis
  • Tokenisatie

Bitcoin

Crypto winter heeft vele blockchain liefhebbers gedwongen om de rol van Bitcoin te relativeren, in het vormgeven van de toekomstige markt. Starters, durfkapitalisten en zelfs nieuwe investeerders hebben er al snel op gewezen dat er meer te koop is dan Bitcoin alleen. Hoewel dit zeker waar is, neemt de status van Bitcoin niet af als de beste “store of value” in het virtuele valuta-ecosysteem.

Bitcoin heeft een aantal duidelijke voordelen waardoor de kans op succes voor de long-term groter is. Een aantal van deze voordelen zijn onder andere een complex ontwerp maar eenvoudige toepassingen, een echt gedecentraliseerd netwerk (net als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission), een relatief voordeel ten opzichte van andere betalingssystemen en de observabiliteit. Bitcoin is ook compatibel met andere innovaties en wordt op verschillende manieren toegepast voor mainstream investeerders. Kijk maar eens naar dit artikel voor een overzicht van de enorme Bitcoin adoptiedrift die momenteel aan de gang is.

Het uiteenspatten van de ICO-bubble heeft meer nadruk gelegd op Bitcoin als de beste alternatieve store of value voor cryptohouders. Onlangs heeft de cryptocurrency investeringsfirma Grayscale het “rendement van de Bitcoin maximalist” verklaard nadat 88% van de kapitaalinstroom in haar BTC-fonds was gestort. Alleen al in het vierde kwartaal bracht het Bitcoin Investment Trust gemiddeld 2 miljoen dollar per week op, vergeleken met slechts 300.000 dollar voor zijn andere crypto-investeringen.

De volgende Bitcoin halving zal naar verluidt plaatsvinden in mei 2020, waardoor beleggers voldoende tijd hebben om door te gaan met cost-averaging vooraleer de vraag toeneemt.

Goud

Goud is al acht jaar lang aan het wegzakken, omdat het eenvoudige monetaire beleid en de lage rentevoeten de wereldwijde aandelenmarkten hebben ondersteund. Hoewel goud veel van zijn glans heeft verloren, is het de enige troef die de test heeft doorstaan. Elke toekomstgerichte investeerder moet het gele metaal beschouwen als een levensvatbare safe haven voor de toekomst.

Edele metalen hebben dit jaar positief gepresteerd en het goud is dit jaar naar zijn hoogste niveau geklommen van de afgelopen tien maanden. De katalysatoren zijn talrijk, van vertragende economische groei tot een hogere fysieke vraag naar sieraden. Beleggers zullen zich misschien nog niet overhaast naar goudstaven in hun kluizen haasten, maar het macroklimaat kan in de nabije toekomst sterk in het voordeel zijn van safe-haven-assets. De marktkapitalisatie van $7.5 triljoen maakt het een aantrekkelijke optie voor beleggers die Bitcoin niet begrijpen of niet bereid zijn om te diversifiëren naar digital assets.

Er wordt verwacht dat de wereldwijde economische groei dit jaar en volgend jaar zal afnemen, waarbij het Internationaal Monetair Fonds, de World Bank en de Organization for Economic Cooperation and Development allemaal hun toekomstprognoses bijstellen. Er zijn veel zwakke schakels van China tot het Verenigd Koninkrijk en zelfs tot in de eurozone. Japan, de op twee na grootste economie ter wereld, staat ook op de rand van een recessie. Als centrale banken gedwongen worden om hun balansen meer dan tien jaar na de versoepeling van het monetaire beleid weer aan te vullen, dan zal het hele verhaal achter het ‘grote herstel’ in twijfel worden getrokken.

Cannabis

Als de stijgende vraag en de grote adresseerbare markt de sleutels zijn tot succes, dan bieden maar heel weinig industrieën zoveel potentieel als cannabis. De drang om recreatieve marihuana legaal te maken in heel Noord-Amerika heeft de weg vrijgemaakt voor een generatie investeringsopportuniteiten.

Vorig jaar nog was Canada de eerste groep van 20 landen die cannabis voor recreatieve doeleinden volledig heeft gelegaliseerd, een stap die volgens analisten zal leiden tot een miljardenindustrie voor de elfde grootste economie ter wereld. Canada is de thuisbasis van ’s werelds grootste cannabisbedrijven – belangrijke spelers in een wereldwijde productieketen die probeert te voldoen aan de vraag naar recreatief en medisch gebruik. Canopy Growth Corp (WEED), Aurora Cannabis (ACB) en Tilray Inc. (TLRY) zijn de afgelopen 12 maanden snel gegroeid door een reeks fusies en overnames die hun ambitieuze groeiplannen zullen ondersteunen.

Canadese telers breiden hun teelt uit om grotere besparingen mogelijk te maken, wat hen in staat zal stellen om een maximale productie te bereiken en tegelijkertijd de productiekosten per gram te verlagen. Een focus op alternatieve productsegmenten zoals oliën en groeiende aandacht voor medicinale marihuanamarkten zal deze bedrijven helpen bij het wegnemen van de verwachte aanvoer van marihuana in eigen land. Lees meer: Denken over het spelen van de marihuana boom? Doe het niet zonder Canopy Growth, Tilray en Aurora Cannabis.

De geschatte grootte en het groeipercentage van de marihuana industrie variëren, maar sommige prognoses hebben er vertrouwen in dat de wereldwijde marktopportuniteit snel $150 miljard kan bereiken. In de Verenigde Staten hebben 9 staten recreatieve cannabis gelegaliseerd en nog eens tientallen andere staten staan marihuanagebruik voor medicinale doeleinden toe. Canadese producenten bevinden zich in een uitstekende positie om aan de vraag te voldoen. Voor meer informatie over Noord-Amerikaanse “pot”-fabrikanten, zie de Marijuana Index, waarin 46 bedrijven in Canada en de Verenigde Staten zijn opgenomen.

Tokenisatie

De Bitcoin-revolutie heeft zich een weg gebaand naar een nieuwe andere markt om vorm te krijgen – een markt die gericht is op het tokenizen van bestaande assets. Sommigen hebben beargumenteerd dat het tijdperk van de tokenisatie tegen 2027 een markt van $24 biljoen zou kunnen vrijmaken die zowel financiële als reële assets omvat. Beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde aandelen, obligaties, eigen aandelen en vastgoed zijn slechts enkele van de sectoren die beïnvloed zullen worden door tokenisatie.

Volgens Finoa “Het tijdperk van de tokenisatie heeft het potentieel om met eigendomsrechten te doen, wat de digitalisering met de media heeft gedaan”.

Op short-term zal de tokenisatie een impact hebben op gestandaardiseerde uitgifteproducten zoals aandelen of obligaties, aangezien de blockchain lagere uitgifte- en transactiekosten mogelijk maakt. In dezelfde periode zou de tokenisatie zich kunnen uitbreiden naar kleinere en meer onofficiële assets, zoals bedrijfsaandelen en vastgoed.

Dus, wat is de big deal achter tokenisatie? We hebben het niet over een bepaald bedrijf of bedrijfsmiddel, maar over het concept van het converteren van echte assets in digitale tokens. Dit proces gaat veel verder dan de ICO’s en blockchain start-ups, maar voor investeerders is dit wellicht de beste plek om ermee te beginnen. Platforms en serviceproviders die u in staat stellen om te investeren in daadwerkelijke assets door middel van een tokenized share en de prestaties van uw winst te volgen, zijn de meest geschikte plaatsen om waarde te bieden.

Dit domein zal belangrijke synergieën bieden met de opkomende wereld van security token offerings (STO’s) en de platformen die deze mogelijk maken. Het helpt bij het bijhouden van de STO-projecten die op platformen als Polymath, Securitize, Swarm en Securrency worden vermeld. Een gebied waar de meeste verstoringen van de tokenisatie kunnen optreden is vastgoed. In plaats van te investeren in een volledige huurwoning, kunt u zich voorstellen dat u aandelen van die woning bezit en winst maakt die in verhouding staat tot uw bezit.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment