Vijf POS projecten om op te volgen in 2019

De lancering van Cosmos’ mainnet eerder deze maand heeft de aandacht getrokken op een al lang bestaand debat binnen de crypto-community – namelijk of het opkomende proof of stake (POS) consensusalgoritme een superieur alternatief is voor proof of work (POW).

De lancering van Bitcoin maakte tien jaar geleden de toepassing van POW wereldberoemd, maar een nieuw soort gedistribueerde grootboeken betoogt dat POS de beste vooruitstrevende ontwikkeling is. Misschien nog interessanter is het feit dat verschillende opmerkelijke blockchain projecten, zoals Ethereum, OmiseGo en ICON, hebben besloten om over te stappen naar POW Midstream om de voordelen ervan te realiseren.

In het onderstaande artikel zullen we uw interesse wekken voor 5 opkomende POS projecten die u op uw watchlist kunt plaatsen. Maar voordat we dat doen, volgt hier een korte samenvatting van de belangrijkste verschillen tussen POW en POS.

"Stake wars"

Het Proof of Work protocol bestond al lang voordat Satoshi Nakamoto het op Bitcoin toepaste. Het belangrijkste achterliggende doel ervan is om cyberaanvallen af te schrikken doordat miners grote rekenkracht moeten gebruiken om complexe wiskundige berekeningen moeten oplossen in ruil voor een vooraf bepaalde beloning. In deze omgeving concurreren de miners van het netwerk om als eerste een oplossing te vinden voor elk “block/vraagstuk”.

Terwijl POW u beloont voor de hoeveelheid werk dat u doet, beloont Proof of Stake gebruikers op basis van het aantal coins dat zij in hun bezit hebben. Bij POS wordt de maker van een nieuw block op een deterministische manier gekozen, afhankelijk van hun vermogen of aandeel in het netwerk. In plaats van een block reward, verdienen ze een transactievergoeding voor elk blok dat ze genereren. Theoretisch gezien zijn POS algoritmes een stimulans voor deelnemers om door te gaan met het houden van coins, waardoor de “tragedie van de commons” wordt geëlimineerd, een economisch scenario waarin gebruikers worden aangespoord om te handelen in hun eigen belang in plaats van wat het beste is voor de community.

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen POW en POS:

Vijf POS-projecten om in het oog te houden

Zoals Diar onlangs opmerkte, zijn er dit jaar een zestal bekende POS-projecten live gegaan. Meer dan 70 projecten zijn al afhankelijk van een of andere vorm van POS, met bijna 4 miljard dollar al gedelegeerd of uitgewisseld. Gemiddeld 40% van hun aanbod is gedelegeerd aan dit model.

De vijf POS-projecten om dit jaar te bekijken zijn als volgt:

  • Cardano
  • IOST
  • Aion
  • Nebulas
  • Phantasma

Cardano (ADA)

Vlak voor nieuwjaar heeft Input Output Hong Kong (IOHK) een document gepubliceerd waarin de formele structuur van Cardano’s proof of stake sidechains wordt geschetst. De paper schetst de technische specificaties voor Ouroboros, het primaire POS-algoritme dat gebaseerd is op formeel, peer-reviewed onderzoek. Voor Cardano is de belangrijkste katalysator voor de invoering van POS het verminderen van het energieverbruik bij het bereiken van een consensus. Dit wordt verder uiteengezet in het volgende document.

IOHK lanceerde onlangs Cardano 1.5 op het mainnet, een belangrijke mijlpaal op weg naar Ouroboros. Het is de laatste grote release voor de Shelly-ontwikkelingsfase, waarin de implementatie van de Ouroboros POS zal plaatsvinden.

Internet of Services (IOST)

IOST, of the Internet of Services, haalde in 2018 meer dan 31 miljoen dollar op met als doel om met deze fondsen een meer schaalbare blockchain oplossing te creëren. Terwijl IOST onder de POW-paraplu valt, gaat het een stap verder door een proof of credability (POB) framework te creëren om ervoor te zorgen dat het verificatieproces gedecentraliseerd blijft (één van de belangrijkste argumenten die tegen POS worden aangehaald is de dreiging van centralisatie).

POB verdeelt alle nodes op het netwerk in twee groepen: believable en normal (geloofwaardig en normaal). Deze scheiding wordt bevestigd door een verificatieproces dat zich in twee stappen focust op hoge doorvoer en decentralisatie teneinde “geloofwaardig geverifieerd” te creëren.

IOST heeft als uiteindelijk doel om een betalingsnetwerk te creëren dat monetaire uitwisselingen probleemloos en goedkoop maakt. Dit omvat een doorvoercapaciteit van 100.000 transacties per seconde.

Aion (AION)

Aion is een multi-tier blockchain netwerk dat meer dan 8 miljoen dollar heeft opgehaald door middel van zijn ICO. Het doel is om schaalbaarheid, privacy en interoperabiliteit te bieden aan elke publieke of private blockchain. Hoewel het project grotendeels onder de radar is gebleven sinds zijn ICO in 2017, heeft het aanzienlijke vooruitgang geboekt over een korte periode, inclusief succesvolle lanceringen van het mainnet en poolsoftware.

Interessant is dat Aion werd opgericht door Nuco Inc., één van de oprichters van de Ethereum Enterprise Alliance (EEA). Nuco zelf werd in 2016 opgericht door drie Deloitte blockchain leiders.

Aion verkrijgt consensus voor onchain transacties door een vorm van delegated proof of stake, het zogeheten proof of intelligence. Terwijl proof of intelligence vergelijkbaar is met POW, wordt de rekenkracht gebruikt voor het daadwerkelijke nut op het netwerk. Het doel op lange termijn is om diepe mogelijkheden voor neurale netwerken en AI-toepassingen bovenop de blockchain mogelijk te maken.

Nebulas (NAS)

Nebulas is een gedecentraliseerde service met als doel om een zoeksysteem te bieden voor alle blockchains. Door middel van een eigen algoritme genaamd Nebulas Rank, zal het de beste eindgebruikers en toepassingen over het blockchain spectrum bepalen. Het project bracht een snelle $60 miljoen op via zijn ICO in 2017 en werd opgericht door Hitters Xu, de zelfde leider achter Neo.

Nebulas wil de eigenschappen van POS en proof of importance (POI) combineren, een consensusalgoritme dat voor het eerst werd geïntroduceerd door NEM en gebaseerd is op een proces dat harvesting noemt. Door deze eigenschappen te combineren, heeft Nebulas het Proof of Devotion (POD) algoritme geïntroduceerd, dat de economische sancties van POS zal combineren met het concept van het accountbelang dat bij POI heerst. Het accountbelang wordt bepaald door de Nebulas Rank.

Phantasma (SOUL)

Phantasma is het kleinste project op onze lijst met een marktkapitalisatie van minder dan 2 miljoen dollar. De SOUL-cryptocurrency is gebouwd op de NEO-blockchain met de nadruk op vertrouwelijkheid en veiligheid. Het doel: een revolutie teweegbrengen in de distributie van content door gebruikers in staat te stellen hun informatie te beheren in plaats van externe dienstverleners. Het project wordt ontwikkeld om de essentiële aspecten van datamanagement en het delen van inhoud aan te pakken. Lees Project to Watch: Phatansma (SOUL).

Phantasma kondigde onlangs de functionaliteiten en tokenomics van zijn standalone blockchain set aan voor de release in april. Het zal gebaseerd zijn op een proof of stake consensus met een dual token systeem – Phantasma Energy (KCAL) en SOUL. KCAL zal gebruikt worden om transactiekosten te betalen op het netwerk. SOUL-tokens zullen worden gebruikt om KCAL te genereren wanneer de eerste voor een minimumperiode van 24 uur worden ingezet. Eén SOUL-token zal 0,002 KCAL per dag genereren.

Houd Rchain (RHOC) in de gaten

Rchain heeft een coöperatief governance framework ontwikkeld om een schaalbare blockchain oplossing te bouwen die gebruikt kan worden om de meest complexe uitdagingen ter wereld op te lossen. Het doel van het project is om van Rchain een openbaar programma te maken dat kan worden toegepast op alles van databeveiliging tot digitale identiteit. Het project bracht bijna 30 miljoen dollar op in een reeks van particuliere verkopen.

Net als andere blockchain bedrijven werd Rchain in 2018 geconfronteerd met aanzienlijke verliezen. Het project dat werd gebouwd om te concurreren met Ethereum zal waarschijnlijk de cryptocurrency van de ontwikkelaar niet verslaan als proof of stake of sharding, maar zal nog steeds waarde toevoegen in de vorm van blockchain concurrency (iets wat Ethereum op dit moment niet heeft).

RHOC heeft het afgelopen jaar een monumentale val meegemaakt door beschuldigingen dat de RChain Cooperative “operationeel failliet” is. Het platform zou in financiële problemen zijn geraakt toen het een 5-jarige audio codec-licentie van Immersion Networks kocht. De ontwikkelaars hebben het vertrouwen in het project verloren, zoals blijkt uit de snelle daling van de top-50 cryptocurrency tot aan de 363e.

Dat gezegd zijnde, heeft de RChain Cooperative getracht de controverse aan te pakken door de community gerust te stellen dat het “niet failliet is of zelfs niet dicht bij een faillissement” is. Dit betekent ook het elimineren van minder productieve inspanningen (d.w.z., het in brand steken van zijn marketingteam).

Als RChain de dingen kan omslaan, zou het beleggers kunnen voorzien van een ander POS-gestuurd platform dat recentelijk nog tot de meest veelbelovende werd uitgeroepen.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment