Waarom het nu de beste tijd is om te investeren in “platform altcoins”!

Mensen die in 2017 en 2018 hun geld in platformalternatieven stopten, maakte grotere verliezen dan mensen die investeerden in standaard functionele cryptocurrencies.

Bitcoin is 84% gedaald vanaf het hoogste niveau naar het laagste niveau tijdens de bearmarkt, terwijl de andere standaard UTXO (unspent transaction output) blockchains zoals Litecoin (LTC) en DigiByte (DGB) respectievelijk 93% en 94% zijn gedaald.

Wanneer we de platform altcoins (blockchains die andere coins en apps lanceren) analyseren, bedragen de verliezen vaak meer dan 99%. Het is tamelijk opvallend dat het enige grote platformalternatief dat dergelijke verliezen heeft vermeden, Ethereum was, die een relatief bescheiden 94% verloor.

Voor de meeste tokens die op Ethereum werden gelanceerd, kan niet hetzelfde worden gezegd. Net als andere blockchainplatforms zoals NEO, EOS, Stellar, NEM en Waves hebben het merendeel van hun nieuwe tokens en Dapps niet zo gepresteerd als gehoopt. De prijzen zakte met meer dan 99% en veel kleinere projecten werden gedwongen om stilletjes de winkel te sluiten omdat de cryptowinter alleen maar verergerde.

Een geval van verandering: Het verschil tussen toen en nu

Er is op dit moment minder geld beschikbaar en de ICO-middelen zijn drastisch gedaald sinds vorig jaar. Men kan er dus niet van uitgaan dat de opportunisten, hucksters en oplichters verder zijn gegaan?

Blockchainplatforms zijn er al iets meer dan tien jaar. In combinatie met de miserabele situatie rond de coinwaardes, denken wij dat het nu een goed moment is om te investeren in coins van platformen. Naarmate de long-term ontwikkelaars deze tools gebruiken, is de kwaliteit en de waarde van blockchain-gebaseerde Dapps aanzienlijk toegenomen.

Grote blockchain platformen

Laten we eens kijken naar de huidige blockchainplatformen die hun eigen producten in omloop hebben.

Ethereum (ETH)

Ethereum creator Vitalik Buterin heeft jarenlang geprofiteerd van gratis airdrops.

Sinds de lancering van Ethereum in 2015 heeft het zijn rol als koning van de platformen versterkt en op dit moment zijn er meer dan 1.000 tokens op Ethereum gelanceerd.

Dit ETH-adres van Vitalik Buterin toont ongeveer $50 miljoen in ETH. Het toont ook bijna 200 ERC-20 tokens die aan hetzelfde adres zijn gekoppeld. De meerderheid hiervan zijn gratis tokens die via airdrops werden verdeeld. Ze zijn momenteel $213.971 waard.

Tenzij er iets drastisch verandert, zal Ethereum waarschijnlijk het go-to platform voor de lancering van tokens blijven, en het is waarschijnlijk al een standaard onderdeel in de meeste portfolio’s.

Waves (WAVES)

Waves heeft momenteel 24 van haar tokens op CoinMarketCap. De meest succesvolle, Primalbase Token (PBT) heeft een marktwaarde van iets minder dan $9 miljoen, en is gerangschikt rond de 314e plaats op basis van marktkapitalisatie.

Waves werd gelanceerd in 2016, en ondanks het feit dat er toen meer dan 200 token werden gelanceerd, heeft men het gevoel dat Waves nog maar net begonnen is.

De meest recente ICO van Vostok is gelanceerd op het Waves-platform en is tot nu toe één van de meest succesvolle van 2019. Een deel van de Vostok tokens is opzij gezet om naar munthouders van Waves te worden gedropt, en dit heeft mogelijk de groei van bijna 300% voor WAVES aan het begin van het jaar in de hand gewerkt.

VeChain (VET)

Dit internet-of-Things gericht project is de Chinese concurrent van IOTA. Dit platform is ook vermeld in het artikel 7 Altcoin types die je moet bezitten voor de volgende bull-run!

Toch heeft VeChain al 2 tokens op CoinMarketCap, waarvan de meest succesvolle een blockchain gaming startup genaamd Plair (PLA). PLA heeft een marktkapitalisatie van $3.6 miljoen en werd pas in februari 2019 gelanceerd. Deze lijst, samengesteld door een lid van de VeChain community, bevat een aantal mogelijke aanstaande Dapps op VeChain, wat betekent dat de ‘Chinese IOTA’ net van start is gegaan op het gebied van platforming.

Stellar (XLM)

Met 17 succesvolle tokens die momenteel op CoinMarketCap staan, is het misschien verrassend om te horen dat Stellar meer tokens heeft gecreëerd dan de zelf verkozen ‘Ethereum Killer’, Tron (TRX).

De meest succesvolle hiervan is ongetwijfeld de Repo Coin (REPO). REPO is gerangschikt op de 75e plaats met een marktkapitalisatie van 65 miljoen dollar.

De tokens die op de Stellar blockchain zijn gelanceerd profiteren van een onmiddellijke vermelding op Stellar’s eigen DEX – de Stellar Decentralized Exchange, en de niet-commerciële portemonnee, Stellarport.

TRON (TRX)

Als we het hebben over de zelfverklaarde Ethereum Killer, dan staat er op het moment van schrijven slechts één project vermeld dat op Tron is gelanceerd, en dat is BitTorrent Token (BTT). Er zijn ook andere ICO’s gehouden op Tron, zoals de gedecentraliseerde exchange, TronWatch.Market. De ICO heeft maar 25% van haar financieringsdoelstellingen bereikt en het TWM-token wordt nog niet verhandeld.

Terugkomend op BitTorrent, er zijn redenen om te geloven dat BTT niet helemaal op Tron draait zoals een ERC-20 token op Ethereum draait. BTT staat momenteel op de 15e plaats volgens marktkapitalisatie, met een waardering van $131 miljoen, en wordt maandelijks gedropt door Justin Sun van TRON.

EOS (EOS)

Tot nu toe heeft de zogenaamde ‘Ethereum On Steroids‘ zijn naam nog niet waargemaakt. Op CoinMarketCap staan slechts 5 door EOS gelanceerde tokens vermeld en twee daarvan hebben een onbekende cap en een onbekende circulating supply.

Het op blockchain gebaseerde encyclopedieproject Everipedia (IQ) is het bekendste token dat op EOS werd gelanceerd, met een waarde van ongeveer 14 miljoen dollar. Houdt er rekening mee dat EOS zelf een introductie op Ethereum was, en één van de meest succesvolle aller tijden dankzij de fondsenwerving van $4 miljard.

Qtum (QTUM)

Er staan 10 tokens vermeld die op het Qtum-platform zijn gelanceerd, waarvan MediBloc (MED) de meest succesvolle is. MED, een medisch gericht token, wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer 8 miljoen dollar, maar bereikte tijdens de altcoin pump van januari 2018 een historisch hoogtepunt van 1 miljard dollar.

Qtum zelf staat op de 30e plaats volgens marktkapitalisatie en wordt gewaardeerd op bijna een kwart miljard dollar. Hoewel het bedrijf genoteerd staat op Binance, is het grootste deel van zijn handelsactiviteiten afkomstig van de ZB.COM en LBank exchanges.

NEO (NEO)

NEO is de thuisbasis van 26 actief verhandelbare tokens, waarvan de bekendste GAS is, het token die NEO-houders gratis accumuleren. GAS handelt onafhankelijk van NEO en steekt tijdens een toevallige pump vaak zijn kop boven de top honderd munten uit.

Hoewel Ethereum belangrijke altcoins als Tron en EOS kan aanwijzen, kan NEO ook opscheppen over Ontology (ONT). Dit is een token dat in 2018 op NEO werd gelanceerd, en in 2019 zijn voormalige mainnet heeft overtroffen.

BitShares (BTS)

Het zal velen verbazen dat Bitshares de moeder is van 13 tokens die op CoinMarketCap vermeld staan. Deze verrassing is minder groot als je bedenkt dat BitShares één van de eerste blockchainplatformen was en dat het een jaar voor Ethereum werd gelanceerd.

Gecreëerd door Dan Larimer, die populaire projecten als Steemit (STEEM) en EOS (EOS) creëerde, werd de indruk gewekt dat BitShares het eerste kind was dat werd vergeten, maar de ontwikkeling gaat door op BitShares, en de social media kanalen zijn nog steeds actief.

De BTS coin staat op de 41e plaats per marktkapitalisatie, met een waardering van 160 miljoen dollar. Het heeft een eigen asset exchange, waar de Smart Contract Pegged assets, zoals goud, zilver, euro’s en dollars actief worden verhandeld.

NEM (XEM)

NEM heeft momenteel 6 tokens op CMC, waarvan de meest succesvolle de $15 miljoen qua marktkapitalisatie ProximaX (XPX) is. Het meest opvallende token dat met NEM geassocieerd wordt is misschien wel Nicolas Maduro’s Petro (PTR), die in een verwarrend verhaal de ETH of NEM? De verwarring Rondom ‘Petro’, het blockchaintoken van Venezuela.

Onlangs kwam de NEM Foundation in financiële problemen tijdens de cryptowinter. Een herstructurering van de foundation en een oproep tot meer financiering uit de XEM treasury heeft geleid tot een sterke heropleving van deze platformspeler.

Ubiq (UBQ)

Ubiq werd gelanceerd in 2014 en staat op de 289e plaats qua marktkapitalisatie en heeft een waardering van $9,7 miljoen. Als u nog niet gehoord heeft van Ubiq, dan heeft u waarschijnlijk nog niet gehoord van de twee tokens die het al gelanceerd heeft – GeoCoin (GEO) en Qwark (QWARK).

Ubiq en zijn tokens zijn beschikbaar op Bittrex en nergens anders. De Bitcointalk-forumpagina van de coin laat een small-cap coin zien die nog steeds volop in ontwikkeling is, en kan in de toekomst de moeite waard zijn om als referentie te gebruiken.

Counterparty (XCP)

we nemen dit platform met een martkapitalisatie van $5 miljoen ook op onze lijst omdat het 6 tokens heeft die op hun blockchain draaien. Dit is meer dan Tron, EOS, VeChain, en evenveel als NEM.

Een small-cap van hun blockchain is PepeCash (PEPECASH). PepeCash is gerangschikt op de 299e plaats volgens marktkapitalisatie en de ‘host van zeldzame Pepes’ die gekocht en verkocht kunnen worden als assets.

Conclusie: DYOR, Do Your Own Research

Veel beleggers vinden het leuk om risico’s te spreiden en de mogelijke opbrengst te maximaliseren door elke coin die gratis airdrops biedt, te houden. Dit heeft het dubbele effect dat je je openstelt voor een aantal mogelijk succesvolle toekomstige projecten (Ontology begon als een free airdrop). En het stelt u ook in staat om een coin vast te houden die in de toekomst altijd in trek zal zijn voor de verkoop van tokens op het platform.

Het is geen gemakkelijke keuze om te kiezen welke platformspeler uw vertrouwen wekt. Terwijl deze opsomming een breed beeld geeft van het platformlandschap, is er zeker verder onderzoek nodig om een solide investering te kunnen doen (zoals wij onder andere bij EOS in 2018 hebben gedaan).

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment