Waarom je niet alleen Ethereum moet bezitten, maar ook EOS en Neo!!

EOS en NEO: zij worden ethereum killers genoemd omdat ze een betere ‘muizenval’ hebben dan Ethereum. Beter gezegd; zij hebben alles of verbeteren alles wat Ethereum ontbreekt of als knelpunt heeft.
Beide projecten hebben een eigen gedecentraliseerd blockchain platform dat Dapp-ontwikkelaars aanspreekt. Ze hebben beide hun sterktes, maar elk heeft ook zijn eigen tekortkomingen. Het is een vergissing om één winnaar te kiezen. De betere aanpak is om ze alle drie te bezitten, en met de bodemprijzen op datum van schrijven is het nu een goed moment.

wat is er gebeurd met de prijzen?

De laatste tijd zijn de prijzen van de zogenaamde Ethereum killers opvallende performers. Sinds begin juli kan Bitcoin 18% hebben gewonnen, maar Ether, de op één na grootste crypto, slechts 1%.

Ondertussen is de prijs van Stellar (XLM) gestegen met een indrukwekkende 45% net na het einde van juni, NEO met 12% en EOS met iets meer dan 20%. De markt vertelt ons iets.

Wat betekent deze boodschap voor ons

Het trekken van grote conclusies uit een kleine steekproef kan er behoorlijk dwaas uitzien. Beleggers in crypto’s worden echter beter geïnformeerd en worden discriminerender. De vier grootste coins – Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether en Ripple – handelen niet meer in lock step. Beleggers ontdekken dat ze elk hun eigen specifieke problemen moeten aanpakken.

Hetzelfde kan gezegd worden van Ether in vergelijking met de zogenaamde Ethereum killers. Twee van de grootste zijn EOS en NEO. Het is volgens ons nog veel te vroeg voor de ontwikkeling van de cryptocurrencies en voor de opportuniteiten om iemand de killer van wat dan ook te noemen. Het allerbelangrijkste is massa-acceptatie. Dit wordt niet altijd bereikt met superieure technologie.

Daarom loont het om elk van hen te bezitten. Laten we eerst een paar punten bekijken voordat we deze conclusie accepteren.

Ethereum: de grootste parel

In december vorig jaar was Ethereum nog de onbetwiste leider in decentrale apps. Bijna 80% van de 706 ICO’s in 2017 waren tokens die aan het Ethereum-platform waren gekoppeld. Dit is duidelijk een sterke eigenschap. Maar Ethereum heeft een knelpunt die door anderen wordt uitgebuit.

Ethereums proof of work (PoW)-consensusmodel is een langzaam proces dat slechts ongeveer 14 transacties per seconde oplevert. Daarnaast bekritiseren investeerders de hoge transactiekosten en het gebrek aan schaalbaarheid.

Dit is een terecht argument en in de wereld van de consensusnetwerken gaan de verandering nu eenmaal traag. Maar niemand gelooft dat de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, slaapt.

Op 18 juli lanceerde Ethereum het finale testnetwerk van zijn Raiden Network. Deze gebeurtenis is gepland voor het einde van de zomer en zal de grootste stap zijn in het aanpakken van de schalingsproblemen van Ethereum, waarbij de handel in ether tokens wordt toegestaan op een off chain payments channel. Hierdoor komt er veel ruimte vrij wanneer kleinere transacties off-chain worden verwerkt.

Een dieper probleem

Het knelpunt van Ethereum is niet alleen de schaalbaarheid, maar ook de programmeertaal. Ethereum staat codering slechts toe in één taal – Solidity. Dit is een nieuwe programmeertaal en heel weinig mensen kunnen ermee overweg. Dus iedereen die Dapps wil bouwen, moet een nieuwe taal leren. Om dit te bereiken moet een ontwikkelaar ervan overtuigd zijn dat het de inspanning en tijd waard is.

Echter is er sinds kort goed nieuws voor Ethereum-ontwikkelaars: er is een nieuwe programmeertaal in ontwikkeling, Vyper.

Vyper is een algemene, experimentele programmeertaal die samenwerkt met EVM (Ethereum Virtual Machine) bytecode, net als Solidity. Vyper is echter ontworpen om het proces om Smart Contracts te creëren enorm te vereenvoudigen. Het hele proces zou transparanter zijn voor alle betrokken partijen en beter beveiligd zijn tegen aanvallen. Bekijk hier onze analyse.

EOS - Zeer belangrijke verschillen met Ethereum

Het grootste verschil met ETH is dat EOS gebruik heeft gemaakt van het DPoS-consensusmechanisme (gedelegeerd bewijs van aandeelhouderschap). EOS startte zijn bestaan op het ETH-netwerk, maar besloot een eigen blockchain op te zetten. Onlangs werd de blockchain van EOS bekendgemaakt, waarin de aandacht werd gevestigd op het feit dat er geen transactiekosten in rekening worden gebracht en dat echte concurrentie is voor Ethereum.

Het EOS-netwerk maakt een fundamentele compromis om centraler te worden (met 21 blokproducenten in plaats van een oneindig aantal miners in een proof of work model) in ruil voor een sneller, schaalbaarder netwerk. Dit zou voor EOS wel een bron van ergernis kunnen zijn op het gebied van decentralisatie.

Bovendien is er één karakteristieke zwakte bij EOS en elke andere ETH killer: programmeerfouten.

Het EOS mainnet, dat minder dan 48 uur in gebruik was, werd geblokkeerd door onbekende problemen, waardoor transacties werden bevroren. Dit had onmiddellijk een negatieve reactie op de prijs van EOS en was in het bijzonder verantwoordelijk voor de recente slechte prestaties van EOS.

Het krijgen van slechte pers-beoordelingen helpt niet bij het populariseren van een platform.

NEO

Het in China gevestigde NEO-platform (POS) werkt op basis van een slimme economie. Met behulp van digitale identiteit en de NEO-blokchain, kunnen gebruikers meerdere soorten onderdelen programmeren, registreren, verhandelen en circuleren. Als we dit in het Engels vertalen, hebben we het over AI en IoT.

NEO is waarschijnlijk de grootste bedreiging voor ETH om de volgende redenen. Ten eerste heeft het de steun van de Chinese regering. Dat betekent: heel veel geld voor ontwikkeling.

Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van bekende programmeertalen zoals C, C++, Java en JavaScript. Dit maakt het makkelijker dan de nieuwere ‘Solidity’ die nog steeds een probleem is voor veel ontwikkelaars.

NEO heeft ook een uniek dual token platform dat GAS gebruikt om projecten op het platform uit te voeren. Gebruikers van de NEO coin kunnen “gas” verdienen en gebruiken om hun projecten uit te voeren en of te verhandelen met andere NEO-gebruikers.

wie wint?

Er is eigenlijk maar één vraag die onbeantwoord blijft. Aan welk project ga je in 2018 geld verdienen? Dat kan niemand voorspellen.

Als je dit kunt vergelijken met de strijd van Yahoo tegen Google, was op de lange termijn Google de winnaar. Maar de vroege investeerders in Yahoo profiteren nog steeds van de miljarden winst die zijn gemaakt.

Dus: het hebben van een gelijkwaardig aandeel in elk van deze cryptocurrencies is een verstandige aanpak. Bovendien, gezien de huidige (lage) marktomstandigheden is investeren in deze projecten momenteel zeer aantrekkelijk.

 

What's your reaction?

Leave a comment