Waarom nu investeren en niet later?

Wat wij even willen vergelijken

Als u op zoek bent geweest naar een reden om ​​cryptocurrency te kopen, kijk dan eens naar wat er gebeurt met de dreiging van handelsoorlogen en de hoge prijs van aandelen en obligaties. De beleggingswereld is in jaren niet zo nerveus geweest.

Wij leggen deze verklaring af na het inchecken op de VIX. Zonder in te gaan op het wiskundige gobbledegook, wordt de VIX-index als een goed beleggerskoorts beschouwd. Je kunt een grafiek van de VIX krijgen van elke bron die aandelenkoersen aanbiedt.

Wanneer je over de index kijkt, zie je dat het VIX voor het grootste deel van vorig jaar, toen de aandelen steeds hoger werden, rond het 10-12-niveau sliep. Als referentiepunt sloeg de VIX rond 60 tijdens de financiële crisis van 2008.

Sinds begin februari 2018 heeft de VIX een piek van 38 gekregen en zweeft hij momenteel rond het 23-niveau. In eenvoudige bewoordingen zijn traditionele aandelenbeleggers twee keer zo gespannen. Daar is een goede reden voor. De spontane uitbarstingen van het Witte Huis en een bruisende economie liggen hierachter. In de afgelopen paar sessies zijn aandelenkoersen net zo volatiel geworden als bitcoin. De oorlogszuchtige houding van de president ten opzichte van de staal- en aluminiumtarieven breidt zich nu uit naar andere tarieven voor Chinese robotica, IT, communicatietechnologie en ruimtevaart.

Hierop reageerden de Chinezen met een lijst met hun eigen tarieven. Het resultaat is een beursrendement van meer dan 600 Dow-punten. Ter vergelijking: de crypto-markten zijn de laatste tijd vreedzaam.

Een volledig opgeblazen handelsoorlog kan zich nooit ontwikkelen. In deze situaties is veel geratel van het zwaard gebruikelijk en met de huidige administratie is het praktisch gegarandeerd. Maar wanneer de dreigingen zich uitstrekken tot de mogelijkheden van China om de aankoop van een Amerikaanse schuld op te schorten, kan het serieus worden. Valutamarkten zullen de kracht van deze angsten voelen.

Alle goede dingen komen ergens ten einde

Amerikaanse aandelenkoersen stegen vorig jaar 27,4% op basis van de Nasdaq. Tegen het einde van het jaar steeg het bbp met 2,9%, bijna het dubbele van 2016. Prognoses voor dit jaar is een groei van 3%. Er komt dagelijks goed economisch nieuws naar voren.

Het punt is dat we zojuist het beste jaar in aandelen hebben gehad en de economie op volle toeren draait. Al dit goede nieuws geen geheim is, we zien het allemaal elke dag. Na bijna een decennium na de financiële crisis zijn de zaken gestaag verbeterd. Dit leidt tot zelfvoldaanheid, zelfs een gevoel van economisch recht. Bijna universeel is dit een waarschuwingssignaal.

De inflatie is op dit moment geen groot probleem, maar de druk stijgt. De Fed zal naar verwachting meer urgentie hebben om de rente te verhogen naarmate dit jaar vordert. Dat zou de kibosh op aandelenkoersen zetten.

Crypto!!!

het beste voor het laatst bewaren

Ik kreeg onlangs een opmerking die erg interessant was. De lezer geloofde dat mensen geïnteresseerd waren in het vinden van redenen om cryptocurrencies te kopen. Hoe gemakkelijk het ook is om deze logica te begrijpen, gezien de ineenstorting van de prijzen, heeft recent crypto-nieuws niet veel hulp geboden. Ja, de algemene toon is van arm naar gemengd gegaan, maar er is niet veel dat overtuigend is. Zoals de keynote spreker op de Ethereum-conferentie van vorige week zei: “we zijn in oorlog”. Dat is nauwelijks inspirerend.

Er is geen manier om sommige van de veldslagen in de oorlog te bedekken met suiker. Desondanks zou het ons niet verbazen als plots de cryptocurrency-prijzen beter zouden gaan presteren. We beginnen met een technische analyse van bepaalde coins die door weerstand breken. Nieuwsverhalen en voorspellingen over cryptocurrencies beginnen opnieuw opwindend te worden en ze beginnen weer te praten over hoge prijzen.

De oorzaak hiervan is niets meer dan relatieve waarde. In tijden van onzekerheid en angst zoeken beleggers een veilige plek om hun activa op te slaan. Als aandelen- en obligatiebeleggers nerveus zijn (denk aan de VIX), dan is dat het toneel. Als de prijs van deze activa plotseling daalt, zoeken beleggers naar een schuilplaats. Het kan goud zijn of iets minder conventioneels zoals bitcoin, Ethereum, Ripple of duizend andere namen.

Er is een diepgewortelde overtuiging onder institutionele beleggers. Het gaat ongeveer zo: activaprijzen draaien zonder duidelijke reden van richting. Nadat dit gebeurt, zweven we allemaal rond op zoek naar redenen. Dat is vaak hoe relatieve waarde werkt.

Naarmate meer institutioneel kapitaal de cryptomarkt binnendringt, zoals het dit jaar zal zijn, zal relatieve waarde een belangrijke overweging worden. Die dag komt eraan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment