Wallstreet begint het nut van de blockchain eindelijk te begrijpen!

Grote financiële instellingen zijn volop bezig met het digitaliseren van aandelen, obligaties, valuta’s en grondstoffen en dit tegen een zeer hoog tempo. Deze trend is zeer positief om te volgen en dit verloopt sneller dan we oorspronkelijk hadden gedacht.

Het recentste datapunt dat deze stelling ondersteunt is de recente aankondiging van Franklin Templeton die een “money market fund” aanbiedt waarbij het aandeelhouderschap op een blockchain wordt bijgehouden. Hoewel dit geen volledig gedenkwaardig fonds is (meer daarover hieronder), is dit een belangrijke stap voorwaarts.

Hier is wat u moet weten:

  • Franklin Templeton is één van de grootste asset managers ter wereld met meer dan 700 miljard dollar aan assets under management.
  • Het fonds, genaamd Franklin Blockchain Enabled U.S. Government Money Fund, is een traditioneel overheids money market fund dat “ten minste 99,5% van zijn totale vermogen investeert in staatsobligaties, contant geld en repo-overeenkomsten die volledig worden gewaarborgd door staatsobligaties of cash”.
  • De participatie in de aandelen van het fonds zal in twee afzonderlijke locaties worden geregistreerd, waaronder “book-entry form” (traditionele methode) en op het Stellar-netwerk (blockchain methode).
  • Hoewel de administratie- en afhandelingsmethode op korte termijn een weerspiegeling is van een traditioneel fonds, benadrukt het protocol dat de administratie in de toekomst voor 100% op het Stellar-netwerk zal gebeuren en dat het in de toekomst eveneens mogelijk zal worden om peer-to-peer-transacties van aandelen te doen.

Dit is een behoorlijk grote deal en een indrukwekkende stap van Franklin Templeton. De asset manager lijkt (1) de voordelen van blockchaintechnologie voor financiële assets te begrijpen, (2) te beseffen dat de adoptie van deze technologie onvermijdelijk is,, (3) de wens te hebben om een leider te zijn in de transitie, en (4) vooruitstrevend genoeg te zijn om deze technologie op te nemen in het bestaande regelgevende kader.

De genuanceerde benadering om een dual-systeem te creëren, een traditioneel en een op blockchain gebaseerd systeem, is uniek en verstandig. Dit stelt Franklin Templeton in staat om “het te proberen voordat je het koopt” en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de uiteindelijke afsluiting van hun werk succesvol is. Hoewel wij geen inzicht hebben in hun gesprekken of denkprocessen, vergelijken we dit met het onderdompelen van je teen in een zwembad, in plaats van eerst met je hoofd in het diepe te springen. Langzaam maar zeker begint Wall Street te begrijpen wat er mogelijk is. Ze beseffen dat ze zichzelf moeten “verstoren” voordat iemand anders dat doet.

Ik zet verstoring in de citaten omdat het niet echt een echte verstoring is. Dit is geen revolutie. Het is meer een evolutie. Een evolutie van de technologie in het bijzonder. De troeven zijn hetzelfde, de asset managers zijn dezelfde,  maar de onderliggende technologie verbetert. Net zoals er waardecreatie en -vastlegging was bij de overgang van het financiële systeem van fysieke assets naar elektronische CUSIP’s, zal er een aanzienlijke waardecreatie en -vastlegging zijn bij de overgang van de elektronische CUSIP’s naar die van gedigitaliseerde assets.

Dat is de opportuniteit die Franklin Templeton op dit moment voor zich ziet liggen. Het is bemoedigend dat ze van de gelegenheid gebruik maken om hun collega’s te snel af te zijn. Of ze hier nu succesvol in zullen zijn of niet, de investeringsthesis van het digitaliseren van alle aandelen, obligaties, valuta en goederen blijft in ons hoofd hangen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment