WanChain

We leven in een tijd van grote digitale transformatie, een tijd waarin digitale activa in een ongekend tempo het financiële ecosysteem binnendringen. Nu digitale middelen steeds meer ingang vinden, zien we een waardestijging van deze middelen. Dit vereist het bestaan van een “digitale brug” om waarde over te dragen, in de vorm van digitale valuta’s en/of activa, tussen verschillende blockchains. Deze brug is nu net wat WanChain aan het uitbouwen is.

Concept

Wanchain heeft als visie de wederopbouw van de financiële dienstverlening. Het is een wereldwijd financieel platform dat waarde verbindt en uitwisselt tussen verschillende blockchains. Eenvoudig gezegd is Wanchain een ‘decentrale’ versie van traditionele banken in het huidige en toekomstige financiële landschap.

Dit willen ze bereiken door het creëren van een nieuwe financiële markt voor digitale activa door cross-chain-transfers tussen verschillende blockchains te implementeren. Met het aantal verschillende munten, tokens en blockchains dat zich op dit moment in het ecosysteem bevinden, is er op dit moment geen efficiënte, gedecentraliseerde manier om waarde tussen hen uit te wisselen. Als onafhankelijke blockchain verbindt Wanchain de rekeningen van onafhankelijke chains om een kader te bieden voor de uitwisseling van deze activa.

Het platform is echter niet alleen voor valutatransfers. Via onder andere smart contracts, privacybeschermingsprotocollen en de native Wancoin (WAN) token kunt u met Wanchain een groot aantal financiële applicaties bouwen.

Ondanks dat WanChain een fork is van Ethereum is het niet onbelangrijk te vermelden dat de WanCoin geen ERC20 token is! WanChain is dus een volledig aparte blockchain, die los van alle andere staat.

Technologie

Cross-Chain Asset Transfer: Overdracht van activa zou mogelijk zijn tussen grote blockchains, zoals Bitcoin en Ethereum, en tussen consortium blockchains die zijn ontwikkeld op basis van het Wanchain-protocol. Ontwikkelaars uit de gemeenschap kunnen onafhankelijke diensten creëren. Elke keten – particulier, openbaar of een consortium – kan integreren met Wanchain om verbindingen tussen verschillende ledgers tot stand te brengen en tegen lage kosten inter-ledger activa over te dragen. Het protocol zorgt ook voor stabiliteit en veiligheid van alle cross-chain transacties.

Bescherming van de privacy van transacties: Het Wanchain-protocol biedt de mogelijkheid om privétransacties uit te voeren, vergelijkbaar met die op privacymuntplatforms, op basis van eenmalige adressen en ringhandtekeningen. Dankzij Wanchain kunnen houders van digitale activa ook anoniem blijven over hun protocol.

Functionele Uitbreidbaarheid: Het Wanchain-protocol maakt krediet- en leenfaciliteiten voor verschillende digitale valuta’s mogelijk voor bedrijven en particulieren. Wanneer consortium blockchains eenmaal zijn geïntegreerd in het Wanchain-protocol, is het ook mogelijk om gloednieuwe digitale activa uit te geven en te verhandelen.

Complexe toepassingsondersteuning: Ontwikkelaars uit de Gemeenschap kunnen meer gecompliceerde toepassingen ontwikkelen op basis van smart contracts en universele protocollen. De intra-chain en cross-chain verbindingen bieden meer mogelijkheden voor verdere applicatieontwikkeling.

Gebruik

Naast elk project is het natuurlijk belangrijk dat de coin in kwestie een nut heeft binnenin het concept. Daar WanChain wil werken met transacties tussen verschillende blockchains, is het ook logisch dat de Wancoin gebruikt wordt als utility token. Deze heeft op dit moment dus slechts twee functies:

  • Het funden van transacties door een bepaalde hoeveelheid WAN mee te sturen als gas.
  • WAN-beveiligingsstortingen moeten betaald worden aan de cross-chain verificatieknooppunten bij het maken van transacties.

Roadmap

Beschikbaarheid en prijs

Wancoin (WAN) is de inheemse munteenheid van Wanchain. Doordat het project veel hype met zich mee had de afgelopen maanden, werd het project ook vaak gedoopt tot “WhenChain”, onder het jargon dat de volgelingen van het project hun token op een exchange wilden zien. Hun verwachtingen werden enkele weken geleden dan ook meer dan ingelost, wanneer WAN gelist werd op niemand minder dan Binance. Deze heeft drie standaard trading paren (WAN/BTC, WAN/ETH, WAN/BNB), wat ook de enige beschikbare zijn op dit moment.

Het team verkocht 107,1 miljoen tokens tijdens hun ICO om iets meer dan 120.000 ETH op te halen. Deze tokens maken 51% van de voorraad uit. Het team is van plan om de ICO-fondsen op de volgende manier te gebruiken:

  • 60% onderzoek en ontwikkeling
  • 10% gemeenschapsontwikkeling
  • 10% marketing
  • 10% infrastructuur
  • 10% dagelijkse activiteiten

De extreem grote publieke belangstelling voor het hele project, sinds hun ICO in oktober 2017, weerspiegelt het vertrouwen van investeerders in het project. De openbare token verkoop op 4 oktober 2017 was namelijk één van de snelst uitverkochte ICO’s in de geschiedenis. De verkoop was volledig uitverkocht in minder dan een minuut. Verscheidene investeerders konden niet bijdragen tot de tokenverkoop ondanks het verzenden van hun transacties binnen de eerste minuut. De vraag was enorm, ondanks het feit dat China, de VS en Zuid-Korea niet aan de ICO mochten deelnemen.

Andere aspecten

De associatie van WanChain met Factom geeft een diep gevoel van vertrouwen in wat WanChain de komende jaren kan bereiken. Ze werden al snel voorgesteld door het Chinese bedrijf Wanglu Tech, opgericht door Jack Lu, die ook mede-oprichter en CTO van Factom was: een technologiebedrijf dat manieren heeft ontwikkeld om de blockchain te gebruiken om records en identiteiten beter te beveiligen. Factom is een hooggewardeerd bedrijf, die vele partnerschappen heeft met verscheidene bedrijven, zoals onder andere Smartrac, Technologie van de Rongdu, iSoftStone, en Netki, en blockchain firma’s zoals ShapeShift, Tether, en Synero.

WanChain = Ethereum + Ripple + Monero + Chainlink, in sommige opzichten. In de eerste plaats is WanChain een hardfork van Ethereum, maar het is Proof-Of-Stake (PoS), waardoor het beter schaalt. Ten tweede wordt de hele chain gewoonlijk aangeduid als de “Chinese Ripple”. Het is echter veel meer gedecentraliseerd dan Ripple en geeft echt weer hoe een ‘gedistribueerde’ super financiële markt eruit zou moeten zien. Ten derde, heeft Wanchain Monero-achtige privacy functies waarmee het genereren van nieuwe eenmalige adressen voor elke transactie, met ring handtekeningen, het anoniem houden van transacties, en digitale asset houders. Tot slot gebruikt WanChain, net zoals Chainlink, blockchain middleware om smart contracts op verschillende netwerken verbinding te laten maken met kritische externe resources en datafeeds. Zo verbindt het WanChain-protocol blockchain netwerken naadloos met elkaar en legt het cross-chain en intra-chain transacties vast.

In november 2017 trad WanChain formeel toe tot de Blockchain Interoperability Alliance (IOA) met ICON en Aion, met als gemeenschappelijk doel de interconnectiviteit tussen de geïsoleerde BlockChain-netwerken te bevorderen door middel van gezamenlijk onderzoek en samenwerking. ICON is een onderling verbonden blockchain netwerk dat onafhankelijke blockchains verbindt zonder extra intermediairs. Aion wil het gemeenschappelijke protocol worden dat gebruikt wordt voor deze blockchains, waardoor efficiëntere en gedecentraliseerde systemen gebouwd kunnen worden. Dit partnerschap is monumentaal, en betekent dat WanChain in staat zou zijn om synergieën buiten zijn ecosysteem te benutten om zijn doelstellingen wereldwijd te bereiken.

Team

Een van de belangrijkste redenen waarom WanChain zo populair is bij investeerders is hun superstar team. Het is enorm divers, waardoor ze bijna elk aspect van hun organisatie dekken. Daarbij komend is er bij delen van het team heel specifieke ervaring aanwezig, gaande van internationale bedrijfskennis tot heel capabele doctoraatsstudenten. Het team bestaat momenteel uit een 23 (!!) personen, die ondersteund worden door 11 adviseurs. Deze adviseurs zijn ons minder bekend, maar in Azië zijn dit top namen in de financiële wereld. De hoeveelheid woorden die nodig is om recht te doen aan de breedte en diepte van ervaring en competentie van Wanchain’s team zou dit artikel veel te lang maken, maar het feit blijft dat zo’n sterk team zelden wordt gevonden in wereldwijde blockchain projecten.

TradeView

Score

Conclusie

Wanchain is een zeer ambitieus en potentieel ontwrichtend project, met als doel een super financiële markt van de wereld te worden. Het project heeft een aantal van de slimste geesten in de business die werken aan dit project. Wanchain lost een reëel probleem op en heeft een enorm vitale use-case.

Laten we ons eens wagen aan een mogelijks scenario. Het marktkapitalisatieplafond bij ICO was ongeveer $36 miljoen, met een prijs van $0,34/WAN. De marktkapitalisatie van Ripple, vanaf dit schrijven, is ongeveer $20 miljard. Als WanChain erin slaagt om 10 % van Ripple’s marktkapitalisatie, d.w.z. 2 miljard dollar, te veroveren met een circulerend aanbod van 107 miljoen munten, zou dit een prijs van ongeveer 18,7 dollar betekenen, d.w.z. een stijging (55x) van ongeveer 5500% ten opzichte van de ICO-prijs in USD.

Links

Website | Blog | Whitepaper | | |

What's your reaction?

Leave a comment