Wat is Crypto.Com en is zijn enorme prijsstijging normaal?

Crypto.com Chain arriveerde deze week uit het niets met een moonshot van 529%, door deze monsterwinsten steeg het CRO-token tot in de top twintig op coinmarketcap.

Dus wat is Crypto.com Chain? Is het gewoon een andere gelukkige achterblijver die met zijn hoofd boven water komt tijdens dit tumultueuze hoogseizoen? Of is de groei van CRO substantiëler?

Wat is de Crypto.Com Chain (CRO)?

Volgens de website van het project is het de bedoeling dat Crypto.com Chain de wereldwijde groei van de adoptie in cryptocurrencies versnelt. Dit doen ze door het introduceren van crypto geladen betaalkaarten met incentives voor zowel de klant als de verkoper.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving, bekijk de drie verschillende whitepapers van het project (in totaal 65 pagina’s documentatie), maar het gaat in principe als volgt: consumenten betalen minder bij het gebruik van hun CRO-betaalkaarten, terwijl verkopers profiteren van een nul-vergoedingstransacties als ze zelf CRO-betalingen accepteren.

Nu vraagt u zich misschien af waarom er twee verschillende projecten (Crypto.com & Crypto.com Chain) op de voorpagina van CoinMarketCap staan. Dit komt omdat Crypto.com Chain (CRO) en Crypto.com (MCO), tweeledig zijn van hetzelfde project.

Wat is Crypto.com (MCO)?

Crypto.com (MCO) heette vroeger Monaco (MCO), en de naam van het project veranderde uiteindelijk in 2018 van Monaco naar Crypto.com Chain.

Het kan al dan niet iets te maken hebben gehad met de oprichters die hun tracks hebben verdoezeld nadat men had ontdekt dat ze eerder betrokken waren bij een bedrijf genaamd Ensogo, dat in 2016 werd opgedoekt door de Australian Securities Exchange (ASX). Er volgde een fraudeonderzoek waarna de CEO en oprichters al snel naar huis gingen. De Facebook-slachtoffers-pagina van de scam is nog steeds live.

Nog geen jaar later verscheen Crypto.com, en sindsdien is het project op weg naar hogere posities. De actuele eigenaars van de originele MCO tokens (Monaco) ontvangen maandelijks airdrops van CRO en dit op basis van het aantal MCO’s dat ze hebben ingezet. Mobiele apps zijn beschikbaar in Google Play en Android app stores. Gebruikers kunnen hun MCO tokens gebruiken om de met crypto gevulde bankkaarten te bestellen waar veel van de marketing van Crypto.com Chain op berust.

De prijsgrafiek van de Crypto.Com Chain (CRO/BTC)

De beginprijs van CRO zat vorige week rond de $0.019930 en is een zeer korte periode gestegen tot de waarde van $0.125383 – Dit komt overeen met een groei van 529%. Van de $37 miljoen dagelijkse omzet kwam meer dan 98% rechtstreeks van de CRO/BTC-pairs via Upbit en Bittrex (op zaterdag).

Een retractie van deze korte piekperiode leidde ertoe dat de prijs op het moment van schrijven terugviel tot $0,08 en dat geeft CRO nog steeds een marktkapitalisatie van $344 miljoen, die net buiten de top twintig van de cryptocurrencies is gerangschikt.

U heeft wellicht het cynisme in deze post gevoeld, en dat is iets wat we niet kunnen verbergen wanneer we veel van de 2000+ crypto-tokens in de wereld behandelen. We beschikken hier echter over geen enkele bevoegdheid en dringen er bij elke potentiële investeerder op aan om zelf diepgaand onderzoek te doen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment