Ethereum Classic (ETC) is de enige munt die sterk in de top-30 blijft terwijl de laatste 24 uur over het algemeen een daling te zien is.

ETC zag een prijsstijging van 6.6% vroeger op de dag, die binnen een paar uur van $16.77 naar $17.88 sprong. Er volgde onmiddellijk een plotselinge terugval die Ethereum Classic weer op het prijsniveau van $16,90 bracht, maar in de afgelopen twee uur heeft een nieuwe stijging het weer op $17,57 gebracht. Zelfs tegen de huidige prijs is ETC ten opzichte van het laagste punt van de afgelopen 24 uur met 4,7% gestegen en blijft het naar boven gaan, terwijl de andere munten dalen.

De wekelijkse charts van Ethereum Classic laten een consistente trapsgewijze koers zien. Aan het begin van de week was één coin 14,47 dollar waard, een enorme groei van 21% gedurende de afgelopen zeven dagen.

Coinbase Custodian service is geïmplementeerd

Bij het onderzoek van de maandelijkse ontwikkeling valt op dat Ethereum Classic momenteel nog op zijn prijs van de afgelopen maand zit. Dit is een prestatie die weinigen kunnen claimen na de uitgebreide dip van midden juni. De aankondiging van Coinbase dat Ethereum Classic aan hun lijst van compatibele coins zou worden toegevoegd, is een factor die zeker en vast daar aan bijgedragen heeft.

Nu Coinbase haar ‘Custodian service’ heeft geïntroduceerd, is die aankondiging werkelijkheid geworden, Dit is het handelsplatform voor het gebruik van de cryptovaluta voor financiële instellingen en hedgefondsen.

Dat betekent dat Ethereum Classic de afgelopen dagen aan veel nieuw geld zou zijn blootgesteld, wat de verdere groei ervan zou kunnen verklaren. De aard van de Custodian service op Coinbase betekent dat de gemiddelde crypto-liefhebber Ethereum Classic nog niet op de exchange kan kopen, waardoor het effect misschien nog niet zo sterk is als u zou verwachten.

De Hype neemt toe

De afgelopen week was er online een duidelijke stijging waar te nemen van het aantal ETC-artikelen. De positieve prestaties van ETC in juni leidden tot veel gespeculeer over een mogelijke bullrun, waarvan velen drievoudige cijfers voorspelden voor ETC.

Een 3-cijferige waarde is op dit moment misschien nog ver weg, maar het feit dat ETC vandaag en gisteren het meeste heeft weten te ontduiken, moet erop wijzen dat er iets goed gaat gebeuren.

Sceptici hebben echter nog steeds iets om aan vast te houden, want een snelle blik op ETC’s huidige ‘exchange numbers’ laat zien dat 40% van zijn transacties tegen USDT (Tether) zijn gericht, verspreid over verschillende exchanges. Er zijn in het verleden bij Tether aanklachten ingediend en velen kijken argwanend naar de acties van Tether.

Op dit moment profiteert Ethereum Classic echter van die associatie.

 

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !