Wat is de grootste oorzaak van de marktcrash?

Er zijn momenteel veel zwakke handen in de markt. We zitten onder de prijswaarde van $ 10.000 per BTC en de globale marktkapitalisatie is tegenover begin december met ongeveer $430,000,000,000 gezakt. Veel mensen spelen met fiat op korte termijn. Bijkomende redenen zijn dat de SEC exchange ico-registraties heeft aangekondigd en Japan is begonnen met het opschorten van exchange-activiteiten om wettelijke redenen. Beiden zullen zorgen dat de “weak hands” zullen verkopen of beter gezegd dumpen, waardoor er een sneeuwbaleffect is ontstaan. De grondbeginselen van elke coin die jij en trade.be leuk vind, zijn echter niet veranderd. In de afgelopen twee weken is Ripple met meer goed nieuws gekomen en we hebben alleen negatieve prestaties gezien. Dit is een wachtspel. Wij noemen dit solden en we kopen bij voor lage prijzen in dit soort situaties. Wat maakt het uit wat er in maart gebeurt? Je houdt het hoe dan ook tot december. Onze theorie achter deze volatiliteit is onvoldoende kennis van mensen in de crypto-space.

Wat is MtGox

Mt. Gox was een Bitcoin-exchange in Shibuya, Tokio, Japan. Gelanceerd in juli 2010, tegen 2013 en in 2014, behandelde het meer dan 70% van alle BTC-transacties wereldwijd.

In februari 2014, Mt. Gox stopte de handel, sloot zijn website en tradeservice en diende een faillissementsbescherming in bij schuldeisers. In april 2014 begon het bedrijf met liquidatieprocedures.

Mt. Gox kondigde aan dat ongeveer 850k bitcoins van klanten en het bedrijf werden vermist en waarschijnlijk werden gestolen, een bedrag dat op dat moment op meer dan $ 450 miljoen werd geschat. Rond 200k werden sindsdien teruggevonden.

De beheerders van MountGox begonnen die 200k BTC te verkopen om de gebruikers te betalen voor de gestolen Bitcoins in fiat.

MtGox verkoopt Bitcoin

De verkoop van de Bitcoin vond plaats van december tot februari. Een totaal van meer dan 35K Bitcoin werd verkocht, dit klinkt niet veel, maar door plotse stijging van de coin kan deze de markt gemakkelijk doen crashen vanwege de lage marktcap. In principe een sneeuwbaleffect.

De belangrijkste verkoop was 2K, 6K, 8K (tweemaal) en 16K Bitcoins. Een verkoop van 8K BTC zou bijvoorbeeld de prijs van BTC op Bitfinex terugbrengen van 10K naar 7K. Dan hou je nog geen rekening met een plotselinge panic sell die gebeurd door andere gebruikers met als gevolg een marktcrash.

De markten voor cryptocurrency zijn erg kwetsbaar en eventuele plotselinge transacties met grote volumes zullen een aanzienlijk effect hebben op de markt.

Andere redenen

Zoals we allemaal al wel weten groeit Bitcoin in kleine bubbels die af en toe springen. In december was dit niet anders, wat zich uitte in een gekke bullrun die de angst voor het springen van de bubbel verhoogde. De verkoop van MtGox gaf in feite een indicatie aan veel beleggers dat de zeepbel barstte en de panicsell begon.

Toen de eerste crashes van start gingen, begonnen mensen te geloven dat de bearmarkt was begonnen. Elke verdere verkoop van MtGox maakte deze theorie geloofwaardiger. Elke keer dat er een hint van goed nieuws was, betekende de enorme verkoop van BTC dat er niet genoeg kopers en te veel verkopers waren die de prijs verder omlaag brachten.

Andere FUD hielp ook niet:

  • Korea / China verbiedt, Bitgrail NANO hack,
  • Coincheck NEM-hack, Coinbase-bug, Bitconnect-scam,
  • Twitter-oplichters met fake accounts
  • Fake news in verband met Binance “Hack”

Wordt het erger?

De chart gemaakt door riverflop

Volgens berekeningen is MtGox aan de schuldeisers ongeveer $ 391 miljoen verschuldigd en is de totale waarde van de verkochte Bitcoins rond de $ 405 miljoen. Dat zou kunnen betekenen dat ze genoeg BTC hebben verkocht om de schuld aan schuldeisers te betalen en dat het niet meer nodig is om nog bitcoins te verkopen. (ze hebben al een maand niets meer verkocht).

Ze hebben nog steeds 166k BTC in hun bezit, wat de markt zou kunnen vernietigen als ze aanzienlijke hoeveelheden verkopen, maar ze hoeven niet te verkopen dus geen idee wat er met deze Bitcoins zal gebeuren.

De hele situatie is een beetje angstaanjagend omdat het laat zien hoe 1 whale de prijs kan doen dalen, maar niet veel mensen kunnen het zich veroorloven om 80 miljoen in BTC te verkopen, dus wij blijven optimistisch hierin.

Conclusie

De ware weldoener van de hele Mt. De Gox-sage is misschien Mark Karpeles. 88% eigenaar van Mt. Gox, de verkoop van de bitcoins zou meer dan genoeg zijn om alle schuldeisers en beleggers tegen de actuele prijzen terug te betalen en hij zou voor zichzelf dan nog een substantieel bedrag overhouden.

De SEC is net begonnen met het opvolgen en de waakhonden van de overheid zijn niet uitgerust om het diepe technologische gedrag te verwerken dat plaatsvindt op gedecentraliseerde exchanges. ICO-regulering is het gemakkelijke gedeelte. Ze kunnen een website vinden en afsluiten. Maar als het grootste deel van het volume van coins afkomstig is van exchanges met niet-gereguleerde eigenaars, is er geen voorspelling wat er kan gebeuren. Dit is een product van decentralisatie. Er zal een volledig vrije markt komen die de middelen heeft om anderen schade te berokkenen. We hebben het gezien met Mt. Gox, Coincheck / NEM, talloze ICO’s, en de lijst zal alleen maar doorgaan. Dit is de eerste keer dat er een echt vrije markt zal komen voor het hele internet. Wij denken dat er niet veel mensen iets kunnen afdwingen als het gaat om de wetgeving.

Wij raden iedereen aan om een Ledger / Trezor te kopen en offline te gaan.  Mt. Gox zal geen geïsoleerd probleem zijn en er zijn genoeg oplichtingen die we allemaal na verloop van tijd zullen ontdekken. Aan oplossingen zoals Plasma, die het mogelijk zou maken om een claim in te dienen bij een ongeauthoriseerde transactie, wordt nog volop theoretisch gewerkt. Een offline hardware wallet is dus een goede oplossing, dus gebruik hem alsjeblieft.

 

What's your reaction?

Leave a comment