Wat is een Masternode?

Over het algemeen zijn er in de crypto slechts twee manieren om te investeren en dat is long-term holdings ofwel daytrading. Dit zijn de methoden die het vaakst worden besproken, maar er zijn nog vele andere manieren. U kunt minen, investeren in crypto bedrijven of u kunt zelfs werken als ontwikkelaar in het bouwen van oplossingen met behulp van blockchain technologie.

De methode waarover we het vandaag gaan hebben is het gebruik van een masternode. Dit is de dichtstbijzijnde methode om een dividend aandeel te kopen en het rendement te innen en veel crypto-enthousiastelingen vinden het ongelofelijk nuttig.

Uiteenzetting van een Masternodes

Om te beginnen een analogie, een masternode is een proof-of-stake als miner is het een proof-of-work. In plaats van complexe mathematische problemen op te lossen om cryptocurrency te ontvangen, biedt een masternode u de mogelijkheid om een grote hoeveelheid cryptocurrency te staken en vergoedingen te krijgen voor het bijwerken en het beheren van de blockchain van de betreffende coin.

Masternodes hebben over het algemeen een grote hoeveelheid cryptocurrency nodig om te staken.

Het mooie van masternodes is niet alleen dat u coins ontvangt in ruil voor het verwerken van transacties, maar dat uw coins ook in waarde stijgen. En om de deal nog meer te stimuleren, kunnen die coins onderdeel worden van je masternode en je een grotere hoeveelheid opleveren.

Hoe kan je een Masternode runnen

Nu je de basis kent van een masternode, is het tijd om na te denken over hoe je er één zou gaan runnen. Net als het beleggen in aandelen, zou u uw onderzoek moeten doen naar welke cryptocurrency de beste investering is van uw tijd en geld. Er zijn veel protocollen die masternodes accepteren, maar Dash is op dit moment de bekendste. De omvang van de risico’s en de opbrengsten die u nastreeft bepalen hierbij de uitkomst, maar doe vooral zelf uw onderzoek.

De belangrijkste dingen die je nodig hebt om een masternode op te zetten zijn

  • Een minimale hoeveelheid coins van die specifieke crypto. (Voor DASH hebt u bv. minimum 1000 DASH eenheden nodig en voor PIVX  heeft u minium 10.000 PIVX eenheden nodig) Dit minimumaantal varieert dus van crypto tot crypto.
  • Men heeft een VPS of server nodig om die wallet te hosten 24u op 24u.
  • Opslagruimte om de blockchain te beschermen.

Het gaat er nu om dat je weet hoe je de Linux command line moet gebruiken of het inhuren van een derde partij service om te helpen bij het opzetten van uw masternode. Dit is uw beslissing, maar het kost niet veel en u wilt niet het risico lopen dat u uw crypto verliest omdat u te veel vertrouwen had in uw technologische vaardigheden.

Om uw masternode draaiende te krijgen, koopt u de benodigde hoeveelheid coins om ermee te mogen starten, breng het over naar uw desktop wallet en download de blockchain. Nu bent u klaar om te beginnen, maar u moet de daadwerkelijke technologische stappen opzoeken van een betrouwbare bron.

Er zijn twee grote fouten die beginners maken. Ten eerste houden ze hun desktop wallet niet 24/7 open en draaiend en ten tweede vergeten ze om hun wallets te configureren waarmee ze hun beloningen kunnen staken. Beide fouten kosten na verloop van tijd rendement en het is het beste om ze vanaf het begin te vermijden.

Onderzoek van het risico en het rendement

Zoals bij elke investering wilt u het risico en de rentabiliteit onderzoeken om te weten te komen of het runnen van een masternode op een netwerk u bevalt. Het risico is duidelijk, u steekt een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency in uw gehoste wallet. Er is een klein risico dat de coins worden gestolen, maar uw grootste zorg is dat de coins in waarde dalen. Je zou dan een grote positie hebben in een dalende cryptovaluta en veel geld verliezen. Dash heeft een minimum van 1000 stuks, wat op dit moment neerkomt op ongeveer $260.000. Dat is een enorme investering en mag niet licht worden opgevat. Hier kan het argument worden aangevoerd om te investeren in voordeligere coins.

Rendementen zijn ook belangrijk en u moet het impliciete rendementspercentage berekenen door te kijken hoeveel coins u waarschijnlijk zult verdienen op de ingelegde hoeveelheid. U wilt hier zeker meer dan een paar procent van zien, want dit is een risicovol bezit en u moet compensatie krijgen voor het nemen van het risico.

Het rendement is afhankelijk van een paar factoren:
  • Welke coin u kiest.
  • Hoe die coin masternodes bevordert.
  • Hoeveel de door u gekozen coin de komende jaren in waarde zal stijgen.

Er is dus niet één universeel antwoord, aangezien elk project anders zal werken. Sommige zullen winstgevender zijn dan andere. Maar met betrekking tot het derde punt hierboven zal iedereen die masternodes draait mooi zitten als de gehele crypto-markt gelijkmatig blijft stijgen.

Als alle coins over tien jaar beduidend meer waard zijn dan nu, dan zal het draaien van masternodes uiteindelijk erg winstgevend zijn voor iedereen die de stap heeft gemaakt, ongeacht welke crypto je koos. Hoewel er, zoals altijd, niets gegarandeerd is in het leven, heeft de crypto-economie vanuit dit punt een enorm potentieel om grenzen te verleggen en verder uit te groeien naar iets groots.

Tot slot, om uw risico te beoordelen, bekijk de GitHub gemeenschap en sociale media rond de specifiek coins en kijk of het relatief positief is of niet. Het laatste wat je wilt is een zinkend schip kopen.

Een masternode is een soort van next-level holding. Je moet een groot bedrag “hodl”, maar daarbij volgens het gespecialiseerde proces, je zult verdienen uit constante block reward uitbetalingen. Bekijk de coins, prijzen en inkomsten van Masternodes op de website Masternodes Pro.

 

What's your reaction?

Leave a comment