Wat is er met Ethereum aan de hand?

Ethereum's neerwaartse spiraal zet door

De Nr 2  van de crypto wereld daalde donderdag 29 maart naar een dieptepunt van $ 380 en is op dit moment nauwelijks hersteld. De prijzen zijn de afgelopen 24 uur met meer dan 6% gedaald, waarbij het totale handelsvolume op de belangrijkste exchanges minder dan $ 2 miljard verloor.

ETH / USD heeft de hele week te kampen met oversold niveaus, maar dit heeft niet geleid tot een rally. Met uitzondering van een paar kleine bounces, is de digitale valuta deze week in een neerwaartse spiraal geraakt.

Ether is dit kwartaal met 50% gedaald, waarbij het grootste deel van de verliezen geconcentreerd in de afgelopen zes weken. Zijn akelige prestaties zijn bijna uniek; de cryptocurrency markt is over het algemeen year-to-date meer dan 50% gedaald, inclusief een nieuw dieptepunt van vier maanden op donderdag. Op dit moment bedraagt de totale crypto-marktkapitalisatie rond $ 253 miljard, volgens gegevensprovider CoinMarketCap.

Ethereum chart

ICO-markt verzwakt in maart

Hoewel de ICO-markt in het algemeen een hoge vlucht heeft genomen en indrukwekkende cijfers heeft geregistreerd, zijn er een groot aantal projecten die er niet in zijn geslaagd om een ​​vooropgesteld doel te bereiken, en daarom kan het als niet succesvol worden beschouwd. Inamedinova identificeert kennis en communicatie als de belangrijkste factoren die bepalen hoe succesvol een project kan zijn.

“Inamedinova”:

“Een succesvolle ICO vereist absoluut een team met een uitstekende kennis van zaken en technologie. Aan de andere kant is communicatie nog steeds een beetje ondergewaardeerd, maar het is net zo belangrijk als het begrip van bepaalde industrieën. Een goede communicatiestrategie helpt altijd bij het weergeven van de beste functies van het project en bij het aantrekken van meer mensen door middel van creatieve campagnes. Ook de manier waarop teamleden met beleggers communiceren, kan veel vertellen over de betrouwbaarheid van een ICO. De niet-succesvollen zijn doorgaans vaag en zelfs onbeleefd, wat duidelijk wijst op een vrij gebrekkige strategie. “

De afkoelende ICO markt is niet als enigste verantwoordelijk voor de nieuwste dip van ether maar kan wel bijdragende factor zijn geweest. De opgehaalde fondsen door het aanbod van het aantal coins daalden deze maand naar $ 557 miljoen, minder dan de helft van de $ 1,2 miljard die in februari werd gegenereerd.

ICO’s komen in 2017 in de financiële scene, waarbij de overgrote meerderheid van de token-projecten de populaire ERC-20 en ERC-23 protocollen gebruiken. Volgens een schatting genereerden ICO’s vorig jaar meer dan $6 miljard aan financiering, waarmee het startkapitaal voor risicokapitaal werd overschreden. De markt breidde zijn record-tempo in januari uit, met meer dan $ 1,4 miljard dat er werd opgehaald.

1st kwartaal overzicht van 2018

Op dit punt rijst de vraag welke criteria worden toegepast bij het bepalen van het succes van een ICO. Het is gebruikelijk om een ​​ICO tegenwoordig als succesvol te classificeren afhankelijk van het bedrag dat wordt opgehaald tijdens het crowdfundingproces in vergelijking met het gebruik van traditionele fondsenwervingsmethoden. Er wordt echter gekeken naar hun eigen definitie van succes, die meestal bepaald word door de hard-cap. Om te voorkomen dat ze als een mislukking worden gezien, begonnen bedrijven opzettelijk lagere doelen te stellen. Daarom legt Gaurav uit hoe je moet beslissen wat een succesvolle ICO is. We moeten ook kijken wat er na een jaar of meer gebeurd met het bedrijf.

“Bijna de helft van de ICO’s van 2017 is al verdwenen, sommigen zijn niet genoeg grootgebracht of zijn direct weggelopen, maar de meerderheid is bij noorderzon verdwenen, en een andere groep is gestopt met communiceren en heeft een verwaarloosbare community-omvang en dus een waarschijnlijke kans om te mislukken. Dit komt neer op ongeveer 60% van de ICO’s die eigenlijk al als een mislukking moeten worden gezien “, zegt Gaurav.

ICO markt is vermoeid

De sterke vertraging van de afgelopen maand is deels een symptoom van “ICO-vermoeidheid”, waarbij beleggers klagen over haastige projecten en een gebrek aan richting van emittenten. De geldklem heeft de aandacht getrokken van beveiligingsinstanties in de Verenigde Staten, waarbij de SEC graag meer tijd en middelen besteedt aan onderzoek van de markt.

De belangrijkste toezichthouder voor effecten in Washington heeft imago-emittenten herhaaldelijk herinnerd aan hun verplichtingen om de federale effectenwetgeving te handhaven. Deze waarschuwing strekte zich onlangs uit tot crypto exchanges die handelen in zogenaamde beveiligingstokens.

Om te voorkomen dat de SEC het een ‘security token’ noemt, hebben veel ICO-projecten de Amerikaanse markt volledig verlaten. De Verenigde Staten en China staan als twee rechtsgebieden bij Token-projecten routinematig op een lijst van landen die zijn uitgesloten aan deelname.

Ondanks de recordgroei hebben veel start-ups moeite om hun financieringsdoelen te halen. Dit weerspiegelt zowel grotere beleggerscontroles als informatie-overload, aangezien honderden projecten elke maand de markten overspoelen. De meest recente gegevens wijzen erop dat deze factoren eindelijk op de ICO-markt zijn terechtgekomen.

 

 

    Als je vragen hebt over dit artikel stel ze dan gerust op onze trade blog en wij geven u hierop een antwoord.

What's your reaction?

Leave a comment