Wat is nu de echte oorzaak geweest van de recente stijging?

Na de enorme piek van Bitcoin, die op 2 april veroorzaakt werd door een mysterieuze investeerder, zijn de schommelingen en de volumes terug afgenomen en lijken deze terug te keren naar het niveau van voor april. Zoals we al eerder zeiden, is dit soort stabilisatie op dit moment vrij positief.

Daarom is het nu een goed moment om eens goed te kijken naar de oorzaak van die enorme stijging.

In een interessant rapport van TradeBlock, is er een diepgaand onderzoek gebeurd naar de piek van 2 april en de orderboeken van de belangrijkste exchanges. Hier is één van de belangrijkste grafieken, waaruit blijkt dat de volumes het hoogst waren op Bitfinex, Coinbase Pro en Kraken.

Het rapport weerlegt de bewering dat de stijging veroorzaakt werd door een massaal order die gecoördineerd werd op Bitstamp, Kraken en Coinbase, en dat Bitstamp er niets mee te maken zou hebben.

Het is voor ons nog steeds van minder belang of het nu gaat om één koper of om het feit op welke exchanges de orders geplaatst werden. Wat ons meer interesseert, is hoeveel mensen erbij betrokken waren om de markt te verplaatsen. Bovendien, ondanks een goed inzichtelijk lezen, laat het rapport veel vragen onbeantwoord, omdat het alleen de exchanges uit de Verenigde Staten onderzoekt, maar zoals we eerder al opmerkten, is de 2 april piek duidelijk opgetreden tijdens de Aziatische tradingsessie.

Dus uit dit rapport worden we niet echt wijzer om uit te zoeken wat er nu precies gebeurd is. Wij blijven van mening dat dit een technische zet was die veroorzaakt werd door de psychologische doorbraak van de $4.200, ongeacht het aantal spelers dat erbij betrokken was.

Op 17 april kwam er nog een ander rapport uit dat zeer interessant is om door te nemen. Een rapport van Cryptocompare.com, dat de industrie maandelijks analyseert.

Figuur 6 toont de verdeling van het volume tussen “crypto-to-crypto” en “fiat-to-crypto” exchanges.

In maart nam het volume sterk toe van “crypto to crypto”-exchanges. Het tradingvolume van exchanges die alleen crypto pairs aanbieden, is met 70% gestegen (tot 267 miljard USD) sinds februari, terwijl het volume van de exchanges die fiat pairs aanbieden met 8% is gedaald tot 58 miljard USD.

Door deze toename van het crypto to crypto trading volume, vertegenwoordigde het 82% van het totale spotvolume in maart, vergeleken met de 71% van februari.

Wij vonden dit een interessant gegeven omdat maart een hoogtepunt was in het altcoin-seizoen. Maar toch, omdat ze op zoek waren naar een beter beeld van deze trend, zijn de mensen van cryptocompare zo vriendelijk geweest om de volgende grafiek toe te sturen, waaruit wij konden opmaken dat de cijfers sinds begin 2017 gelijklopend zijn.

Zoals het er nu uitziet, is de trend vrij duidelijk. De totale volumes groeien, maar het percentage van de volumes die van fiat naar crypto gaan, daalt doorheen de jaren.

Het zal interessant zijn om te zien de cijfers van april ons vertellen, aangezien dat ons een beetje meer inzicht kan geven in de piek van april.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment