Wat je concreet moet weten over het PayPal verhaal!

Volgens Coindesk, zijn PayPal en Venmo van plan om de aankoop en verkoop van “crypto direct” in hun apps implementeren en dit binnen een zeer korte periode van drie maanden. Paypal zelf weigerde echter om commentaar te geven op de bekendmaking, maar we volgen het alvast van dichtbij op.

Blijkbaar zullen ze met meerdere exchanges gaan werken om liquiditeit te verkrijgen en hebben ze als gekken blockchain-ingenieurs in Singapore en San Francisco ingehuurd.  Het is onduidelijk welke cryptocurrencies naast BTC in de app zullen worden aangeboden of dat er voor elk van hen een wallet-functie zal zijn.

Een winstkans

Square rapporteerde in het eerste kwartaal van 2020 zo’n $306 miljoen aan inkomsten uit Bitcoin-aankopen en maakte hierdoor $7 miljoen winst. Dit is ongeveer 22% van Square’s totale winst.

De CEO van Paypal verklaarde in het vierde kwartaal van 2019 dat Paypal in 2020 op zoek zou gaan naar manieren om Venmo te monetariseren. Het is nog niet duidelijk of deze aankondiging betekent dat Paypal een handelaarsplatform zal aanbieden om op die manier crypto te aanvaarden als betaling voor producten en diensten. Hoewel dit een logische stap lijkt, kan het moeilijk zijn om dit te monetariseren. Het hele punt van crypto-acceptatie is het vermijden van een derde partij. Dus Paypal toevoegen aan de transactie is in principe niet nodig, tenzij Paypal een serieuze waarde kan bieden om de verwerking soepeler te laten verlopen voor gebruikers en handelaars.

Paypal Gebruikersbasis

Paypal heeft wereldwijd zo’n 325 miljoen gebruikers en Venmo heeft ongeveer 40 miljoen gebruikers. De gemiddelde Paypal gebruiker heeft ongeveer 485 dollar op zijn account staan ( uitgaand op een studie van 2018). De gemiddelde Venmo Transactie is $60 op basis van gegevens uit 2015. Paypal verwerkte in het eerste kwartaal van 2020 een totale waarde van $190,57 miljard.

Nu, wat betekent dit alles?

Hoewel dit een interessante ontwikkeling is, zijn er nog veel onbekenden. Zonder een officiële verklaring van Paypal is het te vroeg om voorspellingen te doen of te juichen. Dit weerhoudt speculanten er natuurlijk niet van om te speculeren, want BTC zit hierdoor wel terug in een bullish momentum en dit wordt ook weerspiegeld in de prijsactie.

Er is een overvloed van virale tweets geweest over hoe bullish dit is voor Bitcoin en crypto, zelfs zonder een bevestiging van Paypal. Mensen steunen hun vooroordelen te snel en proberen hun investeringen hiermee op te pompen.

Laten we niet vergeten dat Paypal vorig jaar de op Facebook gebaseerde Libra foundation heeft verlaten, terwijl Facebook met regelgevers en ontwikkelaars is blijven werken aan Libra project. Het zou anders wel eens interessant kunnen zijn wanneer Paypal zijn eigen cryptocurrency probeert  te ontwikkelen, om zo te kunnen concurreren met Libra en Bitcoin. Dit zou mogelijk een meer winstgevende crypto-gebaseerde business voor hen kunnen creëren.

Wat zal de uitkomst zijn? Niemand weet het. Laten we wachten tot Paypal zijn verhaal bevestigt en meer bekend maakt.

 

Wij houden jullie alvast op de hoogte!!

What's your reaction?

Leave a comment