Wat je moet weten over de Coinbase debit card!

Wat houdt de lancering in?

Coinbase heeft een introductie aangekondigd van Coinbase Card, een Visa debitkaart waarmee klanten crypto kunnen uitgeven in het dagelijkse leven.

Coinbase Card wordt aangedreven door het Coinbase cryptosaldo van klanten, waardoor ze de mogelijkheid hebben om in de winkel en online te betalen met behulp van verschillende cryptocurrencies. De crypto naar fiat conversie wordt gedaan op het moment van de transactie.

Coinbase Card zal onmiddellijk crypto omzetten in fiat valuta, zoals vb. EUR, die wordt gebruikt om de aankoop te voltooien. Dit betekent dat u crypto niet vooraf hoeft om te zetten zoals u dat met Wirex doet (en het zal werken zoals bij TenX het geval was).

Hoe zal het werken?

Om klanten te helpen bij het beheren van hun geldbesteding, heeft Coinbase ook de Coinbase Card app gelanceerd, die klanten in staat stelt om te kiezen welke van hun crypto-wallets zij willen gebruiken om hun uitgaven voor de Coinbase Card te bekostigen.

Coinbase Card ondersteunt alle Crypto assets die beschikbaar zijn om te kopen en verkopen op het Coinbase-platform, zodat gebruikers een ruime keuze hebben, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ethereum Classic.

De app biedt ook directe ontvangstbewijzen, transactieoverzichten, uitgavencategorieën en meer – zo’n beetje alles wat een online banking-app moet hebben.

Tarieven en limieten

  • Kosten voor de kaart: £ 4,95 (5,72 EUR)
  • Binnenlandse en internationale kosten voor geldopname: gratis tot £200 (231 EUR) (1% binnenlands en 2% internationaal).
  • Kosten voor binnenlandse aankopen: gratis
  • Intra-EEA aankooptransactiekosten: 0,2%
  • Kosten voor internationale aankooptransacties: 3%.
  • Crypto Vereffeningskosten: 2,49% van de transactie

Dit betekent dus dat wanneer je voor £100 (115 EUR) iets koopt in het binnenland, je in feite £102,49 (118,4 EUR) moet betalen. In het buitenland is dat nog meer.

Wat betreft de limieten is de dagelijkse bestedingslimiet £10k (11.555 EUR), de maandelijkse limiet is £20k (23.114 EUR) en de jaarlijkse limiet £50k (57.785 EUR).

Is de kaart goed en is het groot nieuws?

Jazeker. De kaart is groot nieuws en een goede stap in de juiste richting voor een grotere acceptatie – het kan ervoor zorgen dat crypto veel gemakkelijker te gebruiken is door een breder publiek, omdat Coinbase zo populair is.

De kosten zijn iets lager dan bij Wirex, omdat er een commissievergoeding voor crypto naar fiat in rekening wordt gebracht en er ook omdat er bij Wirex maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Wirex heeft ook een crypto cashback, zodat het systeem egaliseert. Dit soort kosten zijn normaal voor cryptocurrency kaarten. In tegenstelling tot Wirex (en de meeste huidige kaarten), converteert Coinbase Card in real time zodat je niet van tevoren hoeft om te zetten in de app, wat geweldig is.

De goedkoopste manier om crypto naar fiat geld te converteren is nog altijd via Coinbase Pro en vervolgens via SEPA naar uw bankrekening te sturen. (ongeveer 0,15%-0,25% kosten).

Voorlopig zal de kaart alleen beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, maar zal deze weldra uitgebreid worden naar andere EU-markten.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment