Wat je moet weten over de vorige bull-runs en aankomende markt trends.

Het is geen verrassing meer dat Bitcoin (BTC) het best presterende asset van 2019 is. De grootste cryptovaluta is dit jaar meer dan verdubbeld in waarde en genereert enorme rendementen die een afspiegeling is van de laatste grote bullmarkt. Maar volgens Max Keiser van het Keiser-rapport, is de denkbeeldige groei van Bitcoin nog maar net begonnen.

De generatie-investering

In een vrijdag-interview met CNBC Crypto Trader, adviseerde Keiser kijkers om “‘Satoshi’s te stacken” als nog nooit tevoren. De perma-bull heeft zijn koersdoel van $100.000 per Bitcoin nogmaals benadrukt en betoogd dat de toonaangevende digitale valuta beter zal presteren dan andere assets voor het komende decennium.

Naar de mening van Keiser, is het slechts een kwestie van tijd alvorens de zes-cijferige Bitcoin werkelijkheid wordt. Het tempo en de timing zijn op dit moment niet van belang.

Van CCN –

“De timing is immaterieel. Het zal nog steeds beter presteren dan elk ander asset dat je de komende vijf, tien, vijftien jaar kunt bedenken. Vergeet de timing. Timing is voor mensen die denken: ‘Ik ga wachten en het kopen tegen een betere prijs’. En dat is een slechte manier om crypto te benaderen. Stapel Satoshis!”

Hoe hoog kan de prijswaarde van Bitcoin gaan?

Keiser is niet de enige die een grote bullmarkt voor BTC voorspelt. Risicokapitaalfonds Heisenberg Capital heeft onlangs getweet dat het “het bitcoinmaximalisme verdubbelt” op weg naar het zes-cijferige prijsniveau.

En het is nog niet zo lang geleden dat de Chief Executive van Morgan Creek zei dat Bitcoin uiteindelijk $500.000 zal bereiken, vanwege het schaarse aanbod en de stijgende vraag.

Ook al gaan we ervan uit dat het traject van bitcoin zijn historische trend volgt, we kijken nog steeds naar een zes-cijferig prijsniveau voor de nabije toekomst. Om te begrijpen waarom, moeten we naar de belangrijkste cycli van Bitcoin kijken.

Tussen de toppen van de eerste cyclus (2011) en de tweede cyclus (2013) is Bitcoin met meer dan 3.600% gestegen. Tussen de toppen van de tweede cyclus en de derde cyclus (2017) steeg de prijs met ongeveer 1.600%. Als we uitgaan van een vergelijkbare “halving” in termen van procentuele groei, dan zullen we bij de volgende grote bull-run een stijging van ongeveer 800% zien.

Dit is 800% ten opzichte van het hoogste punt in december 2017. Hierdoor zou de prijs ongeveer 185.000 dollar bedragen. Deze zogenaamde realistische prijsprognose is onlangs gepresenteerd door YouTuber Sun Decreet.

Wat de timing betreft, zal de bovengenoemde cyclus waarschijnlijk een piek bereiken, ongeveer een jaar na de volgende halvering, die momenteel gepland is voor mei 2020. Het is algemeen geweten dat de vierjaarlijkse halvering van Bitcoin leidt tot grote rally’s één jaar van tevoren, wat in overeenstemming is met de groei van dit jaar tot nu toe.

De historische prestatie is voor de toekomst natuurlijk geen garantie voor verdere groei. Men kan stellen dat het “halving-event” in termen van de procentuele winst een vrij willekeurige manier is om toekomstige prestaties te meten. Er zijn geen fundamentele indicatoren die zeggen dat de volgende parabolische rally van Bitcoin ongeveer de helft zou moeten zijn van de voorgaande parabolische rally in termen van procentuele groei. Met andere woorden, het bovengenoemde scenario is zeker geen garantie.

Dit gezegd zijnde, moeten de “long-term holders” gestimuleerd worden door de recente ontwikkelingen in de crypto-wereld. Een aantal van die ontwikkelingen is beschreven in een recent Trade.be-artikel dat beschrijft waarom Bitcoin sterk toeneemt. In deze context is het niet onrealistisch om te geloven dat de volgende cyclus hogere pieken zal opleveren dan de vorige recordhoogte.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment