Wat je moeten weten over Gulden (NLG)!

Ondanks de wijdverspreide reputatie van Bitcoin, wordt het niet gebruikt door de “gewone man”. Er zijn veel cryptocurrencies opgedoken die dit willen aanpakken, maar Gulden doet dit op een unieke manier. In plaats van puur “technologisch” te zijn in hun innovaties, richten ze zich op Nederland en doen ze hun best om zich op enkel Nederland te blijven richten.

Hun concept

Gulden (NLG) is vernoemd naar de munt die in 2002 vervangen werd door de euro, de nederlandse munt “Gulden” stond bekend om zijn trots en vertrouwdheid met de inheemse bevolking van Nederland. Rijk Plasman is de oprichter van Gulden en het verschil tussen Gulden en andere cryptocurrencies wordt goed geïllustreerd door het feit dat hij in de eerste plaats een UX ontwerper is.

Gulden kan worden gezien als een poging om een antwoord te bieden op de dagelijkse betalingsproblemen waarmee we te maken hebben, in plaats van zich alleen te richten op de geeks die op zoek zijn naar een elegante, maar moeilijk toe te passen oplossing.

Er zijn verschillende belangrijke technologische verschillen tussen Gulden en Bitcoin (de coin is bedoeld als een innovatie). Op het fundamentele niveau zijn er twee grote verschillen. Ten eerste wordt de block reward nooit gehalveerd, wat de prikkels voor miners aanzienlijk verandert. Bovendien is het aanbod niet zo beperkt als dat van Bitcoin, want het doel is om de Nederlandse bevolking te dienen. De heer Plasman hoopt over een paar jaar de Gulden en de euro op één lijn te krijgen, wat met behulp van deze token kan.

Eén van de kernproblemen die Gulden oplost en die goed aansluit bij haar doelstelling om meer ‘voor de mensen’ te zijn, is haar verticale integratie. Bitcoin is meestal een programma waarbij andere bedrijven een wallet en trading oplossingen bovenop het protocol moesten bouwen, maar Gulden heeft dit alles verpakt in één oplossing. Er is een iOs en Android applicatie in omloop en de makers verklaren trots dat er “geen handleiding nodig is” om het te gebruiken.

Verticale integratie kan worden beschouwd als een plus- of minpunt. Hoewel het het gebruik van crypto-newbies vergemakkelijkt, beperkt het ook de innovatie en transparantie. Het zou echter een zeer nuttig aspect kunnen zijn bij de marketing voor de Nederlandse bevolking.

Nadenken over cryptocurrency op een geografisch niveau in plaats van te proberen een “nieuw wereldwijd betalingssysteem” te bouwen is een perverse vorm van innovatie in de blockchain ruimte. De meeste bedrijven streven naar een zo groot mogelijke schaalgrootte, terwijl Gulden zeer geografisch gericht is.

Gulden zijn unieke bestaan:

Tot nu toe hebben we gezien dat sommige landen (zoals Canada) het idee van een digitale munt hebben voorgesteld, maar die zou dan door de regering worden beheerd, en dat is in strijd met de politieke en ideologische redenen die sommige mensen hebben voor deze cryptocurrencies. Gulden is de eerste mainstream cryptocurrency die op deze manier doelgericht is, dus het zal interessant zijn om te zien wat er in de toekomst gebeurt.

Op dit moment staat NLG op de 215e plaats in termen van marktkapitalisatie en moet het op dit moment opvallen voor handelaren vanwege de correlatie met bepaalde valuta’s. Het zal dus interessant zijn om te zien wat er gebeurt. In de afgelopen maand heeft het bedrijf zelfs relatief veel gehandeld met USD, hoewel het ten opzichte van BTC in waarde is gestegen. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de use-case wordt gezien als een vervanging van Bitcoin in plaats van uitsluitend afhankelijk te zijn van Bitcoin.

Gulden is verhandelbaar op Bittrex en heeft de afgelopen maand een duidelijke opwaartse trend ten opzichte van Bitcoin laten zien. Het volume is relatief stabiel gebleven, maar indien het van de grond zou komen, zouden we Gulden kunnen zien stijgen. Zelfs met een mogelijke dip in de toekomst zou dit een goede aankoop kunnen zijn als hedge tegen Bitcoin.

Hoe kan je Gulden (NLG) nog aankopen?

Gulden Wallet

We raden aan om de officiële Gulden wallet te gebruiken, deze kun je downloaden op de Gulden-website en is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De Gulden mobiele wallet is beschikbaar voor android en IOS.

Hoe Koop je Gulden (NLG)?

  1. Om te beginnen heb je natuurlijk een NLG wallet nodig, download en installeer daarom de Gulden Wallet.
  2. Open je wallet en kopieer je publieke NLG adres.
  3. Als laatste ga je naar LiteBit.eu, kies je het aantal NLG, plak je publieke key bij het ontvangstadres, kies je betaalmethode (Ideal, Bancontact,…), klik volgende en betaal.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment