Wat je over Bakkt zou moeten weten!

Naarmate de belangstelling voor de wereldwijde cryptomarkt groeit, groeit ook de behoefte aan een veilige en efficiënte manier om digital assets te gebruiken. Dit artikel zal zich richten op het Bakkt-platform, dat institutionele klanten in staat zal stellen om verschillende activiteiten uit te voeren met digital assets en dit als onderdeel voor een naadloos wereldwijd netwerk te creëren.

Investeerders en team

Het brein achter Bakkt is niemand minder dan Jeff Sprecher, hoofd van Intercontinental Exchange (ICE), ’s werelds grootste beursoperator. De CEO van het project wordt de partner van Sprecher, Kelly Loeffler, hoofd van de afdeling voor digitale assets van ICE.

Achter de ontwikkeling van het project staat Intercontinental Exchange zelf. De exploitant van wereldwijde beurzen en data services. Bakkt zal samenwerken met deze giganten op het gebied van opkomende consumententoepassingen, zoals BCG, Starbucks, Microsoft. Het belangrijkste doel is om een toegankelijk ecosysteem te creëren dat de groeiende behoeften van de markt voor digital assets kan ondersteunen. Investeerders van Bakkt zijn onder andere Fortress Investment Group, Eagle Seven, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Pantera Capital, Protocol Ventures, Susquehanna International Group, LLP, evenals de Britse miljardair en hedge fund manager Alan Howard.

De core-business

Bakkt moet de institutionele markten integreren via een custodian services systeem met behulp van trade- en consumententoepassingen. De eerste fase van het project zal zich richten op trading en exchange transacties met Bitcoin en fiat valuta. Dat Bitcoin de voorkeur heeft gekregen, wordt gerechtvaardigd door het feit dat het nog steeds de hoogste liquiditeit heeft in de cryptomarkt.

Door consumenten- en institutionele toepassingen te combineren met een gereguleerde infrastructuur proberen de projectoprichters te zorgen voor transparantie en vertrouwen in de digital asset markten. Dit zal het project een sleutelrol geven bij het vergroten van de institutionele, trade- en consumentenparticipatie op het vlak van digitaal assets.

In het kader van de initiële aanbieding van Bakkt is ICE van plan om in het eerste kwartaal van 2019 non-digital Bitcoin futures met custodian services vrij te geven, onder voorbehoud van evaluatie en akkoord van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

In de toekomst zullen gereguleerde handelsplatformen nieuwe protocollen opstellen voor het beheer van specifieke beveiligingseisen en transacties met digitale activa. Daarnaast zal het clearinghouse een speciaal garantiefonds vormen, waarvan de financiering door Bakkt wordt geregeld.

Zoals eerder gemeld door ons, was Bakkt oorspronkelijk gepland om medio december van start te gaan. De datum is sindsdien verschoven naar 24 januari, maar ook dit kan enige vertraging oplopen.

De grootste voordelen van het BAKKT platform

Dit project wordt beschouwd als een project dat in staat is om een wereldwijde revolutie te ontketenen op het gebied van de digital assets en cryptotechnologieën. Dit wordt mogelijk gemaakt door de sterke ondersteuning van de hierboven vermelde technologische en financiële reuzen.

De belangrijkste sterke punten van het project worden hieronder beschreven:

 1. Beschikbaarheid van verkoop, aankoop en opslag van digitale assets voor eindgebruikers.
 2. Verhoogt het vertrouwen en de efficiëntie bij het gebruik van digitale assets in de commerciële sector.
 3. Ontwikkeling van nieuwe open ideeën om de traditionele marktliquiditeit en trade-infrastructuur met elkaar te verbinden aan blockchaintechnologie.
 4. Het bedrijf is sinds 2000 actief op de financiële markt en staat op de Fortune 500 en Fortune Future 50 lijst.
 5. Het brede scala aan services omvat onder meer klantenservice voor investeringen en trading in wereldwijde financiële markten via beurzen, clearing houses en informatiediensten.
 6. ICE Data Services is marktleider op vlak van marktdata, met de nodige informatie en connectiviteit voor vrijwel alle soorten assets.
 7. ICE is het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, een beurs die veel bedrijven geholpen heeft om hun kapitaal meer te vergroten. Dit heeft de economische groei en de transformatie van de markten gestimuleerd.
 8. Heeft ’s werelds grootste markt voor ETF Arca en het leidende platform voor mid-tier bedrijven NYSE American.
 9. Het is een leider in bijna alle categorieën van futures voor “soft” agriculturele producten (suiker, koffie en katoen).
 10. ICE Futures Europe staat aan de top van de wereldwijde markten voor de verkoop van Brent ruwe olie.
 11. Eind 2017 ontving het bedrijf een omzet van 4,6 miljard dollar.
 12. De krachtige trading infrastructuur van ICE kan uitgroeien tot een platform om Bakkt te ontwikkelen en te voorzien van alles wat nodig is voor een succesvolle marktontwikkeling.
 13. Het project heeft een enorm potentieel voor een brede acceptatie en gebruik van digitale assets, wat op zijn beurt een positief effect zal hebben op de globale kapitalisatie van de digital assets markt.
 14. Het is de bedoeling dat dit project in het voorjaar van 2019 van start gaat met de medewerking van de 12 grootste beurzen ter wereld en een breed scala aan exchange instrumenten die ervoor zullen zorgen dat Bitcoin op de fiatmarkt als wereldwijde digitale valuta wordt geïntroduceerd.

Het Bakkt-project kan een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling van de markt voor digitale assets en de uitbreiding van het gebruik ervan. In dit opzicht kan 2019 worden beschouwd als het jaar van de samenvoeging van twee financiële wereldsegmenten nl. de fiatmarkt en de sector van de digital assets en dit op wereldschaal.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment