Wat met de 21000000 BTC ?

Bitcoin is deflatoire munt (manier om inflatie te beteugelen), wat betekent dat de coins eindig zijn. Zodra de miners 21 miljoen Bitcoins “delven”, is dat het totale aantal Bitcoins dat ooit zal bestaan. Maar dankzij de verloren en vergeten wallets zal het aantal “actieve” Bitcoins veel lager zijn. Er is niet echt een manier om het exacte aantal te achterhalen.

Wat gebeurt er als alle 21.000.000 Bitcoins gegenereerd zijn ?

Bitcoins kunnen verloren gaan door onherstelbare wachtwoorden, vergeten wallets toen Bitcoin weinig waard of geen waarde had, hardwarefouten of door de dood van de Bitcoin-eigenaar. Het is zeer onwaarschijnlijk en onmogelijk om verloren coins te herstellen. Op 31 maart 2015 werd de totale waarde van verloren Bitcoins geschat op ongeveer 1,23 miljard dollar. Een recenter nummer van eind 2016 suggereert dat maximaal 25% van de circulerende Bitcoins (dat is iets meer dan 4 miljoen) “dood” is, dat zou ongeveer 25 miljard dollar bedragen.

Wanneer zal de laatste bitcoin worden gegenereerd?

“Bitcoin Halving Events”

  • Het is behoorlijk belangrijk om volledig te begrijpen wanneer de laatste Bitcoin zal worden gemined. Om de vier jaar wordt de hoeveelheid nieuwe bitcoins die door elke miner met elke nieuwe transactie wordt gecreëerd en verdiend, in de helft gesneden. Dit is onderdeel van het voorspelbare, transparante monetaire beleid van bitcoin, dat kan worden gecontroleerd in de broncode die beschikbaar is op de Bitcoin Core GitHub-repository.
  • Momenteel zijn we in reward era nummer 3 en er is ongeveer maar drie jaar meer te gaan totdat de miningrewards met de helft wordt verlaagd. Zoals u in de onderstaande grafiek kunt zien, zullen er in totaal 34 “reward era’s” zijn.
  • Oorspronkelijk werden 50 bitcoins verdiend als beloning voor het ontginnen van een blok. Vervolgens viel het beloningsbeleid naar 25 bitcoins, en dan tot 12,5 bitcoins. In 2020 zal dit gegeven dalen tot 6,25 bitcoins.
  • Dus als we het uitrekenen: indien er elke vier jaar een halveringsgebeurtenis is, moet de laatste Bitcoin ooit in het jaar 2140 worden gegenereerd.
Wat gebeurt er wanneer de laatste bitcoin wordt gegenereerd?

Wordt het hele systeem afgesloten omdat Bitcoins niet meer toegekend worden voor het ontginnen van nieuwe blokken?

  • Waarschijnlijk niet. Bitcoin miners krijgen ook transactiekosten, en deze kosten houden Bitcoin op de hoogte. Naarmate de prive van bitcoin is toegenomen, zullen de kosten ook toenemen.

Kijk eens naar onderstaande grafiek waarin de gemiddelde transactiekosten voor BTC over de tijd worden bekeken:

  • Uiteindelijk zouden deze transactiekosten waardevol genoeg moeten zijn om mijnwerkers aan te moedigen om door te gaan met de miningfarms, hoewel ze geen beloning krijgen. Dus terwijl nieuwe Bitcoins ophouden te bestaan, worden Bitcoin miners nog steeds betaald. Natuurlijk zullen sommige miners (en er zijn er al) uit de markt worden geduwd.
  • Het idee dat Bitcoins ooit $ 50.000 of $ 100.000 waard zal zijn is echter niet overdreven.
  • Bitcoin heeft al een marketcap van 160.000.000.000 dollar getroffen! Dit is nog maar het begin.

 

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment