Wat wij u willen vertellen over ICO’s

Wat zijn de gevaren van ICO’s ?

Het verleden

ICO’s (Initial Coin Offerings) boden altijd een goede ROI (Return of Investment) aan in 2016 en 2017 – het was een van de beste manieren om snelle winst te genereren:

 • De ICO’s kwamen als paddestoelen uit de grond. Mensen zagen het als de kans om hun crypto-holdings te vergroten, aangezien je je ICO-tokens gewoonlijk meteen kon verkopen nadat je heel mooie winst had kunnen pakken.
 • Dit leidde ertoe dat bedrijven de ICO’s als de beste manier zagen om geld op te halen, waardoor er elke dag meer ICO’s werden gecreëerd.
 • Het grote voordeel van ICO’s ten opzichte van traditionele crowdfunding is minder regelgeving, zodat bedrijven veel gemakkelijker fondsen kunnen werven.
Verandering

Steeds meer ICO’s werden geïntroduceerd, waardoor er ook meer cryptocurrencies werden gecreëerd op de markt.

Het controleren van de ICO-vermeldingswebsite bewijst dat het aantal nieuwe ICO’s dat tegenwoordig wordt geïntroduceerd absoluut krankzinnig is, met honderden nieuwe ICO’s die wekelijks verschenen.

Als we naar de recente rendementen van verschillende ICO’s kijken, zien we dat de resultaten erg slecht waren, met beleggers die geld verloren in de meeste ICO’s.

Wat zijn de redenen hier achter?

Er zijn 7 hoofdredenen voor de slechte prestaties van de meeste ICO’s:

 1. Marktoversaturatie: door het grote aantal nieuwe ICO’s is het voor ICO’s moeilijk om op te vallen, zodat de vraag naar tokens lager is als ze eenmaal op de exchanges komen. Mensen hebben momenteel gewoon te veel investeringsmogelijkheden.
 2. Minder originele ideeën: veel ICO’s dupliceren iets dat al bestaat, dus die projecten worden als slechtere copycats beschouwd.
 3. Bearish-markt: de markt doet het algemeen slecht, dus mensen geven de voorkeur aan veiligere activa zoals Bitcoin, Ethereum of NEO.
 4. Slechte prestaties: slechte prestaties van ICO’s betekent dat veel mensen vinden dat ICO’s minder winstgevend zijn en er daardoor niet in investeren, wat betekent dat er minder vraag is naar de tokens.
 5. Greediness: veel ICO’s hebben een vreselijke token economie omdat ontwikkelaars hebzuchtig zijn, dus het is moeilijk om rendement te genereren.
 6. Veel oplichting: veel ICO’s zijn pure oplichterij, dus investeerders zijn voorzichtig wanneer ze in ICO’s investeren.
 7. Geforceerd blockchain / crypto gebruik: in veel gevallen klopt het gebruik van blockchain en crypto niet – hierdoor winnen de tokens niet in waarde.
Oplossing?

Het zou het veel beter zijn om je ETH te houden. Wees erg kieskeurig als je investeert.

Er zullen nog steeds ICO’s zijn die goed kunnen presteren, maar dit zullen alleen de beste zijn, enkele van de recente zijn Arcblock, TomoChain, Credits, Elastos, Zilliqa, Bluzelle en Bee.

Al die projecten zijn platforms, protocollen of blockchains – het lijkt erop dat projecten die als basis voor andere projecten worden gebruikt, het goed doen. De meesten van hen waren ook gehyped en hadden redelijk goede hard caps.

Dit komt waarschijnlijk omdat in die projecten altijd andere oplossingen worden gebouwd die de vraag moeten waarborgen.

Moet u zich zorgen maken?

Omdat de markt zeer bearish is, moet beleggen in ICO’s als een hoog risico worden beschouwd. Houd er rekening mee dat dit snel kan veranderen als de markt weer bullish wordt.

In een bullish-markt deden zelfs slechte ICO’s het heel goed.

Op dit moment zal het waarschijnlijk winstgevender zijn om Ethereum te houden, maar als je vindt dat een ICO aan deze richtlijnen voldoet, is beleggen misschien de moeite waard:

 • Een soort platform / protocol / blockchain.
 • Veel hype.
 • Veel sociale media-activiteit.
 • Redelijke hard cap.
 • Goede token economie in het algemeen.

Houd er rekening mee dat dit voor flipping is.

 

What's your reaction?

Leave a comment