Wat zou de waarde van een cryptocurrency binnen 12 jaar kunnen zijn?

Velen van ons willen dat we in de toekomst kunnen kijken. Als dat kon, was iedereen al crypto miljonair geweest, bv door de combinatie van de extreme bull run in 2017 en de bear markt van 2018. Maar, dat is wat een recent rapport van de Stanford University ongeveer beoogt te doen.

Deze baanbrekende methode (volgens hun uitspraken) voor de beoordeling te maken van een eerlijke prijs houdt in dat het de waarde schat van een bepaalde coin over twaalf jaar (als het succesvol zou zijn). Vervolgens hebben ze de koers bijgesteld naar wat zij denken dat de coin vandaag de dag waard zouden moeten zijn.

Als voorbeeld hebben ze de berekeningen voor Bitcoin en XRP doorgenomen. Het volledige 24 pagina’s tellende paper was een echte “page turner”, maar voor degenen onder ons die gewoon de onderste regel willen weten, zijn hier hun schattingen van de eindconclusie.

Zoals u kunt zien, is hun laagste schatting van wat Bitcoin en XRP vandaag de dag waard zou kunnen zijn opmerkelijk hoger dan hun huidige waarden.

We moeten wel opmerken dat de hoofdauteur van dit rapport ook in de raad van bestuur van Ripple Labs en Coincenter zit, maar persoonlijk zien wij geen enkele aanwijzing dat haar opvattingen bevooroordeeld zijn. Over het geheel genomen was het een uitstekend onderzoek.

Ook moet worden opgemerkt dat de schattingen die ze hebben gemaakt uiterst conservatief zijn. Naar onze mening is de kans op succes voor beide assets aanzienlijk groter.

Ook hebben ze geen enkele verwijzing gegeven naar het lightning netwerk van Bitcoin, dat momenteel in ontwikkeling is. Als Lightning eenmaal voltooid is, kan de verwerkingscapaciteit van Bitcoin drastisch worden verhoogd, waardoor het rendement exponentieel zou gaan groeien.

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment