Waves platform

Sasha Ivanov is de oprichter van het Wave platform. Hij richtte het op begin 2016 nadat de NXT ontwikkelaars een verandering in hun strategie vertoonden die veel commotie bij investeerders in digitale activa veroorzaakte. Oorspronkelijk was het gebouwd om een aantal gekende barrières voor bredere toepassing van blockchains aan te pakken, zoals schaalbaarheid, snelheid en gebruikerservaring. De ontwikkeling werd gefinancierd door een crowdsale die erin slaagde om $16 miljoen te verzamelen. Het platform toonde vervolgens het op één na grootste blockchain project dat met succes werd bekostigd door een collectie van ongeveer 30.000 Bitcoins.

Concept

 • Waves is een multifunctioneel blockchain platform met als primaire doelstelling het genereren van aangepaste tokens op het platform. Deze worden gebruikt om te ontwikkelen en over te dragen in de uitwisseling van aangepaste tokens, fiat en assets door de blockchain.
 • Waves is een gedecentraliseerd financieel handelsplatform dat is gebouwd op een eigen blockchain.
 • Waves introduceerde ook hun eigen token WAVES, dat is de brandstof van het platform. Het wordt gebruikt voor elke activiteit die kosten met zich meebrengt.
 • Waves biedt ook fiat valuta’s zoals US Dollar, euro of Chinese Yuan op de blockchain. Dit gebeurt via samenwerking met conforme betalingsproviders.

Technologie

 • Het heeft een eigen klant en dat is een wallet, gedecentraliseerde exchange (DEX), en een tool om tokens uit te geven. Het is ontworpen met het oog op massa-acceptatie.
 • De wallet is een multi-currency wallet. Het staat niet alleen gebruikers toe om WAVES te houden maar ook om het even welke custom token die op de Waves blockchain worden uitgegeven evenals andere tokens.
 • De Waves decentralized Exchange maakt het mogelijk om eerder genoemde custom tokens te verhandelen tegen andere custom token of waves.
 • Met de custom token functie kan iedereen zijn eigen digitale token uitgeven en beheren.

Populaire Waves Wallets

Mobile Wallet: Waves Wallet (Android), Waves Wallet (iOS).

Browser/Web Wallets: WavesLiteApp (Chrome Extension), Waveswallet (Web).

Desktop Wallets: WavesGUI (GitHub).

Hardware Wallets: Er is momenteel geen hardware wallet die Waves ondersteunt.

Gebruik

Wanneer nieuwe tokens worden aangemaakt en verzonden via het platform, worden ze verzonden als bijlagen bij een blockchain transactie. Deze strategie heeft echter een inherent probleem. Met behulp van het typische blockchain protocol moet de software van de netwerkcliënt met elk nieuw transactietype worden bijgewerkt. Dit wordt over het algemeen een hardfork genoemd.
Om dit te voorkomen heeft dit open source-blockchain platform als uitbreiding op de kernsoftware nieuwe transactievormen via plug-ins geïmplementeerd. Dit betekent dat klanten die de plug-in missen of gemist hebben nog steeds in staat zijn om de aangepaste transactie door te geven met behulp van het netwerk. In de kernsoftware zijn slechts een handvol transacties opgenomen die als volgt zijn:

 • Custom Application Tokens (CAT’s)
 • Gedecentraliseerde exchange (DEX)
 • Anonimiteit kenmerken

Waves streeft ernaar gebruiksvriendelijke en een breed geaccepteerde technologie te worden bij The Waves Lite Client.
De gebruikersinterface lijkt op de traditionele interfaces voor internetbankieren en is voorzien van een functie voor rente- en valutamining.
Andere cryptocurrencies kunnen ook worden toegevoegd aan de WAVES, bijvoorbeeld Bitcoins bestaan in de Waves blockchain als een teken genaamd wBTC en worden 1:1 ondersteund met echte Bictcoins in een multi-signatuur wallet.

Er zijn verschillende functies in ontwikkeling en dat omvat:

 • Reputatiesysteem
 • Gecodeerde Messenger
 • Gedecentraliseerd Stemmen

Beschikbaarheid en prijs

Beschikbaar op verschillende westerse exchanges, maar nog steeds ontbrekend bij sommige van de grotere exchanges.
Het meeste volume gaat door Tidex (36% aan handelsvolume) en Bittrex (33% aan handelsvolume).

De ATH ligt rond de $17.06 en deze werd bereikt op 19 december 2018. Dit was het geval voor de gehele crypto markt, wegens de bull-run die er toen was.

Andere aspecten

De custom tokens zijn echt makkelijk te gebruiken en er zijn al vrij grote projecten die er gebruik van maken: MobileGo, Incent, Primalbase.

Het one-for-everything platform is vrij uniek, omdat het een multi-currency wallet is die dient als een gedecentraliseerd ruilsysteem, een op maat gemaakt token systeem, mining en rente mogelijk maakt terwijl er ook met fiat valuta’s wordt gewerkt.

De geplande functies zullen WAVES nog verder brengen en ervoor zorgen dat het de enige app is die u nodig hebt voor cryptocurrency behoeften

Dus wat zijn nu de hoofd-functies voor de toekomst

WavesDex: Deze gedecentraliseerde exchange is gebaseerd op de blockchain en stelt gebruikers in staat om BTC/ETH/ETC te verhandelen in ruil voor Waves (of elk ander activamuntje dat het Waves-platform heeft uitgegeven).

Smart Contracts: Deze smart contracts zijn minder complex dan Ethereum.

De Tokenization: Met het platform kunt u in één minuut uw eigen aangepaste tokens of cryptocurrencies maken. Om het mogelijk te maken heeft u minimaal 1 WAVES token nodig.
Op het platform kun je ook je token een naam geven, beslissen hoeveel crypto tokens je wilt uitgeven en hoeveel decimale fracties je wilt behouden. In feite werkt dit goed voor crowdfunding.

Fiat Gateways: Met behulp van fiat gateways zoals EUR/USD/CNY kunt u op het platform de uitgegeven token en andere cryptomunten, zoals ETH/BTC, inwisselen voor “echt” geld, dat u bij een bank kunt deponeren.

Het beste van twee werelden: Het platform slaat alle transacties op tussen fiat en cryptocvaluta of tussen fi en cryptocvaluta. Dit betekent het beste van twee werelden combineren (d.m.v. gedecentraliseerde systemen en gecentraliseerde systemen).

KYC/AML: De gebruikers moeten KYC/AML hebben als ze fiat geld willen opnemen en storten. Er is echter geen behoefte aan KYC voor transacties in cryptocurrency.

TradeView

Team

Sasha Ivanov (CEO en oprichter): Sasha heeft gewerkt aan de ontwikkeling van software voor betalingssystemen. Gebruikmakend van blockchain technologie, introduceerde hij de eerste directe cryptocurrency exchange coinomat.com.

Martin Spodymek (Hoofd gemeenschapsmanager): Martin liet zich inspireren door blockchain technologie en cryptografie. Hij biedt marketing en technische ondersteuning in het bestaande bedrijf.

Alexey Kiselev (back-end ontwikkelaar): Alexey is een gepassioneerd programmeur die begon met het programmeren van 8-bit processors. Hij studeerde af aan de Moscow State Technical University.

Sergej Isjtsjenko (front-end ontwikkelaar): Sergej is software engineer met meer dan tien jaar ervaring, gespecialiseerd in Java. Zijn belangrijkste taken in dit project zijn onder meer Lite Client Development en Distributed Team Coordination.

Roadmap

Score

Conclusie

 • Dit platform werd vanaf het allereerste begin gebouwd met het oog op massaproductie. Veel van de functies ervan zijn nog in ontwikkeling en we kunnen alleen maar anticiperen op de resultaten.
 • Uit ons beleggingsoogpunt kan gesteld worden dat er tot het moment dat de decentrale exchange ervan ergens in 2018/2019 tot stand komt, nauwelijks signalen zijn dat de crypto-gemeenschap er belangstelling voor heeft.
 • Bovendien, is het bedrijf nu zijn smart contracten aan het implementeren en wanneer de norm die 10.000 Waves tokens vereist om een node op te zetten in slechts 1000 Waves wordt omgezet, zal de prijs stijgen.
 • WAVES is nog niet zo lang geleden onder de radar geweest, maar het heeft al een goed werkend product en het heeft een heleboel spannende features gepland.
 • Deze functies omvatten: nieuwe UI, messenger, Multisignaturen, smart contracts (nu bezig) en nieuwe fiat- en cryptocurrency gateways.
 • De huidige problemen in verband met de regularisatie van gecentraliseerde exchanges zouden het gebruik van gedecentraliseerde exchanges moeten stimuleren.

Hierdoor lijkt het een veelbelovende lange termijn hold.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment