Wekelijke update 10 – 16 augustus

Wekelijks TA overzicht – Bullish 🔥

Totale Market Cap: ~ $372 miljard (~7.6%)
BTC Prijs: ~ $11.830 (~1.3%)
BTC-dominantie: 58.7%
Opmerkelijke movers:  Waves (92%), Aragon (80.2%), Selfpay (55%), Synthetix Network (52%), Ren (49%)

BTC/USD slaagde er opnieuw niet in om de weerstand van 12.000 dollar te overwinnen. Het bullish leg kwam boven de weerstand uit met 11.600 dollar, maar bereikte een volgende barrière met 11.800 dollar. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen $11.830. Een intraday laagtepunt van $11.686 was het einde van de bearish leg. De verwachte stijging boven de $11.800 blijft door de lage volatiliteit en het lage handelsvolume uitgesteld worden.

Ethereum – ETH/USD lijkt zich te vestigen boven de $400 na de uitbraak vanaf het wekelijkse dieptepunt van $370. Aan de andere kant is er een nieuw jaarlijks hoogtepunt gevormd van $433,33, maar een terugval heeft ervoor gezorgd dat Ethereum onder de $430 blijft. De prijs ligt op dit moment rond $424 maar ETH/USD zit wel in een bullish fase wat betekent dat de missie om $500 te halen veel potentieel heeft.

Algemeen – Als we kijken naar de top 100 van de cryptocurrencies, dan zien we dat sommige tokens winst boeken, ongeacht de terugval die op grotere schaal wordt waargenomen. Tron, bijvoorbeeld, handelt 21% hoger na een partnerschap met Wave. Daarnaast is Waves ook met meer dan 90% gestegen tot $3,52. De andere cryptoassets die hard gaan zijn onder andere Ren, Selfpay, Aragon, Algorand en Loopring.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 59%
 • 2. Ethereum -13%
 • 3. Ripple - 2.6%
 • 4. Tether - 2.8%
 • 5. Chainlink - 1.6%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin heeft zich op donderdag aanzienlijk hersteld omdat hij eerder deze week zijn support niveau op 11.100 dollar heeft gevonden. In eerste instantie was er een krachtmeting in de range tussen $11.500 en $11.600. Uiteindelijk hebben de kopers hun krachten gebundeld om de vooruitgang te bevorderen in de richting van $12.000. Hoewel alle aandacht gericht is op het breken van de 12.000$ weerstand, heeft Bitcoin een barrière bereikt van $11.800.

Ondertussen wordt BTC/USD verhandeld tegen $11.830 ten gevolge van een kleine terugtrekking. De bearish leg heeft intraday lows van $11,686. De push boven de $12.000 kan een vertraging oplopen, maar vergis je niet, de bulls zijn onverbiddelijk in hun missie.

Daarnaast is het technische plaatje positief gebleven ondanks de barrière rond de $11.800 en de terugtrekking. De RSI, bijvoorbeeld, blijft het niveau van 70 aanhouden. Een blik op de MACD laat duidelijk zien dat er eerst nog een consolidatie kan plaatsvinden voordat de psychologische $12.000 weerstand gebroken wordt.

Als we een bredere blik werpen op de BTC/USD daily chart, dan ligt de koers in de consolidatie tussen $11.000 (belangrijkste steun) en $12.000 (weerstand). Voorlopig neemt de verkoopdruk toe en staat het reduceren van de verkoopdruk bovenaan de prioriteitenlijst van de bulls.

Resistance levels –

 • Resistance één: $11.820 – Dit is de eerste weerstand. Deze wordt benadrukt door de vorige ‘high’ op de 1hr chart en op de vorige ‘high’ van de 15-min chart,.
 • Resistance twee: $ 11.942 – Een kleine verkoperscongestie die de prijsactie kan vertragen tot $ 12.000. Het wordt benadrukt door de Bollinger Band op 4hr-chart.
 • Resistance drie: $12.065 – Dit is de eerste barrière die kopers zouden tegenkomen in de run boven $12.000. Dit is het pivot punt waar de eendaagse resistance zich bevindt.

Support levels –

 • Support één: $11.698 – De sterkste koperscongestie zone wordt gecreëerd door de SMA 100 op de 1hr chart, de SMA 50 op de 15min chart, de vorige low op de 1hr chart en de vorige low op de 4hr chart.
 • Support twee: $11.576 – De tweede belangrijkste support zone die wordt gecreëerd door de SMA 200 op de 15min chart en de SMA 50 op de 1hr chart.
 • Support drie: $11.331 – De thuisbasis van de vorige low op de 1d chart en de bollinger band op de 4hr chart.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Met behulp van de In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP), zien we dat er zo’n 469k adressen zijn met posities rond de $11.816 grens, dit zou het volgende weerstand niveau kunnen vertegenwoordigen voor de Bitcoin-prijs om boven de $12.000 uit te komen. Kijkend naar de IOMAP vanuit het volumeperspectief, zien we dat die 469k adressen op het niveau van $11.702 tot $12.049 bijna 380 duizend BTC houden.

Als Bitcoin door de 12.049 dollar barrière breekt, zou het zonder al te veel moeite hoger kunnen gaan tot 13.000 dollar.

Maar wat als de prijs van Bitcoin begint te dalen? De IOMAP-analyse toont ook aan dat BTC een sterk support niveau heeft van 11.335,44 tot 11.683 dollar, waar 1,75 miljoen adressen zo’n 1,09 miljoen BTC kochten.

Onze 6 belangrijkste artikels

Ethereum gas prijs op All-Time High!

De gedecentraliseerde financiële rage blijft de cryptocurrency-industrie op zijn kop zetten, maar de omhoogschietende ethergasprijzen maken de zaken niet gemakkelijk voor het ecosysteem. Alleen al op donderdag verwerkte het Ethereum-netwerk meer dan 6,87 miljoen dollar aan kosten. Volgens CEO en oprichter van Synthetix (SNX), Kain Warwick, hebben hoge tarieven een negatieve invloed op de groei van DeFi. De hoeveelheid kosten die aan het Ethereum-netwerk worden besteed is hoger dan ooit tevoren.

Op dit moment worden er meer dan 17.500 ETH per dag besteed aan fees voor Ethereum transacties.

Deze piek in de fees wordt veroorzaakt door een grote vraag naar blockspace op de chain, waarbij de gemiddelde gasprijs een recordhoogte van 217 Gwei heeft bereikt. De gemiddelde gasprijs is zelfs nog hoger, namelijk 224 Gwei.

Om het netwerk effectief te kunnen gebruiken, zullen de gebruikers echter veel meer moeten betalen dan de gemiddelde gasprijs. Etherscan adviseert momenteel een gemiddelde gasprijs van meer dan 350 Gwei voor een wachttijd van 20 seconden.

Waarom zijn de tarieven dan zo hoog? Simpel gezegd; door de enorme vraag naar transacties op Ethereum. Het is alt-seizoen, en gebruikers zijn aan het scharrelen om kapitaal toe te wijzen aan tokens en protocollen waarvan ze verwachten dat ze de meeste opbrengst zullen genereren, dan vooral in de Defi protocollen als Uniswap en Balancer.

De Federal Reserve bouwt en test een hypothetische digitale valuta!

Volgens verschillende bronnen werkt de Federal Reserve Bank of Boston momenteel samen met enkele onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology om een hypothetische digitale valuta te bouwen en te onderzoeken die specifiek is ontworpen voor bankgebruik.

“De doelstellingen van ons onderzoek en onze experimenten binnen het Federal Reserve System bestaan erin de veiligheid en efficiëntie van digitale valutasystemen te beoordelen, ons inzicht te geven in de regelingen van de particuliere sector en ons praktische ervaring te geven om de mogelijkheden en beperkingen van mogelijke technologieën voor digitale vormen van centralebankgeld te begrijpen. Deze inspanningen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat we de potentiële en de bijbehorende risico’s en mogelijke onbedoelde gevolgen van nieuwe technologieën op het gebied van betalingen volledig begrijpen.”

Hoewel het verslag duidelijk stelt dat het slechts een test is, is het nog steeds heel belangrijk, omdat het de belangstelling voor digitale valuta’s van overheden over de hele wereld laat zien. Het rapport stelt ook dat we voor de acceptatie van een CBDC (Central Bank Digital Currency) een belangrijke verandering in het beleid en ‘uitgebreide beraadslagingen en betrokkenheid bij andere delen van de federale overheid’ zouden moeten zien.

Verder merkt de Federal Reserve ook op dat zij voortdurend samenwerkt met andere centrale banken in een CBDC-coalitie. Het is onduidelijk hoe dit de cryptocurrencymarkt op de korte termijn zal beïnvloeden, maar als het programma met succes wordt afgerond, zijn de gevolgen enorm.

China breidt digitale yuan-proeven uit naar Peking en de aangrenzende provincies!

Hoewel er nog geen vaste tijd is om met het uitgebreide proefprogramma te beginnen, zou er eind 2020 een beleidskader moeten zijn. China’s ministerie van Handel kondigde deze week aan dat het de proeven van de centrale bank voor een eigen digitale valuta (CBDC) wil uitbreiden tot Beijing, evenals in Tianjin en Hebei provincies. Volgens een rapport van 14 augustus, uitgegeven door Wall Street Journal, is er nog geen vast tijdstip waarop het uitgebreide proefprogramma van de Chinese CBDC zal starten.

Een vertegenwoordiger van het Chinese ministerie van Handel zei dat de proeven een groot deel van de rijkste regio’s van China zullen bestrijken. Ook de armere centrale en westelijke regio’s die aan niet-gespecificeerde criteria voldoen, zullen aan de proeven deelnemen. De People’s Bank of China zal de pilot leiden.

China’s CBDC staat in eigen land gekend als ‘digital currency electronic payment’ (DCEP) en zal naar verwachting de eerste operationele nationale digitale valuta zijn. Midden april testte de People’s Bank of China de DCEP als onderdeel van een subsidieregeling voor de overheid en het bedrijfsleven in Suzhou – een grote stad in de provincie Jiangsu.

Eerder deze maand werd ook gemeld dat Chinese staatsbanken op grote schaal een digitale wallet voor DCEP hebben getest.

MicroStrategy heeft $250 miljoen aan Bitcoin gekocht!

MicroStrategy, het grootste USA beursgenoteerde business intelligence bedrijf, zegt dat het $250 miljoen van zijn balanskapitaal heeft gebruikt om Bitcoin te kopen.

In een persbericht heeft het bedrijf gezegd dat de aankoop van 21.454 BTC bedoeld is om de waarde op lange termijn voor de aandeelhouders te maximaliseren.

“Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ’s werelds meest algemeen geaccepteerde cryptocurrency, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met een groter winstpotentieel op lange termijn dan het aanhouden van cash. Sinds de oprichting, meer dan tien jaar geleden, heeft Bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan cash en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste onderdeel van haar treasury reserve-strategie gemaakt”.

Het bedrijf zegt dat haar bezorgdheid over de toekomst met betrekking tot door de overheid gesteunde valuta’s een belangrijke rol heeft gespeeld in haar beslissing. Het bedrijf gelooft ook dat Bitcoin de meest robuuste vorm van geld is die ooit is gecreëerd en verwacht dat de waarde ervan in de loop van de tijd zal toenemen.

MicroStrategy opereert vanuit Virginia. Het bedrijf zegt dat zijn totale inkomsten voor het tweede kwartaal van 2020 zo’n 110,6 miljoen dollar bedroegen, met een brutowinst van 86,6 miljoen dollar.

JPMorgan Chase is van plan om 20 miljoen dollar te investeren in ConsenSys

JPMorgan, dat al interesse heeft getoond in blockchain-technologie door zijn Quorum-project, zal in ConsenSys een fondsenwervingsronde van 50 miljoen dollar leiden.

JPMorgan Chase & Co is in bespreking om een $50 miljoen financieringsronde in ConsenSys te leiden. JPMorgan is reeds bezig met de fusie van zijn Quorum-eenheid en ConsenSys. De fondsenwerving gebeurt parallel ten opzichte van een overeenkomst tussen de financiële dienstverlener en het softwarebedrijf uit Brooklyn.

Het Quorum blockchain-project van JPMorgan maakt intern gebruik van het Ethereum-netwerk. Het wordt gebruikt om het Interbancaire Informatienetwerk te beheren, waarbij meer dan 300 banken betrokken zijn. Het Quorum blockchain project huisvest de JPM Coin, die “ontworpen is voor business-to-business geldstromen”.

Volgens de verslaggeving zal de bank de leiding hebben met een investering van 20 miljoen dollar in ConsenSys, zodat het bedrijf in totaal 50 miljoen dollar ontvangt. De tie-up zal ConsenSys helpen groeien omdat het een aantal van de alom gerapporteerde cashflowproblemen zal verlichten.

De interesse om met ConsenSys samen te werken zal ertoe leiden dat het op het Ethereum gerichte bedrijf zijn Quorum-unit zal overnemen.

Duitsland wil effecten met blockchain digitaliseren!

Het federale ministerie van Justitie en Consumentenbescherming (BMJV) heeft samen met het ministerie van financiën de publicatie van een wetsontwerp ter bevordering van de blockchain-technologie aangekondigd. Het wetsontwerp zorgt voor de invoering van elektronische effecten. De federale regering zet dus een belangrijke stap in haar blockchain-strategie.

De huidige Duitse wet vereist dat effecten in een document worden gesecuriseerd. Zodra dit is bereikt, wordt een waardecertificaat uitgegeven dat fungeert als een contactpunt voor overdraagbare feiten onder het Duitse eigendomsrecht. Op deze manier zorgt de wet ervoor dat er “bescherming” is voor potentiële kopers van het effect.

Door de invoering van een nieuw blockchain mechanisme voor de securisatie van effecten proberen de Duitse autoriteiten de “verhandelbaarheid” van financiële assets te “garanderen”. Bovendien zal de wet de naleving ervan op een efficiëntere manier waarborgen.

Het voorstel zal ook meer duidelijkheid scheppen over de rol van de federale financiële toezichthoudende autoriteit. Volgens het voorstel zal de toezichthouder belast zijn met het “toezicht op de uitgifte en het behoud van de decentralisatie” van de registratie van effecten als een nieuwe financiële dienst, in overeenstemming met de bankwet en de reglementering van de centrale effectenbewaarder.

Save the best for last

Niet te vergeten!

Bitcoin is een asset dat continu moet groeien om de “tractie” over de rest van de cryptomarkt te behouden. De traditionele aandelenmarkt heeft deze tactiek van Bitcoin overgenomen. Als gevolg hiervan geeft de beroemde “Buffet-indicator” (totale Amerikaanse aandelenmarkt naar BBP) een waarschuwing. Deze indicator deed ooit dienst voor de ineenstorting van de dotcoms. Wanneer deze ratio boven de 100% ligt, is er reden om aan te nemen dat de markt oververhit is.

Het is moeilijk te zeggen hoe men een substituut kan maken voor het BBP van cryptocurrencies. Marktdeelnemers zijn waarschijnlijk al tevreden met rapporten over technische updates of partnerschappen. Zo heeft de aankondiging van TRON en Waves over de eenwording van hun ecosystemen ertoe geleid dat Waves met 100% is gestegen, terwijl Tron met 26% is gegroeid.

Een verbluffend succesverhaal is de Chainlink (LINK), die niet alleen de TOP 10 betreedt, maar al op de 5e plaats staat. De indrukwekkende groei begon eind juli en leidde tot nu toe tot een prijsstijging van 150%. De coin is de drijvende kracht achter de populariteitsgolf van DeFi en de toegenomen noodzaak om smart contracts af te stemmen op externe systemen, waaronder banksystemen.

Nochtans, krijgen de cryptocurrencies de belangrijkste impuls van het traditionele financiële systeem, alsook vanwege de groeiende vraag van de institutionele investeerders. Een paar dagen geleden steeg de openlijke belangstelling voor Bitcoin futures op CME naar $841 mln. De Nasdaq MicroStrategy kondigde de aankoop van 21.000 bitcoins aan. Het is nog steeds moeilijk te zeggen waar de crypto-markt en Bitcoin heen zullen gaan. Maar één ding is zeker, het wordt interessanter met de week!

Buiten deze fundementele factoren is er ook nog de toonaangevende cryptocurrency exchange Coinbase die van plan is om collateralized fiat leningen aan haar klanten aan te bieden. De service die in dit najaar gelanceerd wordt, zorgt ervoor dat de gebruikers de mogelijkheid hebben om tot 30% van hun Bitcoin-holdings te lenen. De kredietlimieten zijn gemaximeerd op $20.000 en zullen een rente van 8% opleveren.

Quote van de week:
Ik begrijp de politieke implicaties van (Bitcoin) en ik denk dat de regering zich erbuiten moet houden en dat het volkomen legaal moet zijn.

 

– Ron Paul

Crypto-term van de week:

Contagion  – verwijst naar een verstoringsfactor die zich verspreidt van de ene markt naar de andere en die het potentieel heeft om handelsstrategieën te saboteren die sterk gericht zijn op marktcorrelaties. Men zou bijvoorbeeld kunnen proberen winst te maken door te kijken naar een paar nauw gecorreleerde cryptocurrencies, wachtend op één van hen tot ze een onevenredig lage prijs hebben, om dan die onevenredig goedkope cryptocurrency te kopen, met de verwachting dat de prijs ervan zal stijgen en de correlatie tussen deze twee zal herstellen.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Bitcoin blijft de favoriet! – Nieuw onderzoek suggereert dat BTC nog steeds de favoriete cryptocurrency is op het darknet, met 98% van de marktplaatsen die dit ondersteunen. Monero blijft achter op 45%, met Litecoin op 29% en Bitcoin Cash op 12%. Hoewel Bitcoin-transacties traceerbaar zijn, gebruiken darknet-leveranciers steeds vaker transactiemixers die de herkomst van fondsen helpen te vertroebelen.

2.Hoe de meeste hacks gebeuren! – Onderzoekers hebben onthuld dat crypto-exchange hacks in één van de volgende drie categorieën vallen: een insiderfunctie, een aanval waarbij de relatie tussen een exchange en een klant wordt uitgebuit, of een extractie van ‘secret keys’. Op de Black Hat-securities conferentie waarschuwden de experts dat tradingplatforms nog steeds kwetsbaar kunnen zijn, zelfs als ze hoge privacy- en veiligheidsnormen hanteren.

3.Het is de ergste nachtmerrie van een investeerder: u koopt Bitcoin, slaat het op in een ZIP-bestand en vergeet het wachtwoord – Dat is wat er gebeurde met een Russische man, die in 2016 BTC ter waarde van $10.000 kocht – fondsen die vandaag 300.000 dollar waard zouden zijn. Nu, met de hulp van computerexperts, is hij erin geslaagd om de map te ontgrendelen en toegang te krijgen tot zijn crypto. Er werd hem verteld dat de job $100.000 zou kosten. Hij betaalde uiteindelijk maar $25.000.

4.Dus, wat is het ethereum (ETH) totaalaanbod? – Na de DeFi-boom die bijna volledig op de blockchain van Ethereum plaatsvond, is plotseling de vraag gerezen – wat is het totale aanbod van Ethereum? Decrypt gaat over een aantal van de manieren om het aanbod van de altcoin te berekenen.

5.De toekomst is gedecentraliseerd –  Nu er steeds meer sprake is van ‘decentralized finance’, neemt Modern Consensus een ‘deep dive’ in de mogelijkheden voor een meer decentrale toekomst als geheel.

6. De marktkapitalisatie van YAM Token stort in met meer dan 90% – Het virale DeFi-project Yam Finance heeft meer dan 90% van zijn marktkapitalisatie verloren en dit slechts in enkele minuten tijd. Dit gebeurde omdat er een “potentiële fout” aan het licht kwam. Het luidde als volgt – “We onderzoeken dringend een potentiële fout… We raden ten zeerste aan om de Uniswap YAM/yCRV-pool te verlaten voordat we om 8 uur ’s ochtends UTC (35 min.) opnieuw beginnen”. Enkele minuten na deze oproep, daalde de marktkapitalisatie van YAM tot slechts ongeveer $19,5 miljoen, van bijna $475 miljoen eerder die dag.

Aankomende events –

17 augustus – 

 • Swipe – SXP Airdrop snapshot & mainnet staking
 • Tron – JUSTswap lancering

18 augustus – 

 • Cardano – Staking rewards
 • Enecuum – Mainnet lancering
 • Numeraire – Coinbase pro listing

19 augustus –

 • IoTeX – Mainnet V1.1 vrijgave
 • Tezos – Town Hall

20 augustus – 

 • NEM – Finale update

22 augustus –

 • IOTA – IOTA 1.5 van fase 1

 

What's your reaction?

Leave a comment