Wekelijkse update 01 – 07 juni

Na weken van gestage groei, kwam de historische prijsrally van Bitcoin eindelijk tot stilstand, met als resultaat een snelle 30%-correctie. Het duurde niet lang voordat de kopers weer terugkwamen en Bitcoin van prijsniveaus onder 10K dollar konden redden. Vrijdag was de grootste digitale munt slechts 5% minder waard dan bij de start van de week. Een kleine daling voor een markt die in een periode van minder dan acht maanden verdrievoudigd is.

Ondanks de terugtrekking, bereikte het aandeel van bitcoin in de totale cryptomarkt zijn hoogste niveau in meer dan twee jaar. Dit is een teken dat het langverwachte altcoin seizoen nog niet is begonnen.

Bitcoin’s volatiele schommelingen

Bitcoin komt van één van de meest volatiele plekken uit de recente geschiedenis. De grootste digitale munt die op dinsdag net boven de 9.600 dollar uitkwam, markeert een omkering van bijna 31% ten opzichte van het hoogste punt in juni van ongeveer 13.800 dollar. Slechts 24 uur later was bitcoin terug aan het traden boven de 11.500 dollar.

De bereidheid van traders om de dips te kopen heeft voorkomen dat bitcoin een langdurige terugval heeft ervaren. Bitcoin blijft goed traden rond de $11.000, met de meeste technische indicatoren op een gunstig niveau.

Bitcoin consolideert na een volatiele schommeling. | Bron: TradingView.
Bitcoin consolideert na een volatiele schommeling. | Bron: TradingView.

De grote zorg voor de bulls zijn de lower highs van de afgelopen week. Een lower-high patroon is uiteindelijk bearish voor de digitale munt.

Ondanks de recente terugval is de dominantie van bitcoin (het aandeel van bitcoin in de totale markt) deze week boven de 63% gestegen. Altcoins en tokens verloren tussen vrijdag ongeveer 4 miljard dollar aan marktkapitalisatie en daalden met maar liefst 16 miljard dollar aan piek van de daling.

De totale cryptomarkt is nu 320,4 miljard dollar waard. Ether, XRP, bitcoin cash, EOS, Cardano en Stellar zijn deze week elk met minstens 3,5% gedaald.

Het nieuws was niet allemaal negatief. Chainlink breidde zijn bullish run uit en won 56% in de loop van de week. Tezos, het tokenization platform, steeg met 20%.

Binance CSO zegt dat Bitcoin 50.000 dollar kan halen - Altcoin Rally Onwaarschijnlijk.

De belangrijkste de Chief sales officer (CSO) Gin Chao gelooft dat bitcoin $50.000 tot $100.000 kan bereiken in deze huidige bull run. De stafmedewerker van Binance verwacht echter niet dat deze parabolische vooruitgang BTC wordt herhaald in de altcoinmarkt. Verschillende commentatoren hebben publiekelijk aangekondigd dat een nieuw altseason zeker voor het einde van 2019 zal plaatsvinden.

Hoewel het niet echt een prijsvoorspelling is zoals die regelmatig wordt gegeven door Tom Lee van Fundstrat, brengt Chao’s prognose BTC op een nieuw record (ATH). De CSO verwacht echter niet dat de altcoinmarkt dit voorbeeld zal volgen.

Volgens Chao was er op de bullmarkt van 2017 een hoge mate van correlatie tussen de cryptocvaluta’s. De consensus is dat de hype in de retailsector over de hele markt, aangewakkerd door de initial coin offerings (ICO’s), de totale marktwaarde heeft doen stijgen.

Chao gelooft dat beleggers veel kritischer zijn over het onderscheid tussen crypto’s met een waarneembaar nut en de rest van de speculatieve horde. Verschillende commentatoren zeggen dat de prestaties van BTC in 2019 vooral te danken zijn aan de groeiende institutionele belangstelling.

Binnenkort zullen 3 miljoen traditionele geldautomaten een dubbele functie hebben als Bitcoingeldautomaten.

Het gebruik van Crypto geldautomaten is wereldwijd opmerkelijk toegenomen. Gegevens van CoinATMradar.com zeggen dat er op 1 juni 2019 wereldwijd in totaal 4.858 crypto geldautomaten waren. Geschat wordt dat deze machines nu de mijlpaal van 5000 hebben bereikt. Daarentegen zijn er vandaag de dag meer dan 3 miljoen functionele traditionele geldautomaten in de wereld. Geschat wordt dat er in 2020 wereldwijd 4,3 miljoen conventionele fiat geldautomaten zullen zijn.

Robocoin, een fabrikant van Bitcoingeldautomaten, ontwierp een softwarepakket dat van elke gewone geldautomaat een BTC-dispenser maakt. Via deze dubbele machines kan elke kiosk of geldautomaat naast de digitale munteenheid, ook contant geld accepteren, overmaken of uitgeven. De software, bekend onder de naam Coin SDK, was Robocoin’s initiatief om crypto Mass Adoption aan te moedigen.

Volgens Robocoin hoeft een operator van een geldautomaatkiosk alleen maar de software in een draaiende machine te deponeren en worden de transacties van de munten automatisch beheerd en geïdentificeerd via een walletsysteem. Jordan Kelley, de CEO van Robocoin, heeft in het verleden gezegd dat ze “de bestaande kiosk- en geldautomaatinfrastructuur van de wereld upgraden tot een wereldwijd verbonden Bitcoin cash exchange en remittance netwerk”.

Op dit moment heeft de crypto geldautomaatfabrikant General Bytes de meeste van de nieuwste machines in de sector geïnstalleerd. Vierentwintig andere BATM’s zijn geproduceerd door fabrikant Lamassu. Bitacess heeft onlangs nog eens 24 crypto geldautomaten geïnstalleerd. Het land met het hoogste aantal crypto geldautomaten ter wereld is de VS (minsens 60% van alle crypto-automaten).

Canada is de thuisbasis van 12,4 procent van alle crypto geldautomaten. Dit betekent dat meer dan 70 procent van al deze machines alleen al in Noord-Amerika staan. Europa heeft 22 procent van deze geldautomaten in handen, terwijl Azië 2 procent heeft.

Ethereum zal de volgende bull run leiden

De komende ontwikkelingen in de Ethereum blockchain kunnen de geplande bull-run, waar we zo geduldig op hebben gewacht, opschuiven. Aangenomen mag worden dat de aanhoudende instroom van kapitaal als gevolg van de token sales tijdens de bull-run van 2017 een grotere rol heeft gespeeld in de FOMO dan tot nu toe het geval was. In 2017 zouden de internationale investeringsstromen zich opstapelen tot bijna elke token sale, ongeacht het product, whitepaper, legitimiteit van het project.

Het zou niet ver gezocht zijn om te zeggen dat Ethereum ook gemakkelijk de volgende bull-run zou kunnen starten. Vanuit het standpunt van de meest recente prijsontwikkelingen bij Bitcoin, was er niet genoeg druk aanwezig om altcoins te doen volgen. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de Bitcoinprijs zwaar gemanipuleerd is op fiat tot crypto trading pairs en niet zozeer beïnvloed wordt door crypto tot crypto trading pairs. Dit kan een krachtiger scenario worden naarmate de markten zich ontwikkelen en financiële instrumenten zich beginnen open te stellen voor de meer traditionele markten.

Door de toegenomen exposure van Bitcoin op basis van futures, contante betalingen en stablecoins heeft de sterke stijging van de Bitcoinprijs niet het verwachte effect op de rest van de markt gehad. Toegegeven, er zou nog steeds een altcoinmarkt mogelijk zijn. Op basis van de huidige informatie lijkt het erop dat de sterke stijging van de Bitcoinprijs niet langer voldoende is om de markt onafhankelijk van elkaar te laten stijgen.

Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, maar de meest voor de hand liggende is het gebrek aan een sterke stijging van de Ethereumprijs en de tokens. Vergeet niet dat de meeste coins op de markt gebonden zijn aan Ethereum (gebaseerd op ERC-20), gebruik maken van een van de protocollen, of door smart contracts met Ethereum-hosts op het netwerk draaien. Daarnaast zijn er tal van wereldwijde bedrijfsmodellen gestructureerd rond Ethereum en de programmeertaal solidity. Het is logisch dat de markt niet alleen Bitcoin zal volgen zonder Ethereum, zoals in 2017, dat jaarlijks nieuwe pieken bereikt. Opgemerkt moet worden dat de meeste DEX’s ook op Ethereum gebaseerd zijn en dat de verandering in de Bitcoinprijs zeer weinig effect zal hebben op deze markten, omdat ze blijven groeien.

VeChain heeft officieel zijn plan gelanceerd om $25M van zijn eigen tokens terug te kopen.

De Foundation zal de aangekochte VET opslaan om VTHO te blijven verwerven. Dit zal worden gebruikt als financiële steun voor projecten die op het netwerk willen opereren. Met het plan wil de Foundation het voor ontwikkelaars, projecten en bedrijven gemakkelijker maken om de VeChain-blockchain uit te proberen.

Het langetermijnplan van VeChain is om beroepsonderwijs en -opleiding in te richten als een vorm van waardeoverdracht binnen het netwerk en ook als een waardeopslag. Hoewel meer details nog niet bekend zijn, zal het aangekochte beroepsonderwijs en verworven beroepsopleiding voor dit doel worden gebruikt. Beiden zullen worden gebruikt om te experimenteren met “verschillende jurisdicties en financiële instellingen op het gebied van overdracht en opslag van waardeconcepten”.

Het nieuws heeft geleid tot een lichte prijsdaling, maar over het geheel genomen ligt de neerwaartse trend in het beroepsonderwijs en de beroepsopleiding nog steeds op schema. Op het moment van schrijven is het 6,5 procent gestegen ten opzichte van BTC en een verwaarloosbare stijging van de waarde in USD.

VeChain’s terugkoopprogramma komt op een moment dat het project de afgelopen weken positief nieuws heeft aangekondigd.

Vorige week werd bekend dat Walmart China van plan is om VeChain’s Thor blockchain te gebruiken, in samenwerking met PricewaterhouseCoopers (pwC), Inner Mongolia Kerchin, en de China Chain-Store & Franchise Association. Tot nu toe heeft Walmart 23 productlijnen die worden gecontroleerd op VeChain en verwacht nog eens 100 producten tegen het einde van het jaar.

Gezien dit positieve nieuws, probeert de VeChain Foundation de dynamiek van de markt vast te houden in het licht van meer nieuws dat binnenkort wordt aangekondigd. De marktsterkte van VeChain zal de komende weken echter onvermijdelijk afhangen van de kracht van Bitcoin.

Brave Browser gebruikers zullen binnenkort in staat zijn om de BAT op Reddit en Vimeo te tippen.

Degenen die gebruik maken van de populaire, door cryptocurrency-aangedreven Brave browser zullen binnenkort in staat zijn om de Basic Attention Token (BAT) te gebruiken om andere gebruikers een tip te geven op het social media platform Reddit en op het video sharing platform Vimeo.

Hoewel Brave zelf nog geen officiële aankondiging over de uitrol van deze functies heeft gepubliceerd, hebben Reddit-gebruikers ontdekt dat ze op de ontwikkelaarsversie voor desktops al “tip”-knoppen op hun Vimeo- en Reddit-feeds beschikbaar hebben.

Deze eigenschappen worden naar verluidt getest op de de ontwikkelaarsversie van de browser, die veel minder stabiel is dan zijn bèta of hoofdversies, aangezien het door ontwikkelaars wordt gebruikt om nieuwe eigenschappen uit te testen alvorens zij aan nieuwe gebruikers worden uitgerold.

Brave browser biedt gebruikers privacy-gerichte functies, en stelt hen in staat om cryptovaluta te verdienen voor het zien van advertenties tijdens het browsen. Dit hielp de populariteit ervan zo sterk te groeien dat het in maart van dit jaar 20 miljoen downloads overtrof.

De tokens worden standaard verspreid naar websites en contentmakers, afhankelijk van de tijd die ze aan hun inhoud besteden. Gebruikers kunnen echter de parameters wijzigen om specifieke bedragen toe te wijzen aan specifieke uitgevers, hun tokens te behouden, of ze weggooien.

Bitcoin is een nachtmerrie voor banken die jaarlijks 2 biljoen dollar witwassen

Een van de grote troeven van Bitcoin is de mogelijkheid om het banksysteem te omzeilen. Topeconoom Nouriel Roubini alias Dr. Doom breekt BTC nog af ten gunste van een grotendeels ongedisciplineerd banksysteem waar de top nog rijker wordt ten nadele van de bodem. Banken zijn verre van onfeilbaar van aard en het aantal recente meldingen van witwasschandalen neemt toe.

2 biljoen dollar (meer dan tien keer de totale marktkapitalisatie van Bitcoin) wordt elk jaar door banken witgewassen. Daarom zijn ze bang voor Bitcoin omdat een vergelijkbare publieke ledger hen verantwoordelijk zou maken.

Terwijl miljoenen Amerikanen de vierde juli vieren, vertoont de Amerikaanse president Trump geen tekenen dat hij zijn economische oorlog tegen de rest van de wereld zal verminderen. De laatste tweet in de Trump twitter tirade heeft opgeroepen tot massa-geld manipulatie om te matchen met wat hij ziet dat andere landen al doen.

In de ogen van de POTUS pompen China en Europa geld in hun systemen om te concurreren met de VS. Volgens hem moet de VS ‘concurreren’ door precies hetzelfde te doen wat de dollar effectief zou devalueren.

Crypto trader Alex Krüger merkte op dat deze acties ook de rentes zouden verhogen en de aandelenmarkten zouden doen stijgen. Een zwakkere dollar zou bullish zijn voor Bitcoin als investeerders op zoek zijn naar een veiligere offshore opslag van waarde. Tom Lee van Fundstrat merkte ook op dat er behoefte is aan een troef om de aandelenmarkten hoger op te voeren, wat ook steun voor equities zou betekenen.

Bitcoin stond de afgelopen maanden onder vuur, wat ook te maken heeft met een dalende dollar en een escalerende handelsoorlog tussen de VS en China. Goud heeft ook het hoogste punt van zes jaar bereikt, omdat het ook wordt gezien als een betrouwbare opslagplaats van vermogen, weg van het fiat, dat gemakkelijk gemanipuleerd kan worden door regeringen en hun bedrieglijke leiders.

Een openbaar, op blockchain gebaseerd banksysteem zou talloze duistere transacties onthullen die duidelijk nog steeds aan de gang zijn. In een wereld die gedomineerd wordt door bancaire schandalen, geldmanipulatie en handelsoorlogen, lijkt Bitcoin de beste keuze.

En tot slot

Als je een bull bent, kan bitcoin’s langverwachte correctie de kortetermijnvooruitzichten bemoeilijken. Aan de ene kant heeft bitcoin het niveau van $11.000 verschillende keren met succes verdedigd en is het veerkrachtig gebleken om de druk te weerstaan. Aan de andere kant is de belangrijkste digitale valuta bezig met het produceren van lagere dieptepunten. De prijsacties van de afgelopen week hebben een neerwaartse druk op de markt uitgeoefend.

Intussen slaagden altcoins en tokens er niet in om een zinvol herstel te bewerkstelligen. In feite zijn ze er niet in geslaagd om te ontsnappen aan de aantrekkingskracht van bitcoin.

Ethereum, één van de belangrijkste vertegenwoordigers met betrekking tot de vraag naar altcoins, is deze week bijna in de slop geraakt met bitcoin en handelt ver onder zijn jaarlijkse hoogtepunt.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

39.000 extra handelaren kunnen Litecoin met Flexa Integratie accepteren – Het in New York gevestigde blockchain payment startup Flexa heeft op 3 juli officieel aangekondigd dat ze litecoin (LTC) toegevoegd hebben als de vijfde crypto die door handelaars op haar betaalnetwerk wordt geaccepteerd.

Binance Exchange Lists Dogecoin (DOGE) na maanden van community requests – Een van de grootste en meest gebruikte cryptocurrency exchanges op de markt, Binance, heeft besloten om Dogecoin (DOGE) te ondersteunen. De informatie werd vrijgegeven door de uitwisseling op 5 juli in een blogpost. Doge is een van de meest populaire digitale valuta in de markt.

Grote Chinese financiële nieuwsaanbieder voegt discreet de Crypto-index toe – Sina Finance, een financieel-gerichte website die door het belangrijkste technologiebedrijf Sina Corp van China wordt beheerd, heeft de crypto-index in zijn mobiele app.

Tezos scoort miljard dollar STO-deal bij investeringsbank –  De op twee na grootste investeringsbank van Zuid-Amerika springt op de Tezos Blockchain om haar aanbod van security-tokens te lanceren.

Rusland zal de Libra niet ‘verbieden’, maar het gebruik voor het betalen van goederen en diensten illegaal maken. – Op Maandag (1 Juli), zei de Minister van Financiën van Rusland, Alexey Moiseev, dat zijn land geen afzonderlijke nieuwe regelgeving zou introduceren voor Libra. Volgens een rapport door Russische persagentschap Interfax, vertelde Moiseev journalisten dat de Libra als gelijk welke andere cryptocurrency zal worden behandeld.

Miljardair-investeerder zet in op Bitcoin en cryptovaluta – Wall Street legende Henry Kravis, mede-oprichter van het private equity bedrijf KKR & Co., is de laatste prominente figuur die investeert in blockchain en cryptocurrency. Kravis investeert in een cryptovalutafonds van ParaFi Capital, zo meldt Bloomberg. Hij sluit zich aan bij collega miljardairbeleggers Peter Thiel, Alan Howard en Louis Bacon, die allemaal hebben ingezet op cryptocurrency en blockchain technologie.

Events deze week:

08 juli – 

  • Celer Network (CELR) – Mainnet Launch

13 juli – 

  • Equal (EQL) – EQL Wallet V1.0.3 Release

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment