Wekelijkse update 1 – 7 april

Het zogenaamde mysterie in de vorm van een order van $100 miljoen leidde de afgelopen vijf dagen tot een massale rally voor Bitcoin (BTC), het begin van een nieuwe periode voor de crypto-markt. Doordat de Bitcoinprijs voor het eerst sinds november de $5.000 kruiste, begonnen de altcoins ook sterk te stijgen. Tegen het einde van de werkweek bedroeg de totale marktkapitalisatie zo’n $175 miljard .

De prijsactie van de afgelopen vijf dagen zorgde ervoor dat Bloomberg verklaarde dat “Bitcoin terug is”. Maar zoals Trade.be onvermoeibaar heeft gedocumenteerd in de afgelopen vier maanden, is het nooit echt weggeweest. Als de geschiedenis een indicatie is, kunnen we kijken naar meer substantiële winst in het komende jaar. We zullen hieronder uitleggen waarom.

Bitcoin’s marktkapitalisatie nadert de kaap van $95 miljard

De Bitcoin rally begon dinsdag in de vroege uurtjes nadat een mysterieuze trader een gelijktijdige kooporder lanceerde op drie verschillende exchanges nl. Coinbase, Kraken en Bitstamp. Volgens Oliver von Landsberg-Sadie van BCD Group bedroeg het volume ongeveer 7.000 BTC in één uur.

Op zijn hoogtepunt, steeg Bitcoin tot 20% om uiteindelijk voor het eerst sinds midden november de $5.200 te overschrijden, wat de marktkapitalisatie op $95 miljard bracht. De grootste cryptocurrency handelde vanaf vrijdag nog altijd richting de $5.000 om zo een wekelijkse winst van bijna 23% neer te zetten, aldus CoinMarketCap. De geregistreerde tradingvolumes op de exchanges bereikten een hoogtepunt van bijna 25 miljard dollar en zijn sindsdien afgenomen tot ongeveer 18 miljard dollar.

De bullish breakout is het gevolg van maanden gestage accumulatie van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies. BTC heeft moeite gehad om de 4.200 dollar, het niveau van december, te overwinnen, maar kende een sterke support rond de 4.000 dollar.

Bij de volgende belangrijke targets zouden investeerders de $5.500 nauwlettend in de gaten moeten houden. Een heropleving richting het noorden van dit niveau zou kunnen leiden tot een snel herstel naar de $6.000, dat was het niveau van voor de Bitcoin cash (BCH)-geïnspireerde selloff van midden november. Het $6.000 niveau wordt ook algemeen beschouwd als de break-even rate voor miners.

“Altcoin season” is gearriveerd

De algemene aantrekkingskracht van Bitcoin was op dinsdag in de globale crypto-markt te zien. Een rally van dubbele cijfers in de Bitcoinprijs zorgde voor een even grote opleving in de altcoins en tokens, die in de komende 48 uur tientallen miljarden aan hun marktkapitalisatie toegevoegde. En als toevoeging, was het laagste dominantiepercentage van Bitcoin deze week 50,2%.

Met uitzondering van Tether (USDT), een dollar-backed stablecoin, heeft elke grote altcoin deze week een aanzienlijke winst geboekt. Bitcoin cash kwam al snel naar voren als de meest dominante, met een verbluffende 74% winst om zo nieuwe hoogtepunten voor dit jaar neer te zetten. BCH werd laatst nog gezien onder de $300. Op het hoogtepunt van de rally heeft BCH de vierde grootste cryptoccurency Litecoin (LTC) weten te overtreffen in termen van marktkapitalisatie.

Litecoin heeft ondertussen zijn 4de plaats heroverd met een winstpercentage van 45% tijdens de week. Litecoin werd laatst nog rond $89.00 verhandeld. De LTC-prijs is dit jaar bijna verdrievoudigd in zijn waarde.

EOS (EOS) steeg 23%, Cardano (ADA) schommelde rond de 31% en Ethereum (ETH), XRP (XRP) en Stellar (XLM) groeiden elk ten minste 17%.

Deze week heeft de totale marktkapitalisatie van de crypto-markt een hoogtepunt van 185,4 miljard dollar bereikt. Op dit moment wordt deze gewaardeerd op iets meer dan $180 miljard. Investeerders kunnen zich wellicht herinneren dat de markt in januari een dieptepunt bereikte van iets meer dan 100 miljard dollar.

De bearmarkt is officieel voorbij!

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin meer dan 26% aan waarde gewonnen, wat het meest overtuigende teken is dat de crypto-winter voorbij is.

Investeerders mogen verwachten dat de rally zich voor een onbepaalde tijd zal doorzetten, aangezien kopers de verkooporders snel verwerkt worden en dit terwijl de fundamentele zaken verbeteren. Hierdoor zal er een gevoel van noodzaak ontstaan om BTC op het huidige niveau aan te kopen.

De grootte van de rally verraste op dinsdag de bredere markten, wij hadden al voorspeld dat er een keerpunt van de trend aan de gang was. Dit werd bevestigd aan het einde van maart, toen Bitcoin zijn tweede achtereenvolgende maand in het groen met succes afrondde.

De aanhoudende stijging is het gevolg van een algemene verandering in het marktsentiment dat zich sinds het begin van het jaar voordoet. Dit is sinds januari is te zien aan de hogere tradingvolumes. Ook al kloppen de volumegegevens van CoinMarketCap niet, toch weten we dat de over-the-counter-markten en de derivatenactiviteit toenemen. Case in point: Bloomberg publiceerde in februari dat de “private bilaterale contracten” op Bitcoin ergens tussen de $125 miljoen en $500 miljoen omzet per maand boekten.

Naast deze indicatoren is Bitcoin zich ook aan het voorbereiden op de derde halving, die ergens in mei 2020 zal plaatsvinden. Hoewel het nog meer dan een jaar is, zal het volgende halvingsgebeuren waarschijnlijk een onmiddellijke impact hebben op de prijzen, als de geschiedenis zich natuurlijk herhaalt.

Pantera Capital, een crypto-vermogensbeheerder, heeft hier onlangs de aandacht op gevestigd:

“We hebben een paar van deze cycli waargenomen waarbij het tij ongeveer een jaar voor de halving begint te veranderen”, aldus Pantera Capital op 29 maart, met een verwijzing naar de relatie tussen block rewards en de prijs van Bitcoin. ” keerpunten kwamen er 376 en 320 dagen voor de halving van 2012 en 2016. De volgende halving wordt verwacht op 24 mei 2020.

Doel van de G20-top is om strikte AML-voorschriften op te leggen omtrent crypto-transacties

Landen lijken in de hele wereld hun tempo op te voeren als het gaat om de regulering van cryptocurrency, in het bijzonder als het gaat om de mogelijkheden van terrorismefinanciering en het witwassen van geld. Japanse media hebben vernomen dat er tijdens een bijeenkomst van de G20, ministers van Financiën en gouverneurs van de centrale bank, in juni in Fukuoka, een akkoord zal worden gesloten over een nieuw internationaal regelgevingsvoorstel voor virtuele valuta.

De bijeenkomst, die van 8 tot en met 9 juni zal plaatsvinden, zou een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor overheden van over de hele wereld, omdat het erop neerkomt dat zij zich voorbereiden op de onvermijdelijke wereld, waarin gedecentraliseerde middelen voor informatie en gedeelde waarde als norm gelden. Deze specifieke bijeenkomst zal zich toespitsen op de bestrijding tegen het witwassen van geld (AML) en de financiering van terrorisme.

AML- en KYC-voorschriften zouden de privacy bij crypto-transacties moeilijker kunnen maken, en dat is iets wat niet iedereen wil. Een aantal cryptobedrijven erkennen echter wel dat deze regels noodzakelijk zijn om te kunnen samenwerken met gevestigde entiteiten en autoriteiten.

Börse Stuttgart staat niet stil!

De crypto-industrie gaat in een razend tempo door met de ontwikkeling van nieuwe cryptogerichte exchange-traded producten (ETP’s) die de waarde van verschillende cryptocurrencies tracken.

Slechts enkele dagen nadat de toonaangevende Zwitserse beurs SIX een XRP ETP (AXRP) lanceerde, lanceerde de op één na grootste beurs van Duitsland, Börse Stuttgart, nieuwe beursgenoteerde producten (ETP’s) die Litecoin (LTC) en Ripple’s XRP volgen.

Volgens het persbericht van XBT Provider, het bedrijf dat de nieuw beursgenoteerde producten uitbrengt, zijn de ETP’s vandaag, 4 april, beschikbaar voor de markt.

Over het algemeen geniet de crypto-industrie van een toenemende legalisering. Dit zal uiteindelijk leiden tot een grotere adoptie, naarmate meer en meer crypto-gerelateerde handelsproducten op de markt worden gebracht. Als de globale beleggingsindustrie de ogen opent voor wat er in crypto gebeurt, zal de institutionele FOMO eruitzien als iets wat we nog nooit eerder hebben gezien.

Waarom een crypto-wallet op je smartphone geen goed idee is

De Samsung Galaxy S10, die door de baanbrekende integratie van een crypto-wallet wordt aangeprezen als een game-changer voor de crypto-community, is blijkbaar een stuk minder veilig dan de bedoeling was.

In februari kondigde Samsung aan dat haar nieuwste S10 model een beveiligde blockchain wallet zou integreren om de private keys van crypto-assets op te slaan. Maar een nieuwe video op Imgur laat zien hoe een hacker genaamd darkshark, een veiligheidsonderzoeker, het biometrische beveiligingssysteem van het mobiele apparaat lijkt te omzeilen om de telefoon te ontgrendelen.

Met behulp van een uitgebreide blauwdruk laat darkshark zien hoe de ingebouwde ultrasone vingerafdruksensor van de telefoon voor de gek kan worden gehouden. Dit door middel van een 3D-model van een vingerafdruk die er ongeveer 13 minuten over doet om te printen nadat er een langer proces is doorlopen waarbij een originele vingerafdruk wordt gefotografeerd, het beeld in Photoshop wordt gepromoveerd, een 3D-model wordt gecreëerd en tenslotte wordt afgedrukt.

Nieuwe blockchainassociatie opgericht door de EU

SWIFT, IBM, Ripple en ongeveer 100 andere bedrijven en organisaties hebben zich aangesloten bij een nieuwe blockchainassociatie om de adoptie van de technologie in de EU te bevorderen.

Een initiatief van de Europese Commissie, de nieuwe groep aka de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA), start woensdag in Brussel, België.

INATBA is opgezet als een “global multi-stakeholder forum” met als doel ontwikkelaars en gebruikers van blockchaintechnologie samen te brengen om mainstream adoptie in meerdere sectoren te bevorderen.

De vereniging is van plan om een kader te creëren om de samenwerking tussen de publieke en private sector, de interactie met regelgevers en politici, en de “juridische voorspelbaarheid” aan te moedigen, alsook om “integriteit en transparantie” in de blockchain-infrastructuren te garanderen. Het zal ook zorgen voor de ontwikkeling van richtlijnen en specificaties voor blockchaintoepassingen en op een ledger gebaseerde decentrale toepassingen.

Binance kondigt DEX aan tegen eind april

Binance CEO Changpeng Zhao heeft aangekondigd dat de exchange tegen eind april een gedecentraliseerde versie van het platform zal lanceren. Dit volgt op een aankondiging dat Binance een fiat-to-crypto trading service zal lanceren in Singapore in diezelfde maand.

Binance lanceerde het testnet van zijn gedecentraliseerde exchange in februari, waardoor gebruikers wallets en tokens konden creëren. s Werelds 2de grootste crypto-exchange per volume heeft onlangs ook bekendgemaakt dat de Trust Wallet in Q2 2019 een stakingfunctie zal starten. De DEX maakt gebruik van de eigen Binance blockchain, de Binance Chain.

Elk goed nieuws over de Binance exchange is positief voor investeerders met het Binance token (BNB), die de afgelopen maanden goed gepresteerd heeft en duidelijk beter presteerde dan andere tokens. De waarde van het token heeft een zekere correlatie met de bedrijfsprestaties van Binance zelf.

Tot slot

Na het spektakel van deze week is het logisch om te concluderen dat de crypto-winter eindelijk zijn einde heeft bereikt. Voor het eerst dit jaar lijkt het technische beeld in lijn te liggen met de fundamentals, een duidelijk teken dat de markt is omgeslagen.

Het is moeilijk te voorspellen hoe ver de huidige rally kan gaan, maar beleggers mogen verwachten dat de ‘angst om te missen (FOMO)’ het marktgedrag beïnvloedt. In de komende weken zal het interessant zijn om te zien of detailhandelaren terug in het spel komen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Cumberland Crypto OTC desk geeft melding van een plotselinge toename in grootschalige BTC-transacties – Cumberland, de in Chicago gevestigde cryptocurrency trading unit van DRW Holdings LLC, meldde een scherpe, plotselinge piek in grootschalige Bitcoin (BTC) transacties op de avond van maandag, 1 april. Het bedrijf onthulde de data in een tweet op 4 april. De reeks van 13 orders die het trading desk bijhield, overtrof allemaal meer dan 1000 BTC (ongeveer $4.9 miljoen op dit moment).

Cumberland BTC trading April 1-2

SFOX Marktindex beschouwt de huidige crypto-markt als ‘Mildly Bullish’ -Het bedrijf verzamelde gegevens (van maart) over prijs, volume en volatiliteit van acht grote beurzen om de wereldwijde prestaties van zes toonaangevende coins te onderzoeken: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin SV (BSV) en Ethereum Classic (ETC).

Oostenrijk’s grootste energieleverancier ontwikkelt blockchainkoelkast met Bosch – Het hoofddoel van het project is het vergroten van de belangstelling voor duurzaam energiegebruik bij de consument. Een blockchainoplossing maakt het in dit geval mogelijk om de bron van de energie te kiezen, of het nu gaat om een zonnepaneel of een windenergiecentrale. Elke kilowatt die door de koelkast wordt gebruikt, kan worden opgespoord tot zijn oorsprong, zo blijkt uit de release.

Canadese rechtbank beslist dat drugsdealer meer dan 1,4 miljoen dollar in Bitcoin moet afstaan – Een rechtbank in Toronto, Canada, heeft geoordeeld dat een 30-jarige drugsdealer CA $1,88 miljoen (US $1,41 miljoen) aan Bitcoin moet afstaan die gebruikt werd voor illegale activiteiten op het dark web.

Lucid Sight haalt  $6 miljoen op om zijn DLT-aangedreven games naar de traditionele platformen te brengen – Los Angeles-gebaseerd Lucid Sight heeft nu $11 miljoen aan financiering om het aanbod van zijn bedrijf voor digitale spellen uit te breiden door de kloof tussen blockchain en traditionele gaming te overbruggen.

Algoritmische hedgefondsen zijn mogelijk één van de redenen achter de recente prijsstijging van Bitcoin – Het aantal algoritmische crypto-traders is de afgelopen zeven maanden sterk gestegen, waarvan 17 algo- of kwantitatieve fondsen sinds september, volgens Crypto Fund Research. Zij vertegenwoordigen meer dan 40 percent van de crypto-hedgefondsen die tijdens deze 7 maanden werden gelanceerd, zei de firma.

Events deze week:

13 april – 

  • Stratis – 2019 roadmap release

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment