Wekelijkse update 1 – 7 juni

Nieuw: Quote van de week – “Een investering in kennis levert de beste rente op.”

Wekelijks TA overzicht – saai 😴

Totale Market Cap: ~ $275 miljard (~3.18%)
BTC Prijs: ~ $9.670 (~0.82%)
BTC-dominantie: 64.9%
Opmerkelijke movers: Zilliqa (57%), WAX (53%), Crypto.com (22%), Vechain (14%)

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin-prijs op $9.670, en is deze de laatste 7 dagen met 0.82% gestegen. Het was weer een vrij volatiele week. Een shall Doji candle op de weekly chart zorgt voor een alarmerend signaal, wat aangeeft dat de bulls uitgeput kunnen zijn, als gevolg van onzekerheid en de grote koersschommelingen. De marktwaarde van Bitcoin bedraagt ongeveer $180 miljard, wat zo’n 64,9% is van de totale crypto markkapitalisatie.

Maak kennis met Bart Simpson
Een onmiskenbaar Bart Simpson-patroon op de 1 hour chart kaart leidde tot veel discussies binnen de community. Het patroon lijkt op het kapsel van Bart Simpson, aangezien er een scherpe groei was die gevolgd wordt door range-bound trading en een daaropvolgende snelle daling, dit wordt vaak geassocieerd met koersmanipulaties op de markt.

Bart verschijnt vooral op de cryptocurrency markt omdat deze markt berucht is om zijn volatiliteit en significante korte termijn veranderingen. Digitale assets zijn meestal niet gerelateerd aan de traditionele markten en tonen geen duidelijke afhankelijkheid van fundamentele economische of geopolitieke gebeurtenissen. Het maakt ze minder voorspelbaar en kwetsbaar voor prijsmanipulaties. Deze Bart Simpson factoren zullen vaker gaan voorkomen op de Bitcoin-charts.

Als gevolg van substantiële kortetermijnverschuivingen en liquiditeitsstijgingen zal dit patroon zich nog een aantal keer herhalen tijdens de huidige wereldwijde recessie en potentiële herstel na de lockdown-versoepeling.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 64.9%
 • 2. Ethereum -9.6%
 • 3. Ripple - 3.5%
 • 4. Tether - 3.3%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op een daily chart bewoog Bitcoin (BTC) zich weer buiten zijn driehoekspatroon, maar het verdere opwaartse momentum lijkt zich te beperken. De bovengrens van de gebroken driehoek bedraagt $9.600, en dit gebied dient als een vitale support voor BTC. Als deze gebroken wordt, kan de sell-off snel aan kracht winnen met de volgende focus op $9,300 (wekelijks laag) en $9,000, wat versterkt wordt door de ondergrens van het bovenvermelde patroon.

Gezien de neerwaartse RSI op de daily chart, ziet het bearish scenario er zeer waarschijnlijk uit. BTC bears zouden het wel eens moeilijk kunnen krijgen om de koers onder $9.000 te duwen, aangezien deze beschermd wordt door een dikke hoeveelheid kooporders. Volgens data hebben zo’n 1,25 miljoen BTC-adressen hun break-even prijs tussen $9.300 en $9.000 liggen. Hoe dan ook, als deze gebroken wordt, kan de negatieve kant worden uitgebreid naar een SMA50 daily waarde van $8.800.

Aan de andere kant – Er is ook sprake van een lokale resistance aan de bovengrens van het intradaykanaal, en dit op een waarde van 9.800 dollar. De resistance is nog steeds de psychologische $10.000. Zodra deze is opgeruimd, kan BTC/USD de weekly high opnieuw  gaan testen, die rond de $10.414 ligt. In het beste geval kan hij vervolgens het hoogste niveau van $10.511 gaan testen.

Op de lange termijn grafieken blijft BTC/USD zich verder herstellen ten opzichte van zijn laagste punt in maart 2020. Dit betekent dat het gebied van $10.400-$10.500 cruciaal zal zijn voor het verdere Bitcoin momentum. Een duurzame doorbraak daarboven betekent dat de correctie is uitgegroeid tot een bullish trend met de volgende focus op 12.500 dollar.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

Met behulp van de In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP) zien we dat er momenteel zo’n 693k-adressen zijn met posities rond de $9.961. Dit zou voor Bitcoin’s prijs het volgende niveau van resistance kunnen vertegenwoordigen, waardoor deze meer dan $10.000 zou kunnen bedragen. Als we naar de IOMAP kijken vanuit een volumeperspectief, zien we dat die 693k-adressen van $9.848 tot $10.138 bijna 360 duizend BTC bevatten, wat geen groot volume is.

Als Bitcoin de grens van 10.138 dollar doorbreekt, dan zou het volgende weerstandsniveau tussen 10.138 en 10.427 dollar moeten liggen, waarbij een er zo’n 587k adressen ongeveer 238k BTC vasthouden. Dit is een iets kleiner volume dan het vorige resistance niveau. Als Bitcoin dat niveau passeert, zou het geen problemen mogen ondervinden om te blijven stijgen.

Maar wat als de prijs van Bitcoin begint te dalen? De IOMAP-analyse toont aan dat BTC een gezond supportniveau heeft tussen de $9.539 en $9.829, waar er bijna zo’n 1,49 miljoen adressen voor 1,25 miljoen BTC kochten.

Onze 6 belangrijkste artikels

Ethereum’s hash rate is dit jaar met 27% gestegen

Ethereum heeft in 2020 een sterke groei doorgemaakt van zijn netwerk. De blockchain heeft de uitgifte van stablecoins verhoogd en een groeiende instroom van vondsten in verschillende ETH-gebaseerde DeFi-initiatieven gezien. Dit viel ook samen met een massale stijging van de hashkoers – die sinds begin dit jaar met bijna 27 procent is gestegen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de huidige hash rate van 166 tera-hashes per seconde nog steeds aanzienlijk lager is dan de all-time highs van 250 th/s, die in augustus 2018 werden vastgesteld.

De utiliteitsgroei die Ethereum de afgelopen vijf maanden heeft gezien, heeft ertoe geleid dat de vraag van ETH is toegenomen, nu meer investeerders het groeipotentieel van ETH beginnen te erkennen. Zoals wij al eerder schreven is de toenemende bruikbaarheid van Ethereum de fundamentele kracht, die ook de vraag van investeerders stimuleert.

Spencer Noon – hoofd van crypto-investeringen bij DTC Capital – legde uit dat er een sterk verband bestaat tussen de bruikbaarheid van de blockchain en de vraag naar ETH.

“Er is een groeiend verband tussen Ethereum bruikbaarheid en de vraag naar ETH. De miners van ETH hebben de afgelopen 30 dagen zo’n 3,5 miljoen dollar aan vergoedingen gekregen. Hieronder zien we dat de vraag naar blockspace vooral wordt gedreven door stablecoins en DeFi, die samen goed zijn voor meer dan 63% van de betaalde vergoedingen”.

Dit gezegd zijnde, is het belangrijk voor investeerders om na te denken over de mogelijke invloed die deze stijgende fundamentele kracht & algemene bruikbaarheid, op de prijsactie van Ethereum kan hebben.

Crypto Criminelen hebben in 2020 al $1.4 miljard gestolen!

Op dinsdag zei de blockchain analytics firma dat fraudeurs en kwaadwillige hackers in de eerste vijf maanden van 2020 voor $1.36 miljard aan crypto’s hebben gestolen. CipherTrace publiceerde de vaststellingen in zijn anti-witwas- en misdaadrapport van Juni 2020.

Deze forse buit zorgt ervoor dat 2020 het op één na duurste jaar in de crypto-geschiedenis wordt, gevolgd door 4,5 miljard dollar in 2019, en waarschijnlijk voor 1,7 miljard dollar in 2018, aldus de vaste schattingen.

Het totaal van dit jaar komt grotendeels voort uit één enkele fraude: Wotoken. De massale Chinese multi-level-marketing organisatie stal $1,09 miljard in 2018 en 2019, maar kwam pas vorige maand aan het licht. CipherTrace zei dat de fondsen van Wotoken – 46.000 bitcoin (BTC), 2,04 miljoen ethereum (ETH), 292.000 litecoin (LTC), 56.000 bitcoin cash (BCH) en 684.000 EOS (EOS) – nog steeds in beweging zijn.

Het was een klassiek piramideschema,” zei John Jefferies, chief financial analyst bij CipherTrace. Bewerend dat het een magisch algoritme heeft, groeide en groeide Wotoken, met 715.000 gebruikers, totdat Jefferies zei dat het “onder zijn eigen gewicht instortte”. De vermeende daders van het plan staan nu terecht in China.

Wotoken benadrukt alleen maar meer dat fraude in crypto blijft toenemen en dat dit misschien wel de grootste dreiging is voor de crypto gemeenschap, met een veel grotere gestolen waarde dan hacks en diefstallen, die maar 2% vertegenwoordigen bij de schatting van CipherTrace’s rapport van 2020. Vorig jaar is er ook meer verloren gegaan door fraude dan door hacks.

 

2 Zwitserse banken beginnen met cryptocurrency

De Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) heeft twee banken – Maerki Baumann en Incore Bank – toestemming gegeven om een aantal cryptocurrency diensten aan te bieden. De twee financiële instellingen hebben dit onafhankelijk van elkaar aangekondigd. Maerki Baumann Bank kondigde vervolgens de lancering aan van haar tradingplatform voor grote cryptocurrency’s, terwijl Incore Bank een reeks crypto-diensten aanbiedt.

Maerki Baumann lanceert Cryptocurrency Trading Desk en Custody Service

Maerki Baumann is een in Zürich gevestigde private bank met een speciale crypto desk, en verklaarde op vrijdag 29 juni dat het een licentie heeft verkregen van FINMA “om de trading en custody van cryptocurrency’s en andere digitale assets (penningen) aan te bieden“. Met deze nieuwe licentie zal de bank haar klanten vanaf deze maand de trading en custody van cryptocurrencies aanbieden. De bank merkt op dat haar handelsplatform ook ERC20-tokens zal ondersteunen.

Incore Bank lanceert  ook verschillende Crypto diensten

De tweede bank is de Zurich-gebaseerde Incore Bank, een transactiebank die outsourcingsdiensten verleent aan financiële instellingen, zoals settlement, custody, betalingen, boekhouding, compliance, en fiscale ondersteuning. Tot haar klanten behoren ook Maerki Baumann. Incore maakt dus ook bekend dat de Zwitserse financiële toezichthouder hen groen licht heeft gegeven om “te traden, te verzenden en ook om (tokenized) digital assets,” uit te werken. Dit maakt Incore Bank de eerste Zwitserse

business-to-business bank die financiële dienstverleners en instellingen wereldwijd eenvoudig en veilig toegang biedt tot een nieuwe en toekomstgerichte asset class.

Incore Bank heeft onlangs een divisie voor digitale diensten opgericht om een “volledig scala aan diensten aan te bieden, van uitgifte, distributie, makelaardij en opslag”, aldus de bank.

Amazon verkrijgt patent om authenticiteit van consumptiegoederen aan te tonen

De U.S. Patent and Trademark Office heeft het bijna drie jaar oude “Distributed ledger certification” van de in Seattle gebaseerde tech gigant op dinsdag goedgekeurd. Het patent beschrijft het gebruik van Distributed Ledger Technology (DLT) om “digitaal vertrouwen te geven van de eerste stap in de supply chain van een item” tot de laatste stap.

Amazon’s systeem verzamelt data van distributeurs, fabrikanten en transporteurs op een “open framework” dat de herkomst van een product opbouwt & opvolgt via informatiesilo’s.

Amazon patent

Amazon’s patentvoorstel zorgt ervoor dat klanten een transparant beeld krijgen van de herkomst van hun product. In een korte samenvatting die ongewoon filosofisch was voor het indienen van patentaanvragen, bespotte Amazon de “proliferatie” van “systemen en databases die vaak een gebrek aan transparantie, coherentie, referentiële integriteit of veiligheid kunnen hebben” – allemaal potentiële afbraakfactoren van het vertrouwen.

Tegenover die bestaande technische tekortkomingen heeft Amazon geargumenteerd dat gedistribueerde systemen een overtuigende oplossing kunnen bieden. Volgens Amazon kan DLT data beschermen tegen manipulatie, single points of failure wegnemen en kan het de managementproblemen van een gecentraliseerde autoriteit, zoals bottlenecks, vermijden.

Amazon schreef in het patent dat Hyperledger één vorm van DLT zou kunnen zijn. Het indienen van een patent betekent niet noodzakelijkerwijs dat een bedrijf gebruik maakt van deze technologie.

BTC en cryptocurrency nog steeds in trek bij institutionele beleggers

Fidelity Digital Assets, de Bitcoin en crypto trading & custody tak van Fidelity Investments, die meer dan $7 biljoen aan klantvermogen beheert, zegt dat institutionele beleggers nog steeds geïnteresseerd zijn in BTC en cryptocurrencies.

In een reeks tweets onthult het bedrijf enkele van zijn bevindingen uit de jaarlijkse Institutional “Investors Digital Asset Study”, uitgevoerd door analytische firma Greenwich Associates.

Volgens Fidelity – “De resultaten suggereren dat digital assets nog steeds worden geadopteerd en interessant zijn voor diverse institutionele beleggers”.

De resultaten van de studie van vorig jaar tonen aan dat vier op de tien beleggers bereid zijn om de komende vijf jaar in digital assets te investeren. Bij de destijds onderzochte institutionele beleggers

geeft 72% de voorkeur aan het kopen van beleggingsproducten met digital assets, 57% geeft de voorkeur aan het direct kopen van crypto assets en 57% geeft de voorkeur aan het kopen van beleggingsproducten met digital asset bedrijven.

Fidelity zegt dat het onderzoek de industrie zal helpen de hindernissen te begrijpen die de goedkeuring van digital assets verhinderen, terwijl het ook de factoren schetst die instellingen het meest aantrekkelijk vinden voor hen.

InterWork Alliance lanceert met meer dan 35 leden

Tech giganten Microsoft en IBM zijn twee van de bedrijven die zich zullen richten op het versnellen van innovatie in een groot aantal ecosystemen. Chainlink, dat een netwerk biedt om externe data veilig te verbinden over verschillende blockchains, is ook één van deze 20 bedrijven die de InterWork Alliance gaan opzetten, een nieuwe non-profit organisatie die van plan is om de complexe cryptosfeer en de wereld van tokenized assets te stroomlijnen door het bouwen van standaarden en frameworks.

Met duizenden cryptocurrency’s die over meerdere platforms worden verhandeld, samen met allerlei soorten tokens die gegevens vertegenwoordigen en gegevens overdragen, proberen techneuten en bedrijven orde te scheppen in de explosie van innovatie. Dit trachten ze te doen door het creëren van standaarden die consumenten in staat stellen om met gemak en vertrouwen deel te nemen aan de nieuwe digitale economie. Deze stap onderstreept ook de groeiende inspanning van ondernemingen om allerlei soorten digital assets te gebruiken, van cryptocurrency’s tot tokenized loyalty points, vastgoed of artwork, en dit alles in een gestandaardiseerde omgeving.

Volgens de aankondiging;

“Wat nodig is, is standaardisatie op bedrijfsniveau, hierdoor zullen bedrijven het eens worden over gedistribueerde bedrijfsmodellen zonder eerst een platform te moeten kiezen. De InterWork Alliance zal de normen bepalen voor het bouwen van gedistribueerde applicaties.

Alliance voorzitter Ron Resnick,

Bedrijven willen in staat zijn om bedrijfsmodellen te creëren zonder dat ze een platformtechnologie in gedachten moeten hebben. Om deze aanpak te laten werken zijn er dringend

normen nodig rond het definiëren van wat een token is en hoe het contractuele gedrag ervan zal werken. De Alliance kan een betrouwbare, standaardbenadering opleveren die nodig is om het vertrouwen van de consument in deze ruimte te versterken”.

De leden van de lancering zijn onder andere Accenture, R3, ING, Nasdaq, Neo en Hedera Hashgraph.

Save the best for last

Gebrek aan vertrouwen

Hoewel de aard van de volatiliteit onbekend blijft, ondermijnen dergelijke prijsbewegingen het vertrouwen in de crypto-industrie. Er werd op 24 uur tijd bijna $120 miljard aan zowel long- als shortposities geliquideerd op BitMEX gedurende de scherpe marktbewegingen. Dit betekent dat zowel bulls als bears werden getroffen door trapsgewijze margin calls en dat veel retail traders uit de markt werden gedwongen. Deze pijnlijke ervaring kan de opwaartse beweging van Bitcoin beperken, omdat traders op hun hoede zijn voor nog een mogelijke sell-off.

Bitcoin zou zich kunnen terugtrekken in de richting van $8.500 – $8.600 voordat er weer een groeipoging ontstaat.

Bitcoin, die voor het eerst in lange tijd het $10.000 niveau overschreedt, heeft daarna een enorme neerwaartse val meemgemaakt. Zoals verwacht, was er een hoog niveau van liquiditeit toen het $10K-niveau werd bereikt. Het is waarschijnlijk dat de neerwaartse beweging werd veroorzaakt door grote institutionele spelers en whale traders. Bitcoin heeft de 10.5K nog niet niet kunnen vrijmaken en dus blijft de algemene marktstructuur nog steeds niet volledig bullish, maar wij denken wel dat we op korte termijn naar de $8.5 – 8.6K kunnen gaan.

Crypto-term van de week: 

Block Reward – Miners hebben tegenwoordig te maken met afnemende block rewards. Wat is dit? Een stimulans voor een miner die met succes een geldige hash in een block berekent tijdens de mining. Door bij te dragen aan de veiligheid en de levendigheid van de chain wordt de miner beloond met deze incentive, die ervoor zorgt dat de miners blijven functioneren in het belang van de blockchain door rechtmatig deel te nemen aan het proces (in plaats van het te hacken).

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Drie grote Japanse banken zijn van plan een studiegroep op te richten om de voordelen van de ontwikkeling van een gemeenschappelijke betalingsinfrastructuur voor digitale betalingen te onderzoeken – Volgens een rapport van de New York Times zijn de drie betrokken banken Mitsubishi UFJ Financial Group Inc, Mizuho Financial Group Inc, en Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.

2. Coinbase wil blockchain-analysesoftware verkopen aan twee Amerikaanse overheidsinstellingen – Uit openbare gegevens blijkt dat de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Internal Revenue Service (IRS) van plan zijn licenties te kopen bij Coinbase voor een analytisch platform genaamd Coinbase Analytics.

3. De digitale valuta’s van de centrale bank kunnen op een dag de commerciële banken vervangen – Maar dat brengt risico’s met zich mee, volgens nieuw onderzoek van de Federal Reserve of Philadelphia – Het 32-pagina’s tellende onderzoeksdocument – getiteld “Central Bank Digital Currency”: Central Banking for All?” – onderzocht de implicaties van een account-based central bank digital currency (CBDC), waarbij de nadruk lag op de potentiële concurrentie met de traditionele maturiteitstransformatie rol bij commerciële banken.

4.Tencent Cloud, het cloud computing wapen van de Chinese internetreus Tencent, bereidt zich voor om dit jaar 100 organisaties samen te brengen om zo de Industry Blockchain League op te richten – Op 4 juni meldde China Banking News dat de blockchain vereniging leden zal omvatten uit verschillende sectoren, waaronder ondernemingen, brancheorganisaties, industriële media, investeringsorganisaties, en ondersteunende instellingen en denktanks.

5.Opium Exchange heeft de live integratie met het decentrale oracle netwerk van Chainlink aangekondigd, dit om geverifieerde real-world prijsdata voor de derivatenbeurs te verkrijgen – Eén jaar na de lancering van het mainnet gaat Chainlink verder met het opzetten van partnerschappen en industriële samenwerkingsverbanden. Het project werkt samen met een gedecentraliseerde uitwisseling, het Opium Netwerk. Met deze samenwerking willen ze Chainlink’s verhaal over de opbouw van een volledig gedecentraliseerd, controleerbaar netwerk met een hoge mate van interoperabiliteit, versterken.

6.Hedgefondsen en andere financiële instellingen hebben volgens een interview met Ray Sharif-Askary, directeur van investor relations Grayscale, $1,7 miljard in het Bitcoin- en cryptocurrencyfonds van Grayscale Investment gestort – Volgens Sharif-Askary is 2020 tot nu toe het jaar geweest van de macro-instabiliteit en de ongekende monetaire stimulans, en instellingen zoeken naar alternatieve hedges om de beginnende crisis te doorstaan.

Aankomende events –

8 juni –

 • Maker – Coinbase pro listing
 • Blocknet – Hardfork

9 juni – 

 • Cardano – Crypto.com listing

10 juni – 

 • Band protocol – Mainnet lancering
 • Paxos standard – Bitstamp listing

13 juni – 

 • Monero – Monero konference 2020

14 juni – 

 • Komodo – Ecosystem update
What's your reaction?

Leave a comment