Wekelijkse update 1-7 oktober

De cryptomarkten hebben zich gestabiliseerd na een grillige september maand, maar de dalende trading volumes en een gebrek aan nieuwe kopers beperken de opwaartse trend nog steeds. Hoewel fundamentele ontwikkelingen blijven wijzen op een bredere acceptatie van digital assets, heeft dit zich niet vertaald in hogere prijzen.

De prijsvolatiliteit van Bitcoin daalde deze week naar het laagste niveau in de laatste 15 maanden, wat de slechte trade omstandigheden in de cryptocurrency markt benadrukt. De Bitcoin volatiliteitsindex, die de prijsschommelingen van BTC over een langere periode volgt met behulp van de standaarddeviatie van de dagelijkse koersen, daalde tot 2,52% op woensdag, vergeleken met 30 dagen geleden.

De dalende volatiliteit is een mes dat langs 2 kanten snijdt. Aan de ene kant versterkt het het vertrouwen voor investeerders omdat de markt voor Bitcoin na jaren van dramatische prijsschommelingen volwassen aan het worden is. Aan de andere kant maakt het de massale prijsstijgingen zoals we die in 2017 zagen, minder waarschijnlijk. De miljardairinvesteerder Mike Novogratz gelooft dat Bitcoin dit jaar niet de waarde van $9.000 zal aantikken.Op donderdag bereikte Bitcoin bijna een prijswaarde van $6.650 maar is sindsdien teruggevallen naar de $6.550-$6.600 zone. Deze week zit globale crypto marktkapitalisatie rond de $220 miljard.

Hyperledger & EAA bundelen de krachten

1 oktober werd bekend gemaakt dat het Hyperledger Project en de Enterprise Ethereum Alliance (EEA) zijn overeengekomen om samen te werken om gemeenschappelijke normen naar de blockchain-ruimte te brengen en een bredere open-source gemeenschap te overkoepelen.

De samenwerking tussen de twee consortiums versnelt de goedkeuring van blockchain-technologieën voor bedrijven. Ze hebben samen dezelfde doelstelling en dat is het opschalen van de blockchain-technologie voor verschillende industrieën.

Deze krachtenbundeling is opmerkelijk, aangezien EEA en Hyperledger twee van de drie grootste en meest invloedrijke gemeenschappen van de bedrijfsblokkades vertegenwoordigen, waarvan de derde het ecosysteem van R3 Corda is.

Als het team erin slaagt om gemeenschappelijke standaarden te creëren tussen de twee platformen, dan kan het ertoe leiden dat ondernemingen die voorheen aan de kant stonden, hun blockchains van het ene op het andere platform gaan bouwen.

” Ondernemingen uit de hele wereld zullen oplossingen zoeken waarbij ze de keuze hebben uit meerdere leveranciers”.

Banco Satander maakt een strategische partnerschap met Ripple

Op 2 oktober kondigde Ripple Labs de integratie aan van RippleNet in OnePay FX, een mobiele applicatie voor grensoverschrijdende betalingen ontwikkeld door Banco Santander, een bankreus van 80 miljard dollar.

De strategische samenwerking tussen Ripple Labs en Santander werd aangekondigd in maart 2018, maar op dat moment werden de details van de samenwerking tussen de twee bedrijven niet openbaar gemaakt.

Sinds maart heeft het Ripple-team in een officiële verklaring uitgelegd dat Santander experimenteert met RippleNet en andere liquiditeitsproducten die beschikbaar zijn op het blockchain-netwerk. Toen het conglomeraat begon te experimenteren met op blockchain gebaseerde oplossingen, zag Santander een nieuw niveau van transparantie, zekerheid en snelheid dat voorheen ongekend was in de traditionele financiële sector.

Op Swell, verklaarde Santander Head of Innovation Ed Metzger dat de visie van de bank, de integratie van Ripple is om gebruik te kunnen maken van xCurrent, om zo de levensverwachting van haar klanten te verbeteren.

zei Metzger:

“Wij zijn van mening dat financiële diensten evolueren naar een wereld van open platforms waar bedrijven samenwerken om uitstekende klantenservice voor hun klanten te leveren, en dat is de kern van wat we doen met OnePay FX”.

Bots manipuleren de markt meer dan verwacht

Volgens The Wall Street Journal zijn bots die de Bitcoinprijs manipuleren niet nieuw en gaan ze niet weg. Het probleem is nog steeds een regelgevend onderzoek, aangezien het werd aangehaald door de Securities and Exchange Commission (SEC) toen het verschillende bitcoin ETF-toepassingen in augustus verwierp.

Andy Bromberg, voorzitter en mede-stichter van CoinList, die tokens uitgeeft, vertelde WSJ dat de bots, op zijn minst op dit ogenblik wijdverspreid over de hele markt zijn.

De bots maken vooral gebruik van het vervalsen van orders en ze vervolgens te annuleren. Deze methode staat bekend als “spoofing”, het doel hiervan is om de indruk te wekken dat het aanbod of de vraag van een bepaald asset hoger is dan het in werkelijkheid is. In 2010 hebben de  Amerikaanse futures en aandelenmarkten hiervoor verbod uitgesproken, maar er worden al geruime tijd beschuldigingen geuit dat het in de crypto-markten ook plaatsvindt.

Bots maken ook pump-and-dump schema’s mogelijk, waarbij traders de prijs van een cryptocurrency promoten voordat ze deze dumpen om zo winst te maken. De beleggers die tegen de hoogste prijs kochten, verliezen uiteindelijk het meest.

Quatloo Trader heeft een tabblad genaamd “whale tools” die malafide strategieën uitvoeren. Eén van zo’n tool, “ping pong” stelt gebruikers in staat om koop- en verkooporders aan zichzelf door te voeren, wat de illusie geeft van een uitgebreide activiteit voor een bepaalde cryptocurrency. De methode, die bekend staat als “wash trading”, is illegaal in futures en aandelen.

Crypto ” pump groeps” maakte ten minste 825 miljoen dollar over een periode van zes maanden, volgens het rapport in augustus van Wall Street Journal.

TRON (TRX) update

Tron’s inspanningen om blockchain-technologie samen te brengen met peer-to-peer netwerken hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet door de officiële lancering van Project Atlas, een platform dat nieuwe stimulansen voor contentmakers belooft. Project Atlas, dat beschikbaar is voor BitTorrent-gebruikers, heeft tot doel de tussenpersoon te elimineren en een gemeenschappelijke interface voor contentmakers en consumenten te creëren. Dit betekent dat contentmakers hun content rechtstreeks aan hun publiek kunnen distribueren zonder dure tussenpersonen zoals Amazon.

De introductie werd mogelijk gemaakt door de opvallende overname van BitTorrent die Tron eerder dit jaar heeft gedaan. Door deze aankoop heeft Tron toegang tot meer dan 100 miljoen gebruikers in 138 landen. Volgens de officiële website belooft Project Atlas snellere downloads, meer seeds en compatibiliteit. Gebruikers die deelnemen aan het netwerk zullen TRX tokens met elkaar uitwisselen zonder de noodzaak van mining.

BitTorrent gebruikt momenteel een beloningsmechanisme dat leden aanmoedigt om bestanden te delen; Tron hoopt dit naar een hoger niveau te tillen met zijn TRX-token.

TD Ameritrade

TD Ameritrade, één van de toonaangevende wereldwijde retailmakelaars heeft geïnvesteerd in ErisX, een nieuw crypto trading platform dat eigendom is van Eris Exchange LLC TD. Het nieuwe project ontving ook steun van andere gevestigde financiële spelers met inbegrip van Global Markets (CBOE), en high-speed trading gigant Virtu Financial,

TD Ameritrade, die het financieringsbedrag niet onthulde, is de meest significante voorstander van de exchange, aangezien de retail makelaardij meer dan 11 miljoen klanten heeft en gemiddeld 780.000 transacties per jaar voor hen uitvoert. TD Ameritrade investeert alleen, terwijl CBOE en Virtu Financial aandelen hebben in de moedermaatschappij ErisX.

“Onze retailklanten zijn op zoek naar toegang tot digital asset producten en willen deze op dezelfde manier traden als de traditionele aandelenmarkten – via een legitieme, gereguleerde en transparante exchzange”, aldus Steve Quirk, executive vice president van de TD Ameritrade Trading and Education.

 

ErisX is van plan om volgend jaar met een trading platform te beginnen en zal ook een clearing service ontwikkelen. De exchange zal de handel in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), en Bitcoin Cash (BCH), evenals cryptocurrency futures en spotcontracten ondersteunen.

Bank of America doet een gewaagde voorspelling

Volgens een recent rapport van analisten bij de Bank of America (BoA), zou de blockchain markt een stuk groter kunnen worden. CNBC rapporteerde dat de BoA denkt dat blockchain meer dan twee procent van de verwerkingskracht van bedrijfsservers kan overnemen. Het rapport beschreef ook hoe blockchain zou kunnen groeien tot een markt van $7 miljard dollar. Hoewel de analyse geen echte tijdstempel opleverde, werd er wel aangegeven dat bedrijven als Microsoft en Amazon veel baat kunnen hebben bij de opkomende technologie en de wijdverbreide toepassing ervan.

Amazon zal profiteren van de incrementele vraag naar cloud-diensten door de implementatie van Blockchain, terwijl verbeterde supply chain tracking de retailactiviteiten van Amazon efficiënter moet maken. BaaS (Blockchain-as-a-Service) op Azure (Microsoft) biedt diensten aan zoals smart contracts en andere apps van derden, en zou moeten profiteren naarmate het gebruik van blockchain op Azure toeneemt.

De analist merkte op dat, hoewel er al veel gevallen van blockchaingebruik zijn geïdentificeerd, er nog veel afgewerkte producten moeten worden gelanceerd.

En tot slot

Nu de Yale-universiteit een dotatie heeft vrijgemaakt voor cryptocurrencies, zou het het begin van een institutionele golf kunnen zijn. Hoewel de Yale dotatie, die een gigantische waarde heeft van 29,4 miljard dollar, niet direct investeert in Bitcoin of een andere digital asset, krijgt het exposure via een paar toonaangevende crypto-durfkapitaalfondsen.

De ontwikkeling plus een paar andere positieve krantenkoppen hadden een rally moeten aanwakkeren, maar in plaats daarvan is de bitcoinprijs weinig veranderd. Blockchain Capital Partner Spencer Bogart wordt niet afgeschrikt door de ingetogen marktreactie, en stelt in plaats daarvan vast dat dit de beste week is geweest voor crypto in 2018.

CNBC vertelt:

“Wij hebben een week indrukwekkend nieuws gezien met onder andere TD Ameritrade, Ric Edelman en Yale. Het heeft bijna geen invloed gehad op de prijs.

Spencer Bogart zegt:

“Het gaat een beetje tijd in beslag nemen. Maar elk van deze nieuwsberichten is een stukje dat we op een toekomstig crypto-vuur gooien als we de volgende bullmarkt krijgen”.

Er is op dit moment ook veel optimisme over de commercialisatie-inspanningen van Ripple en speculatie over het komende Bakkt platform, het zou een positieve draai kunnen geven aan de sombere marktomstandigheden. Het is afwachten of dit zal leiden tot meer interesse onder de kopers.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

TechCrunch Founder verontwaardigd door de US SEC – Michael Arrington, de mede-oprichter van TechCrunch, kondigde aan dat zijn durfkapitaalonderneming heeft besloten om uit de Verenigde Staten te verhuizen en naar Azië te vertrekken dit nadat de SEC twee dagvaardingen naar XRP Capital had gestuurd. Hij is verontwaardigd door het besluit van de SEC, dat de lokale bedrijven en investeringsmaatschappijen aan banden worden gelegd, voegde Arrington eraan toe: “de VS is al achtergelaten”.

XRP is “zeer duidelijk Gedecentraliseerd” – De Ripple CEO Brad Garlinghouse zei in een recent gesprek met Cheddar dat hij gelooft dat XRP, absoluut gedecentraliseerd is.

Malta PM spreekt over crypto op de algemene vergadering van de VN – Tijdens de Algemene Vergadering van de VN benadrukte de Maltese minister-president Muscat dat Malta, die het potentieel van de Blockchain erkent, openlijk de crypto-markt en de bedrijven binnen deze markt heeft omarmd, waardoor het de wereldwijde cryptocurrency sector met gunstige regelgeving en praktisch beleid heeft geleid. Het eiland is beloond met investeringen van Binance en goedkeuringen van de CEO Changpeng Zhao.

BitMEX kondigt de voormalige Hong Kong Regulator aan als Chief Operating Officer – BitMEX, één van de grootste tradingsplatformen voor cryptocurrency, heeft Angelina Kwan, voorheen managing director en hoofd voor de naleving van de wetgeving voor Hong Kong Exchanges en Clearing Limited (HKEX), benoemd tot chief operating officer. Kwan, die bij het bedrijf komt omdat het een uitzonderlijke groei doormaakt, zal samenwerken met de wereldwijde toezichthouders om regels te ontwikkelen die de aanhoudende groei van cryptovaluta’s ondersteunen.

Bitcoin zal het goud niet als een Safe-Haven Asset “uitdagen” – De aandelenanalist Kristoffer Inton merkte op dat als Bitcoin goud zou beginnen te vervangen als een safe-haven asset, het een “seismische omkering” zou representeren in het investeringsscenario voor het edel metaal, aangezien 40 procent van de vraag naar goud van investeerders komt. Om deze reden vindt Intron de kans op een dergelijke omschakeling onwaarschijnlijk.

Cryptocurrency is ‘Here to Stay’ – CTFC voorzitter Giancarlo, de voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) verklaarde in een interview met CNBC dat cryptocurrency “is here to stay,” ook al is het nooit het uiteindelijke doel om ’s werelds leidende geldsoort te worden, zoals Square CEO Jack Dorsey zei die gelooft dat dit zal gebeuren.

Crypto events deze week :

9 Oktober –

 • Event – XBlockchain Summit
 • Holo – Pittsburg meetup
 • Event – Blockchain & BTC Conf.
 • Event – Blockchain Day Georgië

11 oktober –

 • Holo – Barcalona meetup
 • Event – Blockchain Fair Azië 2018

12 oktober –

 • Event – Future of Blockchain Conf
 • Event – Blockchain Day Rusland
 • Event – World blockchain festival
 • Holo – NYC Hackathon
 • Litcoin – Gemini listing

14 oktober – 

 • Event – Blockchain Unbound Tokyo

 

What's your reaction?

Leave a comment