Wekelijkse update 1-9 juni

In crypto-land is alles rustig. Na vier opeenvolgende wekelijkse dalingen vertoont de markt tekenen van herstel ondanks dat de lage handelsvolumes de prijsactie tot een minimum beperkte. Maar op het vlak van nieuws en speculatie heeft de cryptomarkt genoeg te bieden.

Het beursperspectief is deze week verbeterd doordat de Nasdaq Composite Index drie recordhoogtes bereikte en dit dankzij de technologie-aandelen.

Op het politieke front hebben leiders van de Groep van zeven naties vrijdag in Quebec (Canada) de eerste tweedaagse bijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst kan de groeiende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en hun bondgenoten verergeren.

Stabilisatie van cryptocurrency in laag handelsvolume

Digitale valuta’s hebben deze week de verliezen getemperd, omdat bitcoin een grote ommekeer heeft voorkomen en de belangrijkste altcoins zich hebben gestabiliseerd na een maand van volatiliteit.

De totale waarde van alle cryptocurrencies steeg met $15 miljard in de afgelopen zeven dagen. Dit was de eerste week dat er winst werd genoteerd in meer dan een maand. Op het moment van schrijven, werd de totale markt gewaardeerd op $300.669.860.305 miljard dollar.

Bitcoin verdedigde met succes het ondersteuningsniveau van $7.000 en herstelde zich tot bijna $7.600. Jammer genoeg werd de stijgende trend niet verder gezet en zakte BTC in de eerste helft van juni terug onder de $7.000.

Van de grote spelers waren EOS en Bitcoin Cash de grootste wekelijkse winnaars. Elke valuta voegde dubbele cijfers toe ten opzichte van zeven dagen geleden.

Ondanks deze vooruitgang werd de opleving van de cryptomarkt sterk beperkt door de dalend handelsvolume. De dagelijkse marktomzet varieerde volgens CoinMarketCap de laatste week van eind mei tussen $14 miljard en $18 miljard.

Lancering van het Walton blockchain-instituut

Op 6 juni werd bekend gemaakt dat het Walton Blockchain Institute, een non-profit stichting, officieel is erkend en op 8 juni zal (en werd) gelanceerd.

Het instituut is vanaf nu erkend door de regering van de Republiek Korea en wordt ondersteund door het Ministerie van Wetenschap en ICT. In samenwerking met de Korean Standards Association zal het Walton Blockchain Institute opleidingstrajecten lanceren die verband houden met de blockchain. Afgestudeerden ontvangen een blockchain-expert kwalificatiecertificaat. De eerste kwalificatie-examens vinden plaats in de tweede helft van dit jaar.

Het zal niet alleen talenten op het gebied van de blockchain trainen, maar ook ondersteuning en hulp bieden aan startende bedrijven. Het instituut zal kantoorruimte en risicokapitaal ter beschikking stellen aan starters met innovatieve ideeën. Dit alles zal de gezonde en duurzame ontwikkeling van de blockchain-sector in Zuid-Korea en Azië in het algemeen bevorderen.

IOTA's Qubic project heeft details bekend gemaakt

Op 4 juni heeft IOTA de details van hun komende Qubic-project bekendgemaakt.

Ze legden uit dat Qubic een protocol is dat IOTA’s oplossing specificeert voor quorum-based berekeningen, met inbegrip van constructies zoals oracle machines (servers die het netwerk verifiëren), uitbestede berekeningen en smart contracts. Een quorum is het minimumaantal stemmen dat een gedistribueerde transactie moet behalen om een operatie in een gedistribueerd systeem te mogen uitvoeren.

Qubic biedt algemene, cloud- of fog-based, toestemmingloze, multi-verwerkingsmogelijkheden op de Tangle. Op de lange termijn zal Qubic mensen in staat stellen om wereldwijd gebruik te maken van onbenutte computercapaciteit voor computationele behoeften.

Het project is super ambitieus en toont het potentieel van de Tangle als een wereldwijde database van data, rekenkracht en als connector van alle IOT-apparaten.

Vechain publiek testnet en samenwerkingsverband

Het openbaar Testnet van VeChainThor is vrijgegeven op 8 juni inclusief alle mogelijke codes zijn beschikbaar op Github. Met meer dan 2k toezeggingen en 7 contributors wijst dit op een hoop activiteit.

Op 7 juni werd de Shanghai Wine and Liquor Blockchain Alliance opgericht. Dit onder onder directe leiding van twee overheidsinstanties – de Gemeentelijke Commissie van Koophandel van Sjanghai en het Bestuur van het Liquor Monopoly van Sjanghai – VeChain, DNV GL, D.I.G., het Business Information Center van Sjanghai, en acht andere overheidsbureaus en -ondernemingen.

De Shanghai Wine and Liquor Blockchain Alliance heeft tot doel een samenwerkingsplatform op te richten voor onderzoek en ontwikkeling van alcoholproductiebedrijven, alcoholhandelaren en technologieleveranciers in Shanghai. Dit samenwerkingsplatform wordt gebruikt om een oplossing te bouwen voor het traceren van alcoholische dranken in de gemeenschap.

Bitumb tax audit geslaagd

“Tussen 2014 en 2017 startte NTS verschillende onderzoeken naar Bithumb, en in de afgelopen vier jaar heeft Bithumb alle belastingen betaald die het bedrijf werden opgelegd, zonder enig conflict met de NTS.

Op 7 juni werd bekend gemaakt dat Bithumb (Zuid-Korea’s grootste exchange) is ontheven van alle kosten in verband met veronderstelde belastingontduiking in het jaar 2017.

Naar verluidt begon de controle in januari, toen de Zuid-Koreaanse nationale belastingdienst een aantal agenten vanuit het kantoor in Seoel naar het hoofdkantoor van Bithumb stuurde voor onderzoek. In de loop van de volgende drie maanden, verzamelden de agenten gegevens betreffende de inkomsten die de exchange ontving. Terwijl een belasting van $28 miljoen aan Bithumb werd opgelegd, werd geen bewijsmateriaal van belastingontduiking en ongeoorloofde activiteiten gevonden en NTS sloot daarna officieel het onderzoek naar Bithumb.

De naamzuivering van Bithumb is symbolisch en is voordelig voor de gehele crypto-industrie. De NTS was aanvankelijk van plan een voorbeeld te stellen om te voorkomen dat andere exchanges in de lokale crypto-markt belastingen zouden ontduiken. De uitklaring van Bithumb heeft de legitimiteit van de crypto-sector in Zuid-Korea vergroot. Dit kan bedrijven helpen om het vertrouwen van lokale investeerders terug te winnen.

Licenties voor coinbase

in afwachting van goedkeuring door de federale autoriteiten werd op 6 juni bekendgemaakt dat Coinbase op schema ligt om een gereguleerde broker/dealer te kunnen worden.

Deze stap voorwaarts wordt mogelijk gemaakt door de verwerving van licenties voor broker/dealers (B-D), voor alternatieve handelssystemen (ATS) en voor geregistreerde beleggingsadviseurs (RIA).

Door deze licenties te bemachtigen wordt Coinbase de meest vertrouwde optie voor gebruikers om veel verschillende soorten crypto-activa te kopen, te verkopen en te gebruiken.

Streamlabs accepteert cryptocurrency

Op 1 juni werd bekend gemaakt dat alle kanalen van Streamlabs nu gebruik kunnen maken van donaties met cryptocurrency (Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash). In de toekomst zullen er nog meer volgen.

Streamlabs is een populaire Twitch streaming app en Twitch (eigendom van Amazon) is het grootste streaming-platform. Streamlabs gebruikt Coinbase als haar betalingsprocessor, dus streamers zullen de service moeten verbinden met hun Coinbase-accounts. Nadat streamers hun accounts hebben gekoppeld, hebben kijkers automatisch de mogelijkheid om te doneren met behulp van cryptocurrency.

Streamlabs ondersteunt ook andere minder populaire streaming-platforms, zoals YouTube, Mixer, Facebook LIve, Periscope en Picarto. Het bedrijf zegt dat het tijdens Q1 meer dan $34 miljoen in donaties betaalde. Twitch streamers kunnen ook donaties in cryptocurrency accepteren door zich te registreren als geverifieerde uitgevers op een door crypto aangedreven webbrowser Brave.

Crypto zou een marktwaarde van $20 biljoen krijgen

Mike Novogratz (miljardair en voormalig Goldman Sachs en Fortress trader) zegt dat cryptocurrency een markt van 20 biljoen dollar zal worden.

In een toespraak tot Erik Schatzker op de Bloomberg Invest Summit in New York zei Novogratz dat de aanloop naar de crypto in januari geen bubble was, maar de voortzetting van een steeds groeiende bulkmarkt. Wat bitcoin betreft, zei Novogratz dat de recordwinsten van bitcoin een afspiegeling waren van de technologiemarkt van 1996, waar de prijzen nog drie jaar bleven stijgen voordat de bubble uit elkaar spatte.

Novogratz beweert

dat cryptocurrency een wereldwijde revolutie is, terwijl de dot-com boom in eerste instantie slechts een Amerikaans gegeven was.

 

De markt van de cryptocurrency piekte boven $840 miljard in Januari. Om de martkkapitalisatie aan $20 biljoen te krijgen, zou deze markt met factor twintig moeten groeien.

Buiten deze uitspraken zei Novagratz ook nog dat hij het meest bullish is op BTC, Ethereum en EOS.

Bart Smith was onlangs op CNBC ook positief over de crypto-markt

Bart Smith (de zogenaamde “Wall Street Crypto King”) sprak onlangs in een interview met CNBC zijn optimisme uit over de toekomst van de markt.

De prijzen van cryptocurrency kunnen alleen maar stijgen aangezien de institutionele investeerders de markt ingaan.

 

What's your reaction?

Leave a comment