Wekelijkse update 10 -16 december

De cryptocrash van de afgelopen zes weken heeft geleid voor een kloof tussen vroege adoptie van digitale assets en degenen die geloven dat ze een oplichterij zijn en verboden moeten worden. Dit debat is nu ook aan de gang binnen de institutionele kringen, waarbij de CEO van VanEck Allianz oproept om cryptovaluta’s volledig te verbieden.

In termen van marktdynamiek is er de afgelopen week niet veel veranderd. Bitcoin is bezweken aan zijn nieuw jaarlijks dieptepunt op vrijdag, waardoor er een relatief rustige week van lagere pieken en dalingen werd afgesloten. EOS ontpopte zich dan weer tot een echte aanwinst, terwijl bitcoin SV onder de “majors”de grootste procentuele daling kende. Nu bitcoin SV zijn eigen pad bewandeld, heeft SV de neiging om zich tegenovergesteld te gedragen ten op zichte van de markt.

Terwijl Bitcoin een nieuwe dieptepunt kende, had hij wel nog 55,1% van het marktaandeel. Dit kom erop neer dat de aantrekkingskracht bij Bitcoin hoger ligt dan bij altcoins en tokens. De globale marktkapitalisatie van alle coins daalde deze week met 7 miljard dollar (tot net geen 101 miljard dollar).

Long-term investeerders van Bitcoin zijn geadviseerd geweest door Weiss Ratings dat het nu de beste tijd is om hun posities uit te bouwen. Het in Florida gevestigde ratingbureau vertelde het publiek via Twitter dat crypto “is here to stay” en dat de huidige prijs van Bitcoin gelijk is aan de “minst speculatieve investering”.

TD Ameritrade wil cryptovaluta's beginnen aanbieden aan zijn klanten

De Amerikaanse broker TD Ameritrade, zou naar verluidt bezig zijn om XRP aan te bieden aan particuliere beleggers. De informatie werd vrijgegeven door TD Ameritrade Network in een recente Tweet. Ook andere virtuele valuta’s kunnen aangeboden worden aan 11 miljoen beleggers.

TD Ameritrade Network liet weten dat ze XRP aan het onderzoeken zijn. Het team achter dit bedrijf werkt eraan om de zaken zo snel mogelijk te realiseren. De tweet was een antwoord op een vraag van een andere Twitter-gebruiker over XRP.

Anderzijds is het niet de eerste keer dat TD Ameritrade haar interesse voor digitale valuta’s toont. In oktober heeft het bedrijf geïnvesteerd in ErisX, een cryptomarkt voor spot- en futures trading. Op dat moment heeft het bedrijf meegedeeld dat retailklanten een andere benadering van digitale valuta hebben dan de traditionele financiële markten.

In het algemeen gebruiken financiële instellingen meer gevestigde platforms en services die specifiek voor hen zijn ontworpen. TD Ameritrade heeft ongeveer 11 miljoen klanten en beheert 1,2 biljoen dollar aan vermogen.

Cardano geeft nieuwe updates vrij voor december

Een project dat mensen verrast heeft met hun aanzienlijke groei en recente ontwikkelingen is Cardano. Het project staat al sinds kort in de startblokken met de release van twee nieuwe smart contract tools die een potentiële zegen zijn voor de fintech industrie.

Deze tools genaamd Plutus en Marlowe hebben het potentieel om Cardano op de kaart te zetten als leider in de ontwikkeling van smart contracts voor de fintech industrie. Ook Cardano’s belangrijkste update ‘versie 1.4’ staat op het testnet en het verloopt vlekkeloos.

Zo goed dat Charles Hoskinson, de CEO, de releasedatum voor Cardano v1.4 heeft aangekondigd. De release van deze update is de belangrijkste update ooit van het Cardano-ecosysteem. Het zal belangrijke wijzigingen aan de codebasis, een toename van de opslagcapaciteit op de Cardano-blockchain omvatten, en is van cruciaal belang voor Project Shelly, waardoor Cardano zal worden omgevormd tot een volledig gedecentraliseerd en autonoom netwerk.

De v1.4 update is iets om enthousiast over te zijn en komt tijdens een donkere tijd in de cryptocurrency sfeer, waarin sommige projecten niet in staat zijn om hun beloften waar te maken.

Duitse beurs lanceert in 2019 eigen Crypto Trading Platform

De op één na grootste beurs van Duitsland, Boerse Stuttgart Group, zal in de eerste helft van 2019 een platform introduceren voor de trading van cryptocurrency.

Het bedrijf kondigde op woensdag aan dat het een partnerschap is aangegaan met een lokaal fintechbedrijf solarisBank. Deze partnerschap is bedoeld voor het creëren van een technische infrastructuur op het gebied van de handel in digital assets. SolarisBank, die opereert met een banklicentie in het land, wordt ook de bancaire partner van Böerse Stuttgart Group.

Bitcoin en ether zullen bij de lancering beschikbaar zijn voor trading, maar er zullen ook nog andere tokens volgen. Boerse richt zich zowel op individuele als institutionele beleggers, en het platform zal er vertrouwd uitzien voor degenen die al eens aandelen hebben verhandeld op de Boerse beurs.

Zoals in een persbericht werd verklaard:

“Het crypto-handelsplatform staat open voor zowel particuliere als institutionele beleggers en faciliteert ordermogelijkheden die vergelijkbaar zijn met de Effectenhandel”.

PayPal is de laatste tijd actief aanwezig in de cryptoruimte!

Op 15 december heeft de grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase aangekondigd dat het kosteloze geldopnames in cash geïntroduceerd heeft aan het online betalingssysteem PayPal

Met deze stap, bouwde Coinbase haar serviceaanbod, dat de afgelopen maanden actief is uitgebreid, verder uit. Afgelopen maand heeft de exchange zich al druk beziggehouden met het “verkennen” voor de mogelijkheid om 31 cryptocurrencies te gaan verhandelen. Mogelijke nieuwe toevoegingen zijn Ripple (XRP), EOS en Cardano (ADA). Coinbase zal samenwerken met lokale banken en regelgevers om ze in zoveel mogelijk jurisdicties toe te voegen.

Paypal lanceert eigen blockchain voor zijn medewerkers

Het wereldwijde online betalingssysteem PayPal heeft een op blockchain gebaseerd beloningssysteem opgezet voor zijn medewerkers.

Medewerkers die gebruik maken van het programma krijgen tokens voor deelname aan innovatiegerelateerde programma’s en bijdragende ideeën. Deze tokens zijn alleen geldig binnen PayPal en kunnen tussen de gebruikers van het programma worden uitgewisseld via de “public ledger”.

De tokens die door het personeel worden verzameld, kunnen uitgewisseld worden voor meer dan 100 “experiences” die op het platform worden aangeboden. Ze kunnen bijvoorbeeld poker spelen met de vice-presidenten van PayPal, koffie drinken en een trail lopen met CFO John Rainey of ’s ochtends vechtsporten beoefenen met CEO Dan Schulman. Eén van de items geeft een werknemer zelfs de mogelijkheid om een topmanagershond te lenen voor één dag.

PayPal, dat al twee jaar bezig is met het verkennen van de blockchain, is ook geïnteresseerd in cryptobetalingen. Maar op dit moment heeft het een vastberaden keuze om cryptocurrency niet te integreren in haar aanbod, ondanks de agressievere acties van de concurrenten. Bedrijven zoals Square’s Cash App en Robinhood omarmden cryptocurrency in 2018. Het is de vraag of de “first-movers” of de “wachtende” de marathon zullen winnen. In maart heeft het bedrijf nog een patent aangevraagd waarin de mogelijkheden worden beschreven om cryptotransacties te versnellen met behulp van secundaire private keys. Wanneer PayPal deze stap wil doorvoeren is nog niet gekend maar zoals het gezegde zegt “waar rook is, is vuur”.

 

Frankrijk wil innovatief deelnemen

Toonaangevende leden van de Franse Nationale Raad hebben een oproep gedaan tot de regering van president Emmanuel Macron om de blockchaintechnologie te omarmen door 500 miljoen euro te investeren in deze sector. Jean-Michel Mis, parlementslid van de regerende La République En Marche (REM), en zijn tegenhanger van de belangrijkste oppositie Les Républicains (LR), Laure de La Raudière, hebben op woensdag een speciaal rapport over de distributie van grootboektechnologie gepresenteerd.

De twee afgevaardigden hebben 20 voorstellen uitgewerkt die van Frankrijk een “blockchainnatie” moeten maken. DLT kan de openbare en particuliere sector verbeteren, de economische groei stimuleren en de economie diversifiëren.

De overheidsautoriteiten zouden zich moeten concentreren op overheidsinvesteringen, aangezien particuliere bedrijven al begonnen zijn met het onderzoeken van blockchaingedreven producten. Volgens Mis en de La Raudière zou de regering het budget van het Franse nationale onderzoeksbureau moeten verhogen met als doel DLT-oplossingen te onderzoeken.

Mis zei tijdens zijn presentatie op de Nationale Vergadering:

Deze 10 jaar oude (blockchain)technologie gaat van zijn experimentele fase over naar een industriële implementatie. Het publiek zal de evolutie van de toepassingen in het dagelijks leven ervaren.

Het rapport van Mis en de La Raudière maakt deel uit van de interparlementaire blockchaingroep, die leden van de economische, financiële en juridische commissies bijeenbrengt.

Tether verliest veel dominantie

De dominatie van Tether daalde deze week naar een nieuwe “3-year low”. De stablecoin ging naar een dieptepunt van 73%, de grootste oorzaak is waarschijnlijk doordat andere stablecoins meer aan tractie winnen. Drie maanden geleden schommelde de dominantie van Tether nog rond de 96%.

De daling van de dominantie kan worden verklaard door 2 factoren:

  1. De opkomst van nieuwe stablecoins.
  2. Tether vernietigde bijna een derde van het aanbod. TrueUSD, USD Coin en Paxos hebben nu allemaal een circulerend aanbod van boven de 170 miljoen dollar, en Gemini loopt nog steeds achter met bijna 85 miljoen dollar.

En tot slot

December wordt weer een teleurstellende maand voor cryptocurrencies. De investeerders die op zoek zijn naar een wondermiddel kunnen troost vinden in de wetenschap dat het ergste van de neerwaartse trend voorbij lijkt te zijn. Dit betekent niet dat er geen nieuwe dieptepunten in het verschiet zijn. Het betekent gewoon dat de wekelijkse dalingen van 30% minder waarschijnlijk zullen zijn, nu dat bitcoin een kritische support op long-term aan het testen is.

Er is geen ontkennen aan dat de recente “slip” een positieve correlatie heeft met de hard fork van Bitcoin Cash op 15 november (tenslotte, zijn de prijzen van de cryptomarkt onderuit gegaan op de vooravond van de langverwachte fork). Naarmate we de trend langer hebben kunnen evalueren, is het duidelijker geworden dat de capitulatie werd veroorzaakt door meerdere technische sell offs nadat Bitcoin onder de $6.000 kwam. Dit is een kritische support dat de break-even prijs voor miners op lange termijn vertegenwoordigt. Met deze visie in het achterhoofd blijven de vooruitzichten voor de rest van het jaar overwegend somber. We raden beleggers aan om hun posities niet uit te breiden tot er een definitieve bodem is bereikt.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Square heeft Coinbase overtroffen als de meest gebruikte iOS-applicatie van de VS (om BTC te kopen) – Square, een betaalplatform voor handelaren en individuele gebruikers dat wordt beheerd door Twitter CEO Jack Dorsey, heeft Coinbase overtroffen en is uitgegroeid tot de meest gebruikte iOS-app om Bitcoin (BTC) te kopen.

Bitmain sluit onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Israël – De aanhoudende bearmarkt heeft ertoe geleid dat een ander cryptobedrijf zijn activiteiten heeft moeten afbouwen. Bitmain, de bitcoin mining gigant, is nu begonnen met de sluiting van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum Raänana, in Israël.

New York State ontving 36 BitLicense aanvragen sinds de start van het “programma” – NYDFS had sinds de start van het programma (halverwege 2015) 36 BitLicense-aanvragen ontvangen. Vijf van die 36 aanvragen werden geweigerd. Het agentschap heeft het tempo voor het verlenen van licenties opgevoerd na publieke kritiek. Midden november heeft NYDFS haar 10e BitLicense toegekend aan NYDIG Execution. Andere toegekende BitLicense-ontvangers dit jaar zijn onder andere Genesis Global Trading, Xapo, Square, Coinsource en Bitpay.

Samsung ontkent Galaxy S10 Crypto Wallet als “Geruchten en Speculatie” –  Samsung heeft onlangs drie E.U. handelsmerken voor blockchain- en cryptocurrency-software ingediend. Zoals vermeld door de Samsung community maken de verzoeken deel uit van vermeende plannen om een cryptocurrency cold wallet aan te bieden op de Galaxy S10 smartphone, maar deze suggestie werden door Samsung al snel ontkracht als volgt: “Helaas zijn we niet in staat om informatie te verspreiden, want het gaat hier om geruchten en speculaties”.

De Nederlandsche Bank is van plan een verplichte vergunningsprocedure in te voeren voor bedrijven die crypto-services aanbieden – Cryptocurrency service providers zullen binnenkort een licentie moeten aanvragen bij de centrale bank van Nederland. De maatregel is bedoeld om te voorkomen “dat cryptocurrencies worden gebruikt om geld wit te wassen dat is verkregen door misdaad of door terrorisme”.

Nieuw juridisch kader in Zwitserland geeft een boost aan blockchain – Op 14 december bracht het Zwitserse staatssecretariaat in een persbericht een rapport uit met voorspellingen voor “opmerkelijke en potentieel veelbelovende ontwikkelingen in de blockchain…. voor innovatie en verhoogde veiligheid”,

Events deze week:

17 december –

  • Bankera – exchange lancering

18 december – 

  • Syscoin – rebranding

22 december – 

  • Groestlcoin – updates

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment